Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Viaplay" noslēdz ilgtermiņa līgumu par "Championship" un EFL kausa raidtiesībām

Rolands Eliņš

"Viaplay" noslēdz ilgtermiņa līgumu par "Championship" un EFL kausa raidtiesībām
Foto: IMAGO/Pro Sports Images/Scanpix

TV straumēšanas platforma "Viaplay" no nākamās sezonas Latvijā pārraidīs Anglijas "Championship" un Karabao kausa spēles. "Viaplay", kurai jau iepriekš bija iegūtas Premjerlīgas spēļu raidtiesības no nākamās sezonas, panākusi vienošanos arī par šo divu Anglijas futbola turnīru pārraidīšanu

"Noslēdzot vienošanos par ilgtermiņa pārraidīšanas tiesībām, “Viaplay” no 2022. gada būs ekskluzīvais EFL Sky Bet Championship un Karabao kausa izcīņas futbolā pārraidītājs visās Baltijas un Ziemeļvalstīs, kā arī Polijā un Nīderlandē. Ik sezonu straumēšanas platformas “Viaplay” tiešraidē tiks pārraidītas vairāk nekā 180 spēles no populārās Anglijas līgas, tai skaitā Sky Bet pusfinālu un fināla spēles. Tāpat fani varēs sekot līdzi Premjerlīgas un EFL komandām katrā no Karabao kausa izcīņas kārtām ar kulmināciju finālspēlē Londonas Vemblija stadionā," informē "Viaplay" paziņojumā medijiem.

"Championship" ir Eiropā ceturtā skatītākā līga un, kā līgas vadošā divīzija, tā piesaista miljoniem atbalstītāju, katru sezonu EFL spēles apmeklējot vairāk nekā 20 miljoniem skatītāju, norādīts "Viaplay" paziņojumā. Pēdējos gados starp čempionāta 24 komandām bijuši tādi slaveni klubi kā Aston Villa, Derby County, Ņūkāslas United, Notingemas Forest un Vestbromvičas Albion. Katru sezonu divas labākās komandas kvalificējas Premjerlīgai, bet trešā tiek noskaidrota izslēgšanas spēļu finālā.

Karabao kauss, kura pašreizējie čempioni ir Liverpool, atvērts visām 92 komandām Anglijas līgu sistēmā, un tā izcīņa notiek septiņās izslēgšanas kārtās. Uzvarētājs iegūst vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas konferenču līgā.

“Viaplay Group” sporta nodaļas vadītājs Pēters Nērelunds norāda: “Sporta fani visā pasaulē zina, ka Anglijas futbolam nelīdzinās nekas. Tas apvieno prasmes, aizrautību, tradīcijas un neprognozējamību, tāpēc tas ir aizraujošs gan laukumā, gan ārpus tā. Straumēšanas platformai “Viaplay” jau pieder Premjerlīgas pārraidīšanas tiesības deviņās valstīs. EFL Championship un Karabao kausa ilgtermiņa pārraidīšanas tiesības nozīmē, ka mēs vienā pasaules līmeņa platformā varam faniem piedāvāt visas Anglijas futbola vērtības.”

EFL izpilddirektors Trevors Bērčs: “EFL ir svarīga loma Anglijas futbola sistēmā, un mūsu sacensības turpina gūt plašu interesi visā pasaulē, ik gadu piesaistot miljoniem atbalstītāju gan pie televizoru ekrāniem, gan stadionos. Mūsu mantojums un konkurētspēja ir nepārspēta līgu futbolā, un mēs esam pagodināti sadarboties ar “Viaplay” desmit valstīs visā Eiropā, lai fani spētu baudīt EFL spēles un sekot līdzi jaunās sezonas notikumiem.”

“Viaplay” demonstrēs atsevišķas EFL Championship un Karabao kausa izcīņas spēles ar komentāriem un sporta studijām vietējā valodā.

“Viaplay” ir ekskluzīvas Premjerlīgas pārraidīšanas tiesības Zviedrijā, Somijā, Dānijā, bet no augusta šīm valstīm pievienosies Norvēģija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija un Nīderlande.

     [+] [-]

, 2022-05-23 10:06, pirms 2 gadiem
Mjā, ja vēlme skatīties, meklē tik eur.
Un klasiskajai TV pēdējās dienas.
Ja pieejams internets, tad iepriekšējie TV aparāti nav jāmet laukā, jāpiepērk klāt tik kāds MiTv verķītis (cenas demokrātiskas)

     [+] [-]

, 2022-05-23 10:23, pirms 2 gadiem
Nezinu kā jums, bet man Viaplay riebjas. Bieži vien lago, kaut kādi erori metās virsū. Gan jau ne visiem tā, bet šitās straumēšanas platformas ir mēsls kaut kāds.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-23 10:52, pirms 2 gadiem
Man Viaplay kvalitāte ir OK. Ir bijuši gļuki, bet maz.
Viņiem ir arī ČL raidttiesības un nākamo sezonu?
Kurš rādīs FA kausu LV (oficiāli)?

     [+] [-]

, 2022-05-23 11:08, pirms 2 gadiem
Viņiem jau piederēja tiesības uz šiem turnīriem

  +1 [+] [-]

, 2022-05-23 13:10, pirms 2 gadiem
Ko no futbola vispar rādīs Go3 nākamajā sezonā? Ja Premjerlīga nebūs, vietā būs kaut kas? La Liga vai Serie A būtu ideāli

     [+] [-]

, 2022-05-23 14:03, pirms 2 gadiem
žēl, neko garlaicīgāku nevarēja atrast?

     [+] [-]

, 2022-05-23 15:37, pirms 2 gadiem
viaplay ir draņķīgi komentētāji....tādā ziņā tv3sport ir pārāki...un es vēl nemāku dabūt tur dzirdēt angļu komentētājus, tas tak ir iespējams?...kad komentē, tad lai nekristu man uz nerviem, nogriežu šo balsis, bet tad nedzird publiku..

     [+] [-]

, 2022-05-23 16:35, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: viaplay ir draņķīgi komentētāji....tādā ziņā tv3sport ir pārāki...un es vēl nemāku dabūt tur dzirdēt angļu komentētājus, tas tak ir iespējams?...kad komentē, tad lai nekristu man uz nerviem, nogriežu šo balsis, bet tad nedzird publiku..
Es gan tā neteiktu. Viskaitinošākais no visiem futbola komentētājiem ir Koscinkevičs, kurš ir tv3sport, bet viaplay ir arī Kreipāns, kurš ir klausāmāks par visiem jaunajiem. Bet gan jau, kad TV3sport/Go3 gandrīz nebūs futbola, viaplay pārvilinās komentētājus.

     [+] [-]

, 2022-05-23 16:56, pirms 2 gadiem
Bet par to iespēju mainīt valodu - nedomāju, ka tāda ir viaplay. Bet būtu labi. Tehniskā kvalitāte arī nav laba, bieži uzkaras. Ar citām platformām tā nav.

     [+] [-]

, 2022-05-23 16:58, pirms 2 gadiem
Ar komentētājiem pie mums vispār ir bēda. Tas ir likumsakarīgi - kāds kopējais futbola attīstības līmenis, tāds komentētāju līmenis, nevar būt savādāk. Bet ir arī daži labi, un Viaplay daži ir neslikti.
3Sport, manuprāt, ir daudz sliktāk. Piemēram, vakar City un Villas spēlē abi vairākas reizes apgalvoja, ka nākamā būs Pepa pēdējā sezona City, un viņš gribot trenēt izlases. Ja komentē šādā līmenī, tomēr jāseko jaunumiem un jāsaprot to konteksts. Pēdējo mēnešu laikā Peps vairakkārt ir teicis, ka City ir labākie iespējamie apstākļi un, ka neko labāku viņš nevar iedomāties un gatavs City palikt ilgu laiku. Arī Holands, diez vai nāktu uz City, ja nebūtu pārliecināts, ka Peps paliks ilgāk par gadu. Tas, protams, nav garantēts, bet tas būtu brīnums, ja Peps nepagarinātu līgumu.
Arī par Gundoganu, Peps tieši pirms Villas spēles pateica, ka visdrīzāk Gundo paliks arī nākamajā sezonā. Bet komentētāji pārliecinoši saka, ka vakar bija viņa pēdējā spēle City.

     [+] [-]

, 2022-05-23 17:00, pirms 2 gadiem
Andi rakstīja: Es gan tā neteiktu. Viskaitinošākais no visiem futbola komentētājiem ir Koscinkevičs, kurš ir tv3sport, bet viaplay ir arī Kreipāns, kurš ir klausāmāks par visiem jaunajiem. Bet gan jau, kad TV3sport/Go3 gandrīz nebūs futbola, viaplay pārvilinās komentētājus.
Koscinkēvičs ir audzis pēdējos padsmit gados, kopš komentē...un viņam no jaunajiem ir salīdzinoši liels vārdu krājums...laikam lasa labu literatūru, un ja padziļinās savu izglītību futbola taktikā un varēs to saskatīt laukumā - tad kā komentētājam nav ne vainas...ja viņš komentētu kopā ar Birjuku - tas būtu gandrīz ideāli..arī Kreipānam vajag blakus futbolu redzošu vīru...vārdu krājums ir lielisks, bet kad LV izlasei iesit 3 golus ar centrējumiem no labās malas un viņš klusē par tās malas aizsargu, tad tak skaidrs, ka futbola zināšanu Anatolijam ir maz...bet tv3 ir labi puiši, kuri, ja lasīs literatūru, ja pieaugs viņu vārdu krājums , ja pratīs lietot alegorijas un metaforas, kas izdaiļo valodu, tad kopā ar futbola izpratni varēs viņus klausīties...ausis nesvils no nekompetences un aprobežotības, kas dzirdama viaplay komentētājos...izņemot Kreipānu, bet viņš nejēdz futbolu