Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Fērgusonam naudas sods par tiesneša kritizēšanu

Agris Suveizda

Fērgusonam naudas sods par tiesneša kritizēšanu
Alekss Fērgusons
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija šodien paziņoja verdiktu Mančestras "United" galvenā trenera Aleksa Fērgusona lietā - viņam par tiesnešu publisku kritizēšanu piespriests 12 tūkstošu sterliņu mārciņu liels naudas sods.

Pēc spēles pret "Tottenham", kurā "United" izlaida uzvaru (1:1), Fērgusons asi kritizēja galvenā tiesneša asistentu Simonu Beku, kurš nefiksēja noteikumu pārkāpumu "Tottenham" soda laukumā. "Tas bija skaidrs lēmums. Viņš bija deviņus, varbūt 11 metrus no incidenta un neko neiedeva. Beks aizvadīja šokējošu spēli. Esmu sarūgtināts par viņa sniegumu, ļoti sarūgtināts. Kāpēc viņš neredzēja pendeli un dažus citus lēmumus...Labi viņu atceramies viņu no 2010.gada spēles pret "Chelsea", kad Didjē Drogbā bija trīs metrus aizmugurē, bet viņš to nefiksēja," sacīja Fērgusons.

Mančestras "United" galvenajam trenerim bija iespēja iesniegt Futbola asociācijā rakstisku paskaidrojumu par saviem izteikumiem, tomēr pieredzējušais Fērgusons no soda neizmuka. Skotu futbola speciālistam būs jāšķiras no 12 tūkstošiem sterliņu mārciņu jeb nepilniem desmit tūkstošiem latu. 2011.gada martā Fērgusonam, kurš pēc vēl vienas spēles pret "Chelsea" kritizēja galveno tiesnesi Mārtinu Atkinsonu, tika piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija un piemērots 30 tūkstošu sterliņu mārciņu liels sods.

Mančestras "United" ar 62 punktiem 25 spēlēs ir pārliecinoša Anglijas Premjerlīgas līdere. Otrajā vietā ir pašreizējā čempione Mančestras "City", kas atpaliek par deviņiem punktiem, bet trešajā vietā esošā Londonas "Chelsea" ir jau 16 punktu attālumā. Nākamo spēli Premjerlīgā "United" aizvadīs svētdien, kad uzņems "Everton". Trešdien mančestrieši UEFA Čempionu līgas pirmajā astotdaļfināla spēlē viesosies pie Madrides "Real".

Izmantotie resursi:
The FA - The website for the English football...

  +4 [+] [-]

, 2013-02-08 19:04, pirms 11 gadiem
Un 12 tūkstoši mārciņas nevis 15 Ls kā Pertijam?

  -2 [+] [-]

, 2013-02-08 19:15, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Un 12 tūkstoši mārciņas nevis 15 Ls kā Pertijam?
Un tagad salīdzini arī Fērgusona un Pertijas algas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-08 19:25, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Pertija ir krietni turīgāks nekā mēs to spējam iedomāties. Paskatieties uz viņa auto .... Viņam 15 ls ir netīrs santīms uz ielas.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 20:14, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Un tagad salīdzini arī Fērgusona un Pertijas algas.
Kāda starpība algai? ja es savārīšu mēslus un tiesa man piespriedīs naudas sodu, tad es varēšu prasīt to samazināt, jo man alga ir mazāka kā citiem, kas to pašu maksājuši?
Runa ir par principu. 15 Ls naudas sods par tiesneša darba traucēšanu.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-08 20:20, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kāda starpība algai? ja es savārīšu mēslus un tiesa man piespriedīs naudas sodu, tad es varēšu prasīt to samazināt, jo man alga ir mazāka kā citiem, kas to pašu maksājuši?
Runa ir par principu. 15 Ls naudas sods par tiesneša darba traucēšanu.
Starpība ir liela, jo sodus abiem treneriem piespriež pavisam citas federācijas vai līgas. Fērgusonu var salīdzināt ar citiem Premjerlīgas sodītajiem treneriem, nevis Pertiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 21:46, pirms 11 gadiem
SAF protams ir slavens ar tiesnešu kritizēšanu, tā ir daļa no viņa būtības. Viņš ļoti labi saprot cik ietekmīgi ir viņa vārdi Anglijā, un nākamajā spēlē tas tiesnesis baidīsies kļūdīties par sliktu MU. Bet principā šis ir kārtējais akmens FA lauciņā. Nav saprotams kādēļ bija vajadzība šai "izmeklēšanai"? Ja kļūstam piekasīgi - Mančīnī ne mazāk agresīvi kritizēja tiesnesi pēc City spēles ar Pool par nefiksēto sodu pirmo zaudēto vārtu laikā. Konsekvences trūkums. Ja nedrīkst tiesnešus kritizēt, tad nevienam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-09 02:07, pirms 11 gadiem
Nu ta briinums! Sporta aviizee nesen bija labs raksts par SAF un tiesneshu attieciibaam, tagad varam gaidiit, ka shis sogjis naakamo velnu speeli tiesaas tik peec kaada gada un iedos kaadu pendeli par labu