Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Wigan" uzbrucējs izbeidz sezonu pretiniekam, bet paliek nesodīts

Agris Suveizda

"Wigan" uzbrucējs  izbeidz sezonu pretiniekam, bet paliek nesodīts
Kallums Makmanamans pret Masadio Aidarā
Foto: dailymail.co.uk

Anglijas Futbola asociācija savā mājaslapā paziņojusi, ka nesodīs "Wigan" uzbrucēju Kallumu Makmanamanu, kurš iepriekšējā Premjerlīgas spēlē ar ļoti bīstamu izklupienu nopietni savainoja Ņūkāslas "United" aizsargu Masadio Aidarā. Tiesnešu brigāde Makmanamanu nesodīja pat ar dzelteno kartīti, un viņš sodu Disciplinārā reglamenta nepilnību dēļ nesaņems arī no FA.

"FA var apstiprināt, ka nekāda rīcība nevar tikt vērsta pret "Wigan Athletic" spēlētāju Kallumu Makmanamanu pēc viņa komandas spēles pret Ņūkāslas "United" 2013.gada 17.martā. Vasarā pēc konsultācijām ar spēles ieinteresētajām pusēm (Premjerlīga, Futbola līga, Profesionālo futbolistu asociācija, Līgas menedžeru asociācija u.c.) tika nolemts, ka retrospektīva darbība var tikt pielietota tikai tādos incidentos, kurus neredzēja spēles tiesneši," sacīts FA paziņojumā.

"Kad viens no tiesnešiem ir redzējis spēlētāju sadursmi, nekādām retrospektīvām darbībām nevajadzētu tikt pielietotām - neatkarīgi no tā, vai viņš vai viņa redzēja divcīņu pilnībā vai tikai daļu no tās," paziņojumā turpināts, piebilstot, ka tādējādi var izvairīties no situācijām, kad tiek pārskatīts tiesneša jau pieņemts lēmums. "Makmanamana gadījumā ir apstiprināts, ka vismaz viens no spēles tiesnešiem redzēja divcīņu, lai arī ne pilnā apjomā. Šajos apstākļos restrospektīvas darbības nevar tikt pielietotas. Neredzēto pārkāpumu mērķis ir vērsties pret ārpus bumbas incidentiem, kuros tiesneši, visticamāk, nebūs tādā pozīcijā, lai redzētu pārkāpumu."

Līdz ar to Makmanamans par rupjo pārkāpumu pret Masadio Aidarā, kuram sezona, visticamāk, ir beigusies, ir ticis cauri sveikā, toties sankcijas, ļoti iespējams, tiks piemērotas pret abu komandu treneru asistentiem - "United" treneris Džons Kārvers pārtraukumā izrādīja sašutumu par francūža savainošanu un saķērās ar "Wigan" trenera asistentu Greiemu Berovu, un abi tika izraidīti no tehniskās zonas. Atgādinām, ka pavisam nesen Francijā par līdzīgu pārkāpumu "Nice" talantīgais spēlētājs Valentēns Eseriks tika diskvalificēts līdz sezonas beigām (uz 11 mačiem). Eseriks neveiksmīgā izklupienā savainoja "St.-Etienne" pussargu Žeremiju Klemānu, kuram bija vaļējs potītes lūzums un kurš izlaidīs vismaz pusgadu.

"Wigan" priekšsēdētājs Deivs Vīlans aizstāvēja Makmanamanu, kurš, viņaprāt, vispirms spēlēja bumbā, un tas esot bijis tikai negadījums. "Bumba bija starp viņiem, viņi abi godīgi centās to iegūt. Nevar vienkārši nolaist kāju vai apstāties - viņi abi viens otram tuvojās lielā ātrumā un tad sadūrās. Tā gadās," sacīja Vīlans. "Kad es salauzu kāju kausa finālā, tas bija tieši tāda paša veida izklupiens. Abi gājām pēc bumbas. Tas manī uzjundīja atmiņas. Tas sabojāja manu karjeru. Nevēlos kritizēt Normanu Dīliju [spēlētāju, kurš viņu savainoja]. Futbolā šādas lietas notiek. Viņš to nedarīja ar mērķi salauzt man kāju."

Atsauksmes medijos un arī Vīlana komentārs lika "United" vadītājam Derekam Lambiasam izdarīt publisku paziņojumu kluba mājaslapā: "Dziļi cienu Deivu, kurš futbolā ilgi bijis kā futbolists un tagad kā īpašnieks. Arī zinu, ka Deiva karjeru priekšlaicīgi izbeidza savainojums. Tāpēc esmu sarūgtināts un pārsteigts par viņa vakardien izdarītajiem komentāriem, īpaši par apgalvojumu, ka tā bija godīga cīņa. Mūsu viedoklis ir, ka izklupiens pret Masadio bija ārkārtīgi bīstams un ka tas ir tāda veida izklupiens, kam ir potenciāls nopietni savainot un pat beigt spēlētāja karjeru. Tā nebija pareiza cīņa. Šāds viedoklis ir neskaitāmiem bijušajiem spēlētajiem, tiesnešiem un cienītiem komentētajiem. Patiešām izrādās, ka Deivs Vīlans ir vienīgais, kurš ir pretējās domās."

Paziņojumā tika mests akmens arī FA dārziņā : "Ņūkāslas "United", tāpat kā citu klubu, spēlētāji ir diskvalificēti pēc incidentiem, kas izskatīti pēc spēles. Mūsuprāt, tie nebija tik nopietni kā Makmanamana izklupiens pret Aidarā. Lai arī saprotam, ka pašreiz FA ir ierobežotas iespējas, tas nevar būt pareizi, ka visnopietnākie pārkāpumi, kuri spēlētājiem var radīt nopietnas veselības problēmas, var palikt nesodīti - pat, ja sākotnējo incidentu redzēja tiesneši." Lambiass piebilda, ka "United" nopietni vērsīsies pie FA un Premjerlīgas, lai mainītu pašreizējos noteikumus.

Izmantotie resursi:
The FA - The website for the English football...
Newcastle United | Home
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 20:09, pirms 12 gadiem
es domāju vajag piešķirt vismaz naudas sodu!

 +12 [+] [-]

, 2013-03-19 20:28, pirms 12 gadiem
Ļoti konsekventi savos lēmumos tie FA . Te viss normāli , bet kad Suares nosauc nēģeri par nēģeri tā 6 spēļu diskābelis ...

     [+] [-]

, 2013-03-19 20:31, pirms 12 gadiem
Only in EPL!

Sportacentrs ar atjēdzies tikai tagad.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 20:33, pirms 12 gadiem
EPL jau galīgi sāk iet sviestā!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-19 20:34, pirms 12 gadiem
Forši gan tajā AL EPL iet,nosaukā pa nēģeri naudas sodi ka bails klausities.
salauž kāju nekas smiekliigi
brinums ka neuzlika sodu jo pret melno bija uztaisits sods
kur tā arābu līga iet

  +2 [+] [-]

, 2013-03-19 21:00, pirms 12 gadiem
spēlmanis rakstīja: Ļoti konsekventi savos lēmumos tie FA . Te viss normāli , bet kad Suares nosauc nēģeri par nēģeri tā 6 spēļu diskābelis ...
tieši tā. Ja Makmanamans būtu vnk nosaucis Aidarā par melno tad dabūtu n-padsmit spēļu diskābeli un vēl uz tiesu būtu jāaizstaigā, a tā ar taisnu kāju...nah..un viss ok.

Grieķis savu roku izstiepa gaisā un mūza bans uz izlases spēlēm...

Viss normāli, viss adekvāti un atbilstoši sportiskajam garam
Slēpts komentārs: nerevar

  +4 [+] [-]

, 2013-03-19 21:39, pirms 12 gadiem
nerevar rakstīja: Vēl viens rasistiskais merglis... Eh, cik "labi" internetā būt letinam...
Redz Tu viņu nosauc par mērgli, kaut viņš neko tādu nepateica. Vot cik labi būt internetā letiņam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-20 10:36, pirms 12 gadiem
Te runa vairāk ir ne par reglamenta trūkumiem, bet FA gribas trūkumu un protekcionismu.
FA more concerned with protecting its own than...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-20 15:41, pirms 12 gadiem
Nāk prātā tikko notikusī kausa spēle (DaugavaR : Gulbene), kurā pēc Beršova bīstama izklupiena pret Veļuli tiesnesis (Mareks Ķere) nevilcinājās ar sarkano kartīti. Jāsecina, ka mūsu tiesneši (pat vēl mazpieredzējušie) ir pārāki par saviem angļu kolēģiem.