Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Jakubu pamet "Blackburn" un dodas Drogbā pēdās

Andrejs Siliņš

Jakubu pamet "Blackburn" un dodas Drogbā pēdās
Aizvadītajā sezonā Jakubu bija ceturtais labākais Anglijas Premjerlīgas vārtu guvējs ar 17 precīziem raidījumiem.
Foto: AFP/Scanpix

No Anglijas Premjerlīgas izkritušā futbola kluba "Blackburn Rovers" nigēriešu uzbrucējs Jakubu, kurš bija labāko vārtu guvēju četriniekā, nolēmis neturpināt sadarbību ar klubu un devies uz Ķīnu, lai pievienotos Guangžu "R&F" vienībai.

29 gadus vecais Jakubu Anglijā sāka spēlēt 2003. gadā un šajā laikā pārstāvējis "Portsmouth", "Middlesbrough", "Everton", "Leicester City" un "Blackburn Rovers" klubus. Pagājušajā sezonā Blekburnas komandas labā Jakubu 30 spēlēs guva 17 vārtus, kas bija ceturtais labākais rādītājs līgā. Tā bija vairāk nekā trešdaļa no visas komandas gūtajiem vārtiem sezonā (48), bet tas neglāba komandu no izkrišanas - "Rovers" palika priekšpēdējā 19. vietā.

Jakubu jau maijā atklāja, ka nevēlas palikt komandā, kas izkritusi no Premjerlīgas un lūkojas pēc jaunām iespējām karjeras turpināšanai: "Man vēl ir divu gadu līgums ar klubu, bet Čempionātā jau esmu spēlējis iepriekš. Tas bija labs turnīrs, bet nevēlos tur atgriezties."

Interesi par spēlētāju izrādīja gan "Queens Park Rangers", gan arī latviešu aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading", kas nākamsezon spēlēs Premjerlīgā, tomēr Jakubu lēma par labu radikālākām izmaiņām. Proti, Nigērijas valstsvienības uzbrucējs mainīs kontinentu un pievienosies Ķīnas futbola klubam Guangžu "R&F". Tiek lēsts, ka ķīnieši piedāvājuši Jakubu deviņus miljonus dolāru lielu atalgojumu par vienu sezonu.

Pēc 14 spēlētām kārtām "R&F" atrodas Ķīnas Superlīgas tabulas ceturtajā vietā ar astoņām uzvarām un sešiem zaudējumiem. Galvgalī ir otra pilsētas komanda "Evergrande", ko vada bijušais Itālijas izlases galvenais treneris Marčelo Lipi. Jakubu būs "R&F" sestais leģionārs, līdz šim komandā šosezon spēlējuši četri brazīlieši un viens austrālietis. "R&F" Superlīgā spēlē pēc viena gada pārtraukuma.

Pēc sezonas Premjerlīgā par pāreju uz Ķīnas klubu Šanhajas "Shenhua" paziņoja Londonas "Chelsea" ilggadējais snaiperis Didjē Drogbā. "Shenhua" vienībā spēlē arī cits bijušais "Chelsea" futbolists Nikolā Anelka. Pagaidām gan Šanhajas vienībai abu zvaigžņu klātbūtne nav līdzējusi - komanda izcīnījusi trīs uzvaras un sešus neizšķirtus un atrodas vien 12. vietā 16 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2012-06-25 19:23, pirms 12 gadiem
Stulbi un žēl, būtu labāk turpinājis PL spēlēt. Tabulas vidusdaļas komandām būtu ļoti noderējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-26 10:48, pirms 12 gadiem
Autor, kopš kura laika Ķīna un Lielbritānija ir divos dažādos kontinentos? Eirāzijas kontinentā ietilpst Eiropa un Āzija, kas ir pasaules daļas.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-26 11:38, pirms 12 gadiem
Tas ir pārsteigums. Viņš tomēr nav pats efektīvākais uzbrucējs, viņš ir tāds būdīgs tarāns. Nez vai Ķīniešiem šāds spēles stils liksies pārāk izklaidējošs, ja ņēma viņu priekš mārketinga. Viņš ir kā radīts EPL lejasgalas klubiem, kas spēlē ar 1 uzbrucēju, QPR vai Reading būtu ideāls variants. Protams, pat jaunais krievu oligarhs no Readingas diez vai viņam maksātu 9 mio sezonā...