Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju: "Labprāt būtu klubā, kas sniedz tādus apstākļus kā Klopam un Gvardiolam"

Rolands Eliņš

Morinju: "Labprāt būtu klubā, kas sniedz tādus apstākļus kā Klopam un Gvardiolam"
Žuzē Morinju. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Portugāles futbola treneris Žuzē Morinju intervijā „beIN Sports” atklāja, ka jau noraidījis trīs darba piedāvājumus, kas viņam pienākuši pēc atlaišanas no Mančestras „United”, dalījās viedoklī par galveno trenerus statusu Anglijas vadošajos klubos un pastāstīja amizantu gadījumu no UEFA Čempionu līgas spēles pirms 13 gadiem, atzīstot, ka pārkāpis UEFA noteikumus.

Intervijā Žuzē Morinju atsaucās uz Anglijas futbola apskatnieka Gerija Nevila izteikto kritiku, ka Morinju centies uzspiest Mančestras „United” savu filozofiju, un portugāļu treneris uz to atbildēja, ka Nevils nemaz nezina, kāda ir Morinju futbola filozofija.

„Mana izpratne par futbolu variējas,” teica Morinju. „Es labprāt vēlētos doties uz klubu, kurš piedāvā tādus apstāklļus kā „Liverpool” Jirgenam Klopam un Mančestras ”City” Pepam Gvardiolam. Es jau esmu atteicis trīs darba piedāvājumus, jo man bija sajūta, ka tas nav īsti tas, ko vēlos.

Britu mediji vēsta, ka Morinju un „United” ir noslēgts konfidencialitātes līgums, kas liedz viņam publiski sniegt ziņas un viedokli par savu atlaišanu no komandas. Taču intervijā Morinju deva mājienus, ka nebija saņēmis tik lielu atbalstu kā pieminētie Klops un Gvardiola savās komandās, tiesa, neatgādināja par saviem transfēriem „United” sastāvā, kuru kopsumma mērojama virs 400 miljoniem eiro.

„Pirmajā sezonā Mančestrā Gvardiola nebija čempions,” teica Morinju. „Otrajā sezonā viņš veica vairākus lieliskus lēmumus, bet tos visus klubs atbalstīja. Viņš vienā vasarā varēja pārdot četrus aizsargus un nopirkt četrus vietā. No „Liverpool” sastāva cik spēlētāju bija komandā vēl pirms Klopa ierašanās? Ir pavisam cita situācija, ja ierodies komandā un vari izvēlēties spēlētājus. Cita situācija, ja to nevari darīt.”

Morinju arī norādīja, ka Mančestrā guvis vismaz vienu mācību – galvenā trenera statuss Premjerlīgas klubos vairs nav tik svarīgs kā iepriekš, jo nozīmīgākos lēmumus par sastāvu vairs nepieņem tikai treneris, bet visa kluba sistēma. Attiecīgi tieši tas - nevis komandas sastāvs vai budžets - ir viņam noteicošais apstāklis jaunas komandas meklējumos.

Morinju intervijā netaupīja kritiku vairākiem saviem spēlētājiem „United” sastāvā un norādīja, ka mūsdienu futbolistiem ir grūti ar konstruktīvas kritikas uztveri: „Nesen viens spēlētājs pie manis pienāca un ļoti pieklājīgi palūdza, lai viņu vairs citu priekšā nekritizējot. Vaicāju – kādēļ? Teica, ka tad viņš nejūtas ērti un tiek grauta viņa autoritāte komandas biedru priekšā. Labāk lai to daru privāti. Mūsdienās daudzi futbolisti ir citādi, viņi ir auguši vieglākā ceļā, viņi ātrāk un vienkāršāk tikuši līdz elitei. Daži no viņiem tā nereaģē, bet dažiem spēcīgi vārdi, kas izteikti publiski, liekas citādi.”

Portugāļu treneris arī atminējās, kā savulaik pārkāpis UEFA piespriesto diskvalifikāciju, atzīstot, ka 2005. gadā Čempionu līgas ceturtdaļfinālā nav ievērojis liegumu atrasties kopā ar komandu tehniskajā zonā un ģērbtuvēs: „Man vajadzēja būt kopā ar komandu un, jā, es to izdarīju. Spēles dienā, vairākas stundas pirms sākuma, iegāju ģērbtuvēs un tur paliku. Vienkārši vēlējos satikt spēlētājus pirms mača. Neviens neredzēja, kā es tur iegāju, bet problēmas bija tikt ārā tā, lai neviens neredzētu. Tad nu komandas darbinieks ielika lielajā mani veļas kastē, atstājot nedaudz vaļā vāku, lai es varētu elpot. Taču turpat netālu bija UEFA cilvēki, kas mani meklēja, tāpēc kaste tika aiztaisīta uz ilgāku brīdi. Kad beidzot UEFA cilvēki aizgāja un kaste tika attaisīta, biju gandrīz nosmacis.”

Morinju ar „Chelsea” toreiz ceturtdaļfinālā pārspēja „Bayern”, bet pusfinālā piekāpās topošajai čempionei „Liverpool”.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +3 [+] [-]

, 2019-01-20 12:37, pirms 5 gadiem
interesanti būtu zināt, kurus spēlētājus viņš gribēja tur redzēt.
MU 7 uzvara pēc kārtas.

  +6 [+] [-]

, 2019-01-20 12:47, pirms 5 gadiem
Klasisks Mauris, visur citur labāk, nekā klubā kuru viņš trenējis. Lielāka uzticība, lielāka brīvība, vairāk naudas transfēram utt.
Nez kādēļ cits treneris ar ne tik lielu pauri un iedomību var ar tiem pašiem spēlētājiem vinnēt 6 spēles pēc kārtas?
Maurinjo ir viens no šī brīža pārvērtētākajiem treneriem. Savu lielo algu pelna uz pagātnes panākumu rēķina.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-20 13:01, pirms 5 gadiem
Čugunu Lējējs.Itkā trīs darba puedāvājumus noraidījis.lirlīyies jau var cik gtib klauns tāds kāda tagad ir manchestras spēle un kāda bijz ar to klsunu zāģi vairāk nekā vajag tagad pavisam cita komanda izskatās

  +3 [+] [-]

, 2019-01-20 13:29, pirms 5 gadiem
Protams, nekad neatzīs, ka problēma bija viņā pašā. Apstākļi, redz, MU neesot pietiekami labi.

  +6 [+] [-]

, 2019-01-20 14:47, pirms 5 gadiem
Inrevijas oriģinālā viņš teica, ka Chelsea 1. laikā viņš esot atradis un nopircis nevienam nezināmo Drogbu. To pašu, kurš sezonu pirms pirkuma iesita 30 golus Francijā
Vēl viņš teica, ka Pepam nopirka 4 full backus (nevis aizsargus kā te iztulkots) 1 sezonā. Patiesībā 3.
Viņš runā kā sīks melis.
Tas, ka MU ir uzstādījusi kluba uzvaru sēriju ar jaunu treneri rekordu pēc viņa aiziešanas pasaka visu.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-20 16:46, pirms 5 gadiem
Nožēlojams tips. Runā kaut ko par spēlētājiem, kuri mūsdienās var iedomāties sevi lielālus par klubiem, bet aizmirst, ka pats gribēja būt lielāks par pašu MU.

Paskatoties daudzus pēdējā laika EPL apskatus, tur arī nebeidz spriest par to, kā The One mēģināja uzspiest spēlētājiem savu filozofiju un nekas no tā nesanāca. Morāle ir tāda, ka ir spēlētāji, kuri spēlē priekšā vai vismaz kā izteikti uzbrūkošie pussargi, bet Maurs redz gribēja, lai visi skrien arī atpakaļ... un rezultāts bija tāds, ka ne viens vien nezināja un vienkārši nebija savā vietā laukumā.

Un tagad, kad OGS pie sarkano velnu stūres ir izcīnījis 7 uzvaras pēc kārtas (ne visas skaistas un pārliecinošas, bet tomēr uzvaras), tad šitais, uz veciem lauriem guļošais portugālu plānprātiņš, tagad ar baltu skaudību ļurina kaut ko par iespējām, kuras viņam netika dotas! Ja viņš savu ego neiemācīsies apslāpēt, tad neticu, ka vairs ko lielu kā treneris savā karjerā sasniegs!

     [+] [-]

, 2019-01-21 10:42, pirms 5 gadiem
"darbinieks ielika lielajā mani veļas kastē"