Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Par ''Porto'' treneri kļuvis bijušais Mourinju palīgs

Par ''Porto'' treneri kļuvis bijušais Mourinju palīgs
Andrē Villass Boass
Foto: dn.sapo.pt

Par Portugāles kluba ''Porto'' jauno galveno treneri iecelts tikai 33 gadus vecais portugāļu speciālists Andrē Villass Boass, kurš savulaik bijis Žozē Mourinju palīgs ''Porto'', ''Chelsea'' un ''Inter'' rindās.

Pagājušajā nedēļā jau vēstījām, ka pēc diezgan neveiksmīgas sezonas ''Porto'' no galvenā trenera amata atlaida Žesualdu Fereiru (64), kurš klubu trenēja kopš 2006. gada. Fereiras vadībā ''Porto'' trīs sezonas pēc kārtas triumfēja vietējā čempionātā, kā arī divas reizes Portugāles kausa izcīņā. Aizvadītajā sezonā ''Porto'' čempionātā ierindojās tikai 3. vietā aiz ''Benfica'' un ''Braga'' komandām, tādējādi paliekot bez tik ļoti ierastā Čempionu līgas futbola nākamajā sezonā.

Lai nu kā, Fereiras aizvietotājs jau ir atrasts. Tas ir tikai 33 gadus vecais portugālis Andrē Villass Boass, kurš savulaik strādājis par palīgu pašam Žozē Mourinju, asistējot padomos ''Porto'', Londonas ''Chelsea'' un Milānas ''Inter'' rindās. Aizvadītajā sezonā Boass jau kā galvenais treneris debitēja pie portugāļu kluba ''Academica Coimbra'' stūres, sezonas noslēgumā finišējot 11. vietā 16 komandu konkurencē. Boass, kurš tiek uzskatīts par vienu no Portugāles daudzsološākajiem treneriem, ar ''Porto'' parakstījis līgumu uz diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
usatoday.com

  +3 [+] [-]

, 2010-06-04 16:53, pirms 14 gadiem
Van Gāls -> Mourinjo -> Andrē Villass Boass -> ?

     [+] [-]

, 2010-06-04 19:29, pirms 14 gadiem
Gan jau Mourinju ir iemācījis viņam savus stiķus komandu trenēšanā.

     [+] [-]

, 2010-06-04 21:14, pirms 14 gadiem
Portugāles klubiem patīk jauni treneri. tāpēc nav šaubu, ka viņš būs labs.