Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kariuss neizmaksāto algu dēļ lauž līgumu ar "Besiktas"

Rolands Eliņš

Kariuss neizmaksāto algu dēļ lauž līgumu ar "Besiktas"
Loriss Kariuss. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas kluba „Liverpool” vārtsargs Loriss Kariuss uz īres līguma pamata spēlēja Turcijas klubā „Besiktas”. Šodien viņš ar Turcijas klubu lauzis līgumu, pamatojot to ar ilgstošo algas neizmaksāšanu pilnā apmērā.

Loriss Kariuss, Vācijas vārtsargs, kurš tik neveiksmīgi aizvadīja 2018. gada UEFA Čempionu līgas finālspēli, jau iepriekš bija sūdzējies par „Besiktas” rīcību, apvainojot klubu ilgstošā atalgojuma ieturēšanā. Pirms pāris nedēļām Kariuss bija iesniedzis oficiālu sūdzību FIFA, norādot, ka pilna līgumā paredzētā summa nav izmaksāta par laika periodu no 2019. gada oktobra līdz šī gada martam.

Toreiz tika ziņots, ka „Besiktas” neesot bijusi apmierināta ar vārtsarga sniegumu un kluba pārstāvji viņa algu publiski nosauca par „nepelnītu”. Abas puses gan tāpat bija tuvu tam, lai vienotos par līguma laušanu, kas Kariusam sniegtu vienreizēju kompensāciju 400 tūkstošu eiro apmērā.

Šodien Kariuss savā „Instagram” profilā pavēstīja, ka līgums ticis lauzts.

„Žēl, ka viss beidzies šādi, taču jums vajadzētu zināt, ka es darīju visu, lai atrisinātu problēmas,” raksta Kariuss. „Biju ļoti pacietīgs, runājot ar kluba valdi vairākus mēnešus. Līdzīgas lietas notika arī pirms gada. Diemžēl viņi necentās atrisināt šo jautājumu un pat atteica manam ierosinājumam palīdzēt, pieņemot algas samazinājumu.”

Kariuss „Liverpool” sastāvā nav spēlējis kopš pieminētā ČL fināla, taču viņam ir līgums ar Premjerlīgas šosezon vadošo komandu līdz 2022. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...