Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Acīgs tiesneša lēmums un pierādījums, kādēļ jāspēlē līdz svilpei

Rolands Eliņš

Acīgs tiesneša lēmums un pierādījums, kādēļ jāspēlē līdz svilpei
Nemaņa Nikoličs
Foto: MLS

ASV "Major League Soccer" nesen sākusies jaunā sezona, un interesants vārtu guvums fiksēts Čikāgas "Fire" spēlē pret "Real Salt Lake". Ungāru uzbrucējs Nemaņa Nikoličs, kurš iepriekšējās sezonās bija labākais Polijas Ekstraklases snaiperis Varšavas "Legia" sastāvā, saņēma bumbu vairākus metrus aiz "Real" aizsardzības līnijas. Līnijtiesnesis pacēla karodziņu, signalizējot par aizmuguri, un aizsargi apstājās un māja ar rokām galvenajam tiesnesim, bet Nikoličs aizskrēja viens pret vārtsargu un mierīgi iesita, un vārti tikai ieskaitīti.

Kāpēc spēle netika apturēta? Nikoličs patiešām bija krietni aiz pēdējā aizsarga, taču galvenais tiesnesis Kevins Skots pamanīja, ka viņam nevis partneris padeva piespēli, bet pretinieks bumbu viņam izsita no kājām tieši pie Nikoliča. Piespēle tā nebija, līdz ar to arī aizmugures pozīcijas šajā situācijā nebija. Sākotnēji milzu sašutumu izrādošais "Real" treneris pēc paskaidrojuma arī aptvēra, ka tiesnesis pieņēmis pilnīgi pareizu lēmumu, kamēr "Real" futbolistiem labs atgādinājums, ka spēle tiek apturēta tikai ar galvenā tiesneša svilpi, nevis līnijtiesneša pacelto karodziņu vai šķietami acīmredzamu pārkāpumu.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 14:23, pirms 7 gadiem
Jau otrā reize, ka redzu šādu momentu, iepriekš bija spēle starp izlasēm. https://www.youtube.com/watch?v=-S4...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 14:50, pirms 7 gadiem
Būtu es sieviete, pati/s uzlektu tiesnesim virsū! Izcils lēmums!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 21:08, pirms 7 gadiem
Tiesnesis malacis!

     [+] [-]

, 2017-03-14 09:53, pirms 7 gadiem
Kāpēc komandai kas ielaida vārtus, vārtos Simeone no Madrides Atletiko?))