Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Buenosairesā futbola fanu sadursmēs ar policiju vismaz viens bojāgājušais

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Buenosairesā futbola fanu sadursmēs ar policiju vismaz viens bojāgājušais
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā netika pabeigta vietējās līgas spēle starp "Gimnasia La Plata" un "Boca Juniors" komandām, jo sadursmēs starp futbola faniem un policiju pie stadiona bojā gāja vismaz viens cilvēks.

Komandas aizvadīja spēles pirmās deviņas minūtes, līdz galvenais tiesnesis Ernans Mastrangelo pieņēma lēmumu cīņu apturēt, paužot bažas par drošības trūkumiem. Pie stadiona notikušo incidentu rezultātā policija ķērās pie asaru gāzes izmantošanas.

Stadions jau bija pārpildīts, taču mājinieces "Gimnasia La Plata" fani vēl centās iekļūt tribīnēs, norādījušas vietējās varas iestādes. Lai viņus apturētu, policija papildus asaru gāzei izmantoja gumijas lodes.

Buenosairesas provinces drošības ministrs Serhio Berni apstiprināja, ka sadursmēs bojā gāja viens cilvēks. Berni norādīja, ka pie vainas bijušas sirds problēmas, taču sīkāk paskaidrot situāciju atteicās.

Buenosairesā kopš 2013. gada spēles drīkst apmeklēt tikai mājinieku komandas fani, jo pirms tam vairākas reizes līdzjutēju starpā notika vardarbīgas sadursmes.

Izmantotās asaru gāzes apjoms bija tik liels, ka tā sasniedza arī futbola laukumu. "Mans divus gadus vecais dēls nevarēja paelpot. Esam ļoti satraukušies par visiem cilvēkiem tribīnēs. Tas ir trakums! Aizvadījām normālu futbola spēli, bet viss izvērtās tā, ka radās sajūta: mūsu ģimenes locekļi gandrīz nomira," teica laukuma saimnieku spēlētājs Leonardo Moraless.

Sestdien Indonēzijā futbola spēles laikā gāja bojā vismaz 131 cilvēks. Stadionā policija izmantoja asaru gāzi, kas ir pretrunā FIFA noteikumiem. Daļa cilvēku nosmaka, bet daļa tika sabradāti. Lai paglābtos, cilvēki metās laukumā. Šādu soli spēra arī Buenosairesā uz maču sanākušie.

Pirmdien tika paziņots par deviņu policijas darbinieku atstādināšanu, bet sešiem cilvēkiem izvirzītas kriminālas apsūdzības, ieskaitot divus policistus, kuri pavēlēja asaru gāzes izmantošanu, un vēl vienu policijas darbinieku, kurš zināja par FIFA noteikumiem, taču neapturēja kolēģu rīcību. Tāpat apsūdzēti mājinieku kluba drošības struktūrās strādājošie.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/argenti...
https://www.bbc.com/news/world-asia...