Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Manchester United" par Onanā gatavojas maksāt 58 miljonus

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Manchester United" par Onanā gatavojas maksāt 58 miljonus
Andrē Onanā. Foto: Imago Images/Scanpix

Vakanto pamatvārtsarga pozīciju "Manchester United" rindās gatavojas aizpildīt kamerūnietis Andrē Onanā, ar kuru panākta vienošanās par 50 miljonu mārciņu (58,2 milj. EUR) vērtu darījumu. Paredzams, ka tuvākajā laikā pāreja tiks izziņota oficiāli, atlicis nokārtot vien formalitātes.

Klubu pametot ilggadējam pamatvārtsargam Dāvidam De Hea, jauns pirmais numurs "Manchester United" vārtos atrasts 27 gadus vecā Andrē Onanā personā. Tiek ziņots, ka Mančestras klubs vienojies ar Milānas "Inter" par 58,2 miljonus eiro vērtu Onanā transfēru.

Kamerūnietis, kurš pērn noslēdza piecu gadu līgumu ar "Inter", tagad gatavojas uz tikpat ilgu termiņu parakstīt vienošanos arī ar leģendāro Anglijas Premjerlīgas klubu. BBC ziņo, ka pārrunas starp klubiem jau iegājušas pašā finiša taisnē, un sagaidāms, ka šīs nedēļas laikā, pirms "Manchester United" došanās uz ASV pārbaudes spēļu tūrē, Onanā tiks pieteikts oficiāli.

Pievienojoties sarkano velnu rindām, Onanā vēlreiz apvienotu spēkus ar komandas galveno treneri Ēriku ten Hāgu. Holandiešu speciālista vadībā kamerūnietis piecas sezonas rūpējās par Nīderlandes granda Amsterdamas "Ajax" vārtu drošību, trīs reizes kļūstot par "Eredivisie" čempionu, bet 2017. gadā sensacionāli sasniedzot UEFA Čempionu līgas finālu.

Aizvadītā sezona Onanā bija pirmā Milānas "Inter" sastāvā, kur vārtsargs aizvadīja 24 mačus Itālijas A Sērijā, tostarp astoņas sausās spēles. Tikpat reižu uz nulles pretiniekus Onanā atstāja 13 Čempionu līgas spēlēs, kur "Inter" sasniedza finālu, ar 0:1 piekāpjoties "Manchester City".

"Manchester United" līdzjutēji sagaidījuši arī citus jaunumus - komandā tiks iecelts jauns kapteinis Harija Magvaira vietā. Anglijas izlases centra aizsargam šie pienākumi tika uzticēti jau kopš 2020. gada, kad Mančestras komandu vēl vadīja Ūle Gunnars Sulšērs. Aizvadītajā sezonā Ērika ten Hāga vadībā Magvairs gan aizvadīja vien pusi no 62 spēlem visos turnīros, aizsarga prombūtnē kapteiņa apsēju nēsājot portugālim Brunu Fernandišam.

Par trenera lēmumu mainīt kapteini sociālajos tīklos paziņojumā izteicies arī pats Magvairs, sakot, ka "personīgi jūtos ļoti vīlies, bet turpināšu atdot visu katru reizi, kad uzvilkšu šo kreklu".

Līdz ar Lionela Mesi pievienošanos komandai, vakar Maiami "Inter" līdzjutējiem tika prezentēts arī ilggadējais Spānijas valstsvienības un "Barcelona" balsta pussargs Serhio Busketss. 35 gadus vecais futbolists ar klubu vienojies par līgumu uz divām sezonām, un atkal spēlēs kopā ar Mesi - abi "Barcelona" rindās izcīnīja astoņus "La Liga" titulus un trīs Čempionu līgas trofejas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2023-07-17 09:48, pirms gada
Tas tak bijušā Audas vārtsarga Fabrisa Ondoā brālēns

     [+] [-]

, 2023-07-17 15:45, pirms gada
Nu, lai Andre izdodas aizvietot Dāvidu!!!