Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Aidarā: "Nesaprotu FA lēmumu - Makmanamans varēja izbeigt manu karjeru"

Agris Suveizda

Aidarā: "Nesaprotu FA lēmumu - Makmanamans varēja izbeigt manu karjeru"
Masadio Aidarā tiek nonests no laukuma
Foto: AFP/Scanpix

Ņūkāslas "United" un Francijas U-21 izlases aizsargs Masadio Aidarā pirms dažām dienām intervijā laikrakstam Le Parisien komentēja pēdējo Premjerlīgas spēli pret "Wigan", kurā viņš cieta no ārkārtīgi bīstama Kalluma Makmanamana izklupiena. Tā kā tiesneši redzēja šo epizodi, Anglijas Futbola savienība, saskaņā ar reglamentu, pārkāpumu papildus neizskatīja un futbolistu nesodīja. Savukārt Aidarā otrajā kājas skenēšanā tika kliedētas sākotnējās prognozes, ka viņam sezona ir beigusies - Aidarā tika cauri sveikā ar spēcīgu sasitumu un laukumā varētu atgriezties jau pēc vairākām nedēļām.

"Tagad jūtos daudz labāk. Atkārtotās pārbaudēs noteica, ka ceļgala krusteniskās saites nav cietušas. Esmu patiesi atvieglots," sacīja Masadio Aidarā. "Tobrīd biju nobijies. Domāju, ka Makmanamans man salauza kāju vai sabeidza ceļgalu. Nevarēju salocīt kāju. tas bija šausmīgi. Neko neesmu aizmirsis, un joprojām varu epizodi galvā salikt kadru pa kadram. Saņēmu bumbu, apstrādāju to. Domāju, ka man būs laiks aizdriblēt viņam garām, bet tad viņš manī ielidoja kā raķete. Viss notika tik ātri. Nedomāju, ka viņš varēs izdarīt izklupienu. Vēl mazāk gaidīju, ka mana ceļgala augstumā. Tad sajutu viņa apavu korķus manā kājā un uzreiz pēc tam - briesmīgas sāpes."

"Man bija tik slikti, ka nevarēju ne par ko padomāt. Biju šokēts. Pēc tam tu domā par visu. Domāju, ka, iespējams, vairs nekad nespēlēšu futbolu vai nekad neatgriezīšos iepriekšējā fiziskajā formā. Tas ir smagi. Vai redzēju video? Jā, tajā pašā vakarā. Nekad visā savā dzīvē nebiju redzējis tādu izklupienu, un tagad tas izklupiens bija pret mani," francūzis turpināja. Aidarā sacīja, ka nesaprot FA lēmumu: "Nesaprotu. Viņa izklupiens varēja izbeigt manu karjeru un sabojāt man dzīvi, bet beigās viņš spēlēs vēl pirms manis. Spēlētāji ir jāaizsargā. Nevēlos mainīt Anglijas futbola fizisko mentalitāti, ātrumu un atdevi, bet futbolā nedrīkst pieļaut tādus izklupienus."

Makmanamans vēl nebija runājis ar Aidarā, taču nākamnedēļ viņiem vajadzētu tikties: "Starp mums ir grūtības valodas barjeras dēļ, bet domāju, ka mēģināsim satikties ar tulka palīdzību. Tobrīd uz viņu biju patiešām, patiešām dusmīgs. Domāju, ka viņš izbeidza manu karjeru. Bet šobrīd jūtos citādi un tikai ceru, ka tā viņam būs mācība un ka nākamreiz viņš sevi apturēs." Toties Aidarā nesaprata "Wigan" priekšsēdētāju Deivu Vīlanu, kurš aizstāvēja Makmanamanu un teica, ka tā bija godīga cīņa par bumbu, kas pārvērtās vienkāršā negadījumā. "Saprotu, ka viņš vēlas aizstāvēt savu spēlētāju, bet ir jābūt godīgam un patiesam. Ir vienkārši jānoskatās video un jāredz fotogrāfijas, lai saprastu. Cilvēki izdarīs savus secinājumus, bet nevēlos tagad karot ar "Wigan"," teica Aidarā.

Izmantotie resursi:
Actualités en direct et info en continu -...
The Independent | News | UK and Worldwide News...

     [+] [-]

, 2013-03-23 00:26, pirms 12 gadiem
Kas nav skaidrs? FA ir rasisti. Samierinies!