Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Feyenoord'' treneris: ''Ja Makajs vēlas aiziet, ceļā viņam nestāšos''

''Feyenoord'' treneris: ''Ja Makajs vēlas aiziet, ceļā viņam nestāšos''
Rojs Makajs
Foto: AP

Nīderlandes futbola kluba ''Feyenoord'' uzbrucējs Rojs Makajs pēdējos mačos spēlē ļoti reti, bet komandas galvenais treneris Mario Bēns paziņojis, ka nestāsies spēlētājam ceļā, ja viņš nolems pamest Roterdamas klubu.

Veterāns Makajs, kurš savulaik aizvadījis lieliskas sezonas spāņu kluba ''Deportivo La Coruna'' un Vācijas Bundeslīgas kluba ''Bayern'' rindās, pirmajās divās Nīderlandes čempionāta spēlēs maču uzsāka komandas pamatsastāvā (vēlāk gan tika nomainīts). Trešajā spēlē Makajs vispār nepiedalījās, bet nākošajās divās iznāca laukumā uz maiņu pēdējās 15 minūtēs. Jāatzīmē, ka pēdējā spēlē pagājušajā nedēļas nogalē, pateicoties tieši Makaja realizētajai pendelei kompensācijas laika pēdējā minūtē, ''Feyenoord'' mājās izrāva neizšķirtu pret ''FC Twente''.

''Feyenoord'' komandas treneris Bēns jau pirms kāda laika paziņoja, ka ar skanīgo futbolista vārdu vien nepietiks un uzsvēra, ka Makajam, tāpat kā pārējiem, par vietu labāko 11 spēlētāju vidū ir jācīnās. Tāpat treneris piebilda, ka, ja bijušais Nīderlandes izlases uzbrucējs izlems pamest komandu, viņš 34 gadus vecajam futbolistam ceļā nestāsies.

''Es nebūšu pret viņa pāreju uz kādu citu komandu, taču vienīgi tad, ja viņš pats par to paziņos. Es, protams, ļoti ceru, ka pagaidām nav bijis iemesla, lai viņš šādi rīkotos,'' kluba mājaslapā sacīja ''Feyenoord'' komandas treneris.
Savukārt kluba direktors Eriks Gude ir noraizējies, jo uzskata, ka Makajam ir grūti atrasties uz rezervistu soliņa: ''Ņemot vērā to, ko viņš savulaik sasniedzis un kādos klubos spēlējis, varam iedomāties, cik grūti Makajam ir nespēlēt, bet gan atrasties uz rezervistu soliņa. Viņš noteikti nevēlētos savu karjeru beigt komandā, kurā viņš nevar regulāri spēlēt.''

Makajs pievienojās ''Feyenoord'' 2007. gadā, kad par pieciem miljoniem eiro pārnāca no Vācijas Bundeslīgas kluba ''Bayern Munich''. Ar Roterdamas klubu futbolists noslēdza līgumu uz trijiem gadiem. Vietējā čempionāta ''Eredivisie'' ietvaros nedaudz vairāk kā divu sezonu laikā Makajs ir aizvadījis 63 spēles un guvis 30 vārtus.

Izmantotie resursi:
feyenoord.nl

  +1 [+] [-]

, 2009-09-01 18:49, pirms 15 gadiem
Laikam trenerim nepatīk vecā golu mašīna!!!!vnm paticis ka vinjs spele

     [+] [-]

, 2009-09-01 22:29, pirms 15 gadiem
nesaprotu kāpēc tāds tracis ap Makaju tiek celts. ir noticis kaut kas, par ko pirms tam nebiju dzirdējis? konflikts or so? esportam patīk ziņot par lietām sākot ar to atrisinājuma beigām vai vidu, bet nu... ceru, ka Makajs paliks un spēlēs tik pat labi cik spēlēja pēdējās divas sezonas.