Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Teke paraksta līgumu ar ''Rubin''; Aļijevs beidzot pievienojas ''Lokomotiv''

Teke paraksta līgumu ar ''Rubin''; Aļijevs beidzot pievienojas ''Lokomotiv''
Fatihs Teke
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Bijušais Turcijas izlases uzbrucējs Fatihs Teke, kurš pēdējos četrus gadus pārstāv Krievijas Premjerlīgas klubu Sanktpēterburgas ''Zenit'', panācis vienošanos ar pašreizējo valsts čempioni ''Rubin''. Savukārt Kijevas ''Dynamo'' pussargs Aleksandrs Aļijevs pievienojies Maskavas ''Lokomotiv''.

Bijušais Turcijas izlases spēlētājs Fatihs Teke, kurš pēdējos četrus gadus spēlē Sanktpēterburgas klubā ''Zenit'', parakstījis triju gadu līgumu ar Krievijas pēdējo divu gadu čempioni Kazaņas ''Rubin'', vēsta pašreizējo Krievijas čempionu oficiālā mājaslapa. Jāatzīmē gan, ka līgums ar turku uzbrucēju stāsies spēkā tikai šī gada augustā, kad Tekem būs beidzies līgums ar ''Zenit''.

Pirms kāda laika laika klīda runas, ka Teke varētu atgriezties Turcijā un pievienoties ''Trabzonspor''. 32 gadus vecā futbolists jau pērnā gada vasarā vienojās ar kluba vadību, ka ziemā viņš atstās klubu un atgriezīsies Turcijā. Pēc samērā veiksmīgas sezonas otrās daļas Teke atzina, ka gribēja palikt komandā arī turpmāk, taču klubs, ņemot vērā spēlētāja rakstura nestabilitāti, tomēr nolēma no viņa atbrīvoties, kā rezultātā izlika viņu transfēru tirgū. Lai nu kā, Teke līdz augustam paliks ''Zenit'', bet tad pārcelsies uz Kazaņu. Turcijas izlasē Teke spēlējis laika posmā no 1998. līdz 2007. gadam, valstsvienības rindās aizvadot 25 spēles un gūstot deviņus vārtus.

Savukārt Maskavas ''Lokomotiv'' beidzot parakstījusi līgumu ar Ukrainas izlases pussargu Aleksandru Aļijevu, kurš iepriekšējās četras sezonas pārstāvēja Kijevas klubu ''Dynamo''. Kāpēc beidzot? Tāpēc, ka abi klubi veica pārrunas ļoti ilgu laiku. Tika minēts, ka līgumu ar "Lokomotiv" spēlētājam jau vajadzēja parakstīt pērnā gada decembrī, taču vienoties gan ar klubu, gan ar pašu spēlētāju maskaviešiem tā arī neizdevās. Vienu brīdi jau abas puses paziņoja, ka Aļijeva jautājums par iespējamo pāreju vairs netiks apspriests. Lai nu kā, pirms pāris dienām kļuva zināms, ka 25 gadus vecais futbolists tomēr pārcēlies uz Maskavu. Līgums ar ukraiņu spēlētāju parakstīts uz trijiem gadiem.

Jāatzīmē, ka ''Lokomotiv'' ar komandas galveno treneri Juriju Sjominu priekšgalā savā īpašumā vēlējās iegūt arī Maratu Izmailovu (27, spēlējis ''Lokomotiv'' rindās visu karjeru pirms pārcelšanās uz Portugāli), kurš kopš 2007. gada pārstāv Lisabonas klubu ''Sporting'', taču darījumam tā arī nebija lemts notikt, lai gan tieši šī pāreja tika uzskatīta par visreālāko attiecībā pret Aļijeva transfēru.

Izmantotie resursi:
rubin-kazan.ru
fcdynamo.kiev.ua