Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pēc 12 sezonām klubā ''United'' pamet ilggadējais vārtsargs De Hea

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc 12 sezonām klubā ''United'' pamet ilggadējais vārtsargs De Hea
Dāvids de Hea. Foto: PC/Scanpix

32 gadus vecais spāņu vārtsargs Dāvids de Hea šodien sociālajā tīklā ''Twitter'' paziņoja par sava laika beigām Anglijas Premjerlīgas klubā Mančestras ''United'', kurā nospēlēja pēdējās 12 sezonas. Vēlāk ar pateicības vārdiem oficiālajā paziņojumā klajā nāca arī klubs.

Ilggadējais Anglijas Premjerlīgas kluba Mančestras ''United'' vārtsargs Dāvids de Hea šodien sociālajā tīklā ''Twitter'' paziņoja par kluba pamešanu. ''Vēlos pateikties visiem par man izrādīto mīlestību pēdējo 12 gadu laikā. Kopš sers Alekss Fergusons mani atveda uz klubu, kopā esam sasnieguši daudz. Man bija gods pārstāvēt šo klubu un valkāt tā kreklu. Šis bijis neaizmirstams un ļoti veiksmīgs posms. Šobrīd ir īstais brīdis, lai es pieņemtu jaunu izaicinājumu. Mančestra vienmēr būs manā sirdī,'' tā paudis futbolists oficiālajā paziņojumā.

Spāņu vārtsargs Dāvids de Hea no Madrides ''Atletico'' uz Mančestras ''United'' pārcēlās 2011. gadā, un šajā laikā visu turnīru ietvaros pārstāvēja klubu 545 mačos. Kopā ar ''United'' viņš reizi kļuva par Premjerlīgas čempionu, FA kausa uzvarētāju, Anglijas Līgas kausa ieguvēju, kā arī UEFA Eiropas līgas čempionu.

''Ir nepieciešamas nozīmīgas kvalitātes, lai ''United'' sastāvā aizvadītu vienu spēli. To paveikt 545 reizes 12 gadu laikā ir augsti vērtējams sasniegums, īpaši jau vārtsarga pozīcijā, kur katrā spēlē uz tevi gulstas atbildība. Viņu vienmēr atcerēsies kā vienu no labākajiem vārtsargiem šī kluba vēsturē. Personiski esmu viņam pateicīgs par 25 spēlēm pagājušajā sezonā, kurā viņš neielaida vārtus. Visi spēlētāji un kluba darbinieki vēlam viņam visu to labāko turpmākajā karjerā,'' kluba paziņojumā citēts galvenais treneris Ēriks ten Hags.

Jau ziņots, ka šobrīd ''United'' izrāda pastiprinātu interesi par Milānas ''Inter'' vārtsargu Andrē Onanā. Pagājušajā sezonā Mančestras klubs finišēja trešajā vietā Anglijas Premjerlīgā un nākamajā sezonā spēlēs spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā - UEFA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/D_DeGea/status/...
https://www.manutd.com/en/news/deta...

  +2 [+] [-]

, 2023-07-08 18:55, pirms 10 mēnešiem
Eh, laikam jau citu kā PALDIES, nevar teikt, cik izvilcis mačus! Veiksmi turpmāk, leģenda aiz Van der Sāra.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-08 21:23, pirms 10 mēnešiem
Piekrītu, ļoti daudz spēles izglābis, visu cieņu! Visdrīzāk būtu varējis turpināt spēlēt United, bet ar ETH atnākšanu un stila maiņu iepriekšējā sezonā varēja redzēt, cik ļoti trūkst pārliecības pirmai piespēlei, kad jāiesāk spēle no saviem vārtiem, ļoti daudz komandas izmantoja presingu pret viņu un tas diemžēl attaisnojās. Sevišķi ja vēl čoms Magvairs tuvumā.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-08 22:58, pirms 10 mēnešiem
Labs vārtu vīrs, tik štruntīgā komandā. Būtu bijis United labākajos gados, būtu pilns ar kausiem ne diplomiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-09 00:25, pirms 10 mēnešiem
MU pēdējos 30 gados tiešām iespaidīgi vārtu vīri. Šmaihels, Bartezs, Van der Sārs, De Gea

Paldies par izciliem gadiem MU

     [+] [-]

, 2023-07-09 09:05, pirms 10 mēnešiem
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Eh, laikam jau citu kā PALDIES, nevar teikt, cik izvilcis mačus! Veiksmi turpmāk, leģenda aiz Van der Sāra.
Smeihels,Bartēzs ?

  +1 [+] [-]

, 2023-07-09 13:36, pirms 10 mēnešiem
Paldies De Gea par lielisko sniegumu MU rindās. Patiesa kluba LEĢENDA! Viennozimigi labākais spēlētājs pēc Fērgusona ēras - turējis virs ūdens Mu neskaitāmas reizes un ir bijis viena no retajam pozitīvajam lietām šajos 10 MU krīzes gados. Lai veicas turpmāk un cerams izdosies vienoties ar klubu, kas cīnās par trofejām. Šis čalis joprojām ir viens no labākajiem shotstopperiem pasaulē!
GGMU

     [+] [-]

, 2023-07-09 14:05, pirms 10 mēnešiem
Diezgan negaidīta ziņa un pat teiktu šokējoša. Īsti jau nekas neliecināja, ka varētu atstāt klubu. Iemeslus arī īsti nebiju nekur manijis. Paldies Dāvid un veiksmi tev turpmāk. Palabojat mani lūdzu, bet vai gadījumā DDG nebija pēdējais spēlētājs klubā kopš SAF laikiem? Ēras beigas...

     [+] [-]

, 2023-07-10 18:40, pirms 10 mēnešiem
detlefs93 rakstīja: Diezgan negaidīta ziņa un pat teiktu šokējoša. Īsti jau nekas neliecināja, ka varētu atstāt klubu. Iemeslus arī īsti nebiju nekur manijis. Paldies Dāvid un veiksmi tev turpmāk. Palabojat mani lūdzu, bet vai gadījumā DDG nebija pēdējais spēlētājs klubā kopš SAF laikiem? Ēras beigas...
Precizi - pedejais speletajs, kurs kopa ar SAF speleja un uzvareja Premjerligu. Parsteigums gan tik liels nav, jo kontraks gaja uz beigam un aizkulises runaja par jaunu GK un to, ka DDG isti neder ETH sistemai. Tagad visticamak tuvakajas dienas iegadasies Onana un tas bus tiesi tas, ko ETH gribeja un loti iespejams pavers jaunas iespejas uzsakt speli no GK pozicijas, kas sobrid esot aktuali.

     [+] [-]

, 2023-07-11 00:20, pirms 10 mēnešiem
keksss rakstīja: Precizi - pedejais speletajs, kurs kopa ar SAF speleja un uzvareja Premjerligu. Parsteigums gan tik liels nav, jo kontraks gaja uz beigam un aizkulises runaja par jaunu GK un to, ka DDG isti neder ETH sistemai. Tagad visticamak tuvakajas dienas iegadasies Onana un tas bus tiesi tas, ko ETH gribeja un loti iespejams pavers jaunas iespejas uzsakt speli no GK pozicijas, kas sobrid esot aktuali.
Es kaut kā atceros, ka info tieši bija, ka tulīt jau parakstīs jaunu līgumu, vismaz Romano ziemā jau šo bija minējis. Saprotams, ka tādam klubam kā MU ir jāveic revolūcija un jāievieš GK, kas spēlē ar kājām, bet nu labāku uz līnijas par Dāvidu nevaru uz sitienu izdomāt. Kā nu ir, tā nu ir, vairs jau neko. Par Onanu kaut kā tomēr māc šaubas, ka viņš būs ilgtermiņa variants, cik esmu skatījies, tad šķiet pārāk pārgalvīgs, it kā uz līnijas ir labs, bet kaut kādas šaubas tomēr māc, vēl jau viņam bija tā dopinga lieta un ar Kamerūnas izlases treneri kaut ko nevarēja sadalīt.