Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Āfrikas fināls būs jāpārspēlē: Tunisijas klubam atņem jau piešķirtu titulu

Agris Suveizda

Skandalozais Āfrikas fināls būs jāpārspēlē: Tunisijas klubam atņem jau piešķirtu titulu
Bēdīgi slavenā video tiesneša asistenta sistēma. Foto: SIPA/Scanpix

Āfrikas Futbola konfederācija pieņēmusi lēmumu pārspēlēt Čempionu līgas fināla atbildes spēli starp Tunisas "Esperance" un Kasablankas "Wydad", tādējādi atņemot Tunisijas klubam jau piešķirto titulu. Turklāt atbildes spēle notiks nevis Tunisā, bet gan ārpus Tunisijas teritorijas. Lēmums tiek pamatots ar drošības organizācijas un tehnoloģiju nepilnībām.

Āfrikas Čempionu līgas finālā iekļuva Tunisijas "Esperance" un Marokas "Wydad", kas pusfinālā tika galā ar attiecīgi DĀR "Mamelodi Sundowns" (2:1, 0:0) un Kongo DR "Mazembe" (1:0, 0:0). Jau pirmā finālspēle Marokā 24. maijā tika aizvadīta ar lielu skandālu. "Wydad" mazākumā spēja izglābties no zaudējuma (1:1), taču galvenais tiesnesis Gehads Griša ar VAR palīdzību neieskaitīja mājinieku vārtus un neiedeva 11 metru soda sitienu uz viesu vārtiem. Ēģiptiešu arbitrs vēlāk tika atstādināts uz pusgadu.

Taču kulminācija tika sasniegta nedēļu vēlāk Tunisijā notikušajā atbildes spēlē. Pirmā puslaika beigās "Esperance" guva vārtus (1:0), bet otrā puslaika sākumā bumbu vārtos raidīja "Wydad". Viesu vārtu guvums gan netika ieskaitīts, un galvenais tiesnesis lēmuma pieņemšanā par spīti protestiem neizmantoja VAR. Vēlāk tika skaidrots, ka sistēma neesot strādājusi tehnisku iemeslu dēļ. "Wydad" VAR neizmantošanas dēļ atteicās atgriezties laukumā, un spēle pēc vairāk nekā stundu ilgas piespiedu pauzes tika pasludināta par pabeigtu: "Esperance" tika piešķirta uzvara ar 1:0 (summā 2:1) un Čempionu līgas trofeja.

Pēc spēles turpinājās masīvi protesti pret Āfrikas Futbola konfederāciju, un abu klubu fani neapmierinātību ar amatpersonām izrādīja arī Francijas galvaspilsētā Parīzē, kur norisinās FIFA kongress. Ja lēmums netiks mainīts atkal, paredzams, ka atbildes spēle varētu tikt pārspēlēta pēc Āfrikas Nāciju kausa fināla, kas 19. jūlijā notiks Kairā.

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en/news/caf-su...
https://www.afp.com/fr/infos/335/c1...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-06 09:36, pirms 5 gadiem
This is Africa baby!

     [+] [-]

, 2019-06-06 10:20, pirms 5 gadiem
I pray for fog down in Africa