Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Jauns visu laiku jaunākais spēlētājs ASV futbola līgā

Rolands Eliņš

Jauns visu laiku jaunākais spēlētājs ASV futbola līgā
Kavans Salivans. Foto: Philadephia Union

Aizvadītajā naktī Amerikas futbola līgā "Major League Soccer" debiju piedzīvoja Kavans Salivans, 14 gadus un 293 dienas vecs puisis, kurš līdz ar to kļuva par visu laiku jaunāko šīs līgas dalībnieku.

Kavans Salivans plašākas publikas uzmanību bija izpelnījies jau iepriekš. Tiekot uzskatīts par vienu no sava gada talantīgākajiem futbolistiem pasaulē, viņš šogad panāca vienošanos ar Mančestras "City", kas paredz viņa transfēru uz Premjerlīgas grandu, kad viņš sasniegs 18 gadu vecumu.

Paredzēts, ka līdz tam Salivans spēlēs savas dzimtās pilsētas Filadelfijas MLS kluba "Union" sistēmā. Viņš šogad bija debitējis lielajā futbolā, piedaloties "MLS Next Pro" līgā jeb MLS dublieru līgā, kur desmit spēlēs guva divus vārtus. Taču "Union" ar to neapstājās un deva viņam iespēju arī lielajā līgā.

Salivans aizvadītajā naktī 85. minūtē devās uz maiņu Filadelfijas spēlē pret "New England", kad viņa komanda bija drošā vadībā ar rezultātu 5:1. Līdz ar savu debiju viņš laboja MLS rekordu, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju šajā līgā. Viņš to paveica 14 gadu un 293 dienu vecumā. Salivans par 13 dienām pārspēja Fredija Adu 2004. gadā uzstādīto rekordu.

Agra debija profesionāļos gan ne vienmēr nozīmē visaugstāko mērķu piepildīšanos, un Fredijs Adu šeit ir labs piemērs. Savulaik par "Nākamo Peli" dēvētais Adu pēc debijas MLS nieka 14 gadu vecumā aizvadīja salīdzinoši viduvēju karjeru Eiropā, uzspēlējot 15 komandās deviņās valstīs. Adu jaunībā noslēdza līgumu ar Portugāles "Benfica", taču pārsvarā tika izīrēts.

Pussarga pozīcijā spēlējošais Salivans pārstāvēja ASV U15 izlasi iepriekšējā gadā aizvadītajā CONCACAF U15 čempionātā, kur palīdzēja ASV izcīnīt pirmo vietu un pats ieguva vērtīgākā spēlētāja atzinību.