Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skandāls Igaunijā - iespējamas krāpšanās dēļ pārcelta "Levadia" un "Kalev" spēle

Agris Suveizda

Skandāls Igaunijā - iespējamas krāpšanās dēļ pārcelta "Levadia" un "Kalev" spēle
Epizode no spēles starp "Levadia" un "Flora"
Foto: fclevadia.ee

Vakar Igaunijas futbolā izcēlās vēl nebijis skandāls - aizdomās par rezultāta ietekmēšanu uz nenoteiktu laiku tika pārcelta Igaunijas čempionāta spēle starp Tallinas klubiem "Levadia" un "Kalev". Lietas risināšana vēl turpinās, un pagaidām nav zināms ne datums, kad spēle notiks, ne sankcijas, kādas varētu tikt piemērotas incidentā iesaistītajām vainīgajām personām.

Vakar plkst. 19:30 "Levadia" mājvietā "Kadrioru" stadionā vajadzēja sākties Igaunijas čempionāta 17.kārtas spēlei starp tobrīdējo līderi "Levadia" un vienu no līgas pastarītēm Tallinas "Kalev". Taču mačs aizdomu dēļ šokējoši tika pārcelts uz vēlāku laiku. Pusstundu pirms spēles sākuma galvenais tiesnesis, kurš bija saņēmis informāciju no Igaunijas Futbola federācijas, paziņoja komandām, ka spēle nenotiks. Igaunijas Futbola federācija paziņoja, ka sāks disciplināro izmeklēšanu.

"Atvainojamies visiem līdzjutējiem, bet cīņā ar krāpniekiem ir jārīkojas spēcīgi," sacīja Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks. "Tāpat atgādinām, ka visa informācija par spēli saistībā ar rezultāta ietekmēšanu ir nekavējoties jāpaziņo futbola federācijai. Nespēja iesniegt šādu informāciju ir ekvivalenta ar piedalīšanos krāpniecībā." Tāpat Pohlaks piebilda, ka līdz šim šosezon tamlīdzīgu gadījumu nav bijis: "Nevaru nosaukt nevienu aizdomīgu spēli."

Tallinas "Levadia" savā mājaslapā ievietoja oficiālu paziņojumu, kurā noliedza jebkādu saistību ar krāpnieciskām darbībām: ""Levadia" apstiprina, ka ne kluba spēlētāji, ne treneri, ne amatpersonas nav iesaistītas spēles manipulācijā. "Levadia" pilnībā nosoda jebkādu netaisnību un kaitniecību sportam. "Levadia" ir šokēta par šodienas spēles pārcelšanu un cer, ka incidentā vainīgās personas tiks noskaidrotas un saņems taisnīgu sodu. Tāpat klubs vēlas atvainoties visiem skatītājiem un kluba atbalstītājiem."

Igaunijas Futbola federācija jau iepriekš "Kalev" futbolistus ir turējusi aizdomās par spēles ietekmēšanu, taču pirms šīs sezonas diskvalificēti tika vienīgi atsevišķi Narvas "Trans" spēlētāji. Savukārt "Levadia" nesen parakstīja sponsorlīgumu ar totalizatoru kantori "Tonybet", ko vada bijušais "Levadia" direktors Sergejs Hohlovs-Simsons. "Levadia" ar 37 punktiem 16 spēlēs Igaunijas čempionātā ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no "Nomme Kalju", kas ir aizvadījusi par maču vairāk. Savukārt "Kalev" ar 14 punktiem 16 spēlēs desmit komandu konkurencē ieņem priekšpēdējo vietu.

Izmantotie resursi:
Eesti Jalgpalli Liit
FC Levadia
DELFI - Värsked uudised Eestist ja välismaalt
Postimees: Värsked uudised Eestist ja välismaalt

  +7 [+] [-]

, 2013-07-07 11:03, pirms 11 gadiem
A pie mums Pertijam tikai mašīnu apkrāsoja!

Katrs cīnās kā māk.

  +9 [+] [-]

, 2013-07-07 11:30, pirms 11 gadiem
Abi uz speli atnakushie skatitaji draud uz spelem vairs nenakt...

  +1 [+] [-]

, 2013-07-07 11:46, pirms 11 gadiem
Kurš tad no LFF būs tas, kas "pirmais metīs akmeni"?

  +1 [+] [-]

, 2013-07-07 14:43, pirms 11 gadiem
kapec nepateica kas pa krapniecibu? taa ari nekas nav skaidrs

  -1 [+] [-]

, 2013-07-07 21:16, pirms 11 gadiem
"Vakar Igaunijas futbolā izcēlās vēl nebijis skandāls - aizdomās par rezultāta ietekmēšanu uz nenoteiktu laiku tika pārcelta Igaunijas čempionāta spēle starp Tallinas klubiem "Levadia" un "Kalev"."
Pats pirmais teikums rakstā.
rronijs rakstīja: kapec nepateica kas pa krapniecibu? taa ari nekas nav skaidrs