Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gvardiola uzskata, ka "Manchester City" biznesa modelis ir ilgtspējīgs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gvardiola uzskata, ka "Manchester City" biznesa modelis ir ilgtspējīgs
Peps Gvardiola. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas čempiones "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola, kura vadībā klubs iepriekšējos gados iztērējis milzu naudas summas, uzskata, ka biznesa modelis ir ilgtspējīgs.

Peps Gvardiola uz Mančestru pārcēlās 2016. gadā un izcīnījis četrus Premjerlīgas titulus. Katru vasaru atvērts maks, lai iegādātos jaunus spēlētājus, un šis transfēru logs nav izņēmums. Atšķirība gan faktā, ka šovasar "Manchester City" izdevīgi pārdevusi vairākus gana nozīmīgus futbolistus.

Uz Londonas "Arsenal" pārcēlušies uzbrucējs Gabriels Žezuss un aizsargs Oleksandrs Zinčenko, kopā par viņiem saņemot 75 miljonus mārciņu. Savukārt Rahīma Stērlinga pāreja uz Londonas "Chelsea" ienesa 50 miljonus. Šovasar pārdoti vēl septiņi mazāk zināmi futbolisti.

"Daļēji esmu bēdīgs, ka prom devušies svarīgi futbolisti. Taču – tas ir bizness. Lai ieguldītu spēlētājos, citus nākas pārdot, citādi tas nebūtu ilgtspējīgs modelis. Zinu, ka no malas uz mums skatās, ka mēs tikai pērkam, pērkam, pērkam. Taču – mēs arī pārdodam. Mēs pārdodam svarīgus spēlētājus par lielu naudu. Visi kluba zina, ka šodien pārdot spēlētājus nav viegls uzdevums. Visi klubi to vēlas, bet ne visiem tas izdodas," teica Gvardiola.

"Manchester City" iegūtie līdzekļi no futbolistu pārdošanas ir jauns Premjerlīgas rekords vienā transfēru logā, taču arī iztērēti vairāk nekā 100 miljoni. Iegādāti uzbrucēji Ērlings Holanns un Hulians Alvaress, kā arī pussargs Kelvins Filipss. Tāpat "City" cenšas panākt Marka Kukureļas pievienošanos.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2022-07-30 10:54, pirms 2 gadiem
Šajā logā pagaidām vairāk nekā 50 mio plusā. Ja pieskaita ziemā Barsai pārdoto Toresu, tas ir vairāk kā 100 m plusā. City arī uzstādīja kalendārā gada britu pārdošanas rekordu.

     [+] [-]

, 2022-07-30 11:03, pirms 2 gadiem
Tomēr otra Mančestras kluba idiotu Latvijā ir vairāk ...