Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

RFS pārdod Frīzenbihleru Tobera pārstāvētajam Polijas klubam

Emils Ozerinskis

RFS pārdod Frīzenbihleru Tobera pārstāvētajam Polijas klubam
Kevins Frīzenbihlers vēl RFS treniņā. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Pērnajā sezonā UEFA Konferences līgas grupu turnīrā spēlējusī Pārdaugavas komanda RFS veikusi 28 gadus vecā austrieša Kevina Frīzenbihlera pārdošanu Polijas Ekstraklases komandai Gdaņskas "Lechia".

Vēl pirms dažām dienām Kevins Frīzenbihlers aizvadīja sezonas pirmo treniņu kopā ar RFS komandu, bet jau šodien Polijas klubs Gdaņskas "Lechia" vēsta par futbolista iegādāšanos no Virslīgas bronzas medaļnieces. Šodien Frīzenbihlers veicis fiziskās pārbaudes, lai varētu pievienoties "Lechia" komandas treniņnometnei Turcijā.

Kevins Frīzinbihlers RFS sastāvam pievienojās 2021. gada vasarā. Sekojošajā rudenī austriešu futbolists kļuva par Latvijas kausa ieguvēju un Latvijas Virslīgas čempionu. 2022. gada sezonā futbolists piedalījās 32 Virslīgas spēlēs, izceļoties ar astoņiem gūtiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Tas Frīzenbihleram deva sesto vietu Virslīgas sezonas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Austrietis devās laukumā arī visās sešās RFS UEFA Konferences līgas grupu turnīra spēlēs, izceļoties ar šedevra cienīgu vārtu guvumu Skotijā pret Edinburgas "Heart of Midlothian".

Frīzenbihlers kļuvis par otro šobrīd "Lechia" rindās esošo futbolistu, kurš uz šo Polijas vienību pārgājis no Virslīgas čempionāta. Zaļibaltās komandas rindās spēlē arī Latvijas valstsvienības spēlētājs Kristers Tobers, kurš pirms nonākšanas Polijā pārstāvēja "Liepāju".

Frīzenbihleram gan ir iepriekšēja saistība ar "Lechia" vienību. Austrietis 2014./2015. gada sezonā bija izīrēts Polijas klubam no portugāļu "Benfica" sistēmas. Polijas Ekstraklasē uzbrucējs piedalījies 16 spēlēs, sakrājot piecus vārtu guvumus.

Šobrīd "Lechia" vienībai Polijas čempionātā jādomā par vietas nosargāšanu turnīrā. Pēc 16 spēļu kārtām Gdaņskas komanda atrodas 14. vietā 18 komandu konkurencē. No izkrišanas zonas "Lechia" komandu šķir viens punkts.

Izmantotie resursi:
https://lechia.pl/lechia-uzgodnila-...

     [+] [-]

, 2023-01-11 20:25, pirms gada
LFF gaiteņos runā par 150 štukām.

     [+] [-]

, 2023-01-11 21:22, pirms gada
HotābičsXIV rakstīja: LFF gaiteņos runā par 150 štukām.
Kas tu tur par apkopēju piehaltūrē