Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ukrainai futzāla karjeras dēļ neļaus naturalizēt Vulverhemptonas angļu aizsargu

Agris Suveizda

Ukrainai futzāla karjeras dēļ neļaus naturalizēt Vulverhemptonas angļu aizsargu
Makss Kilmens (priekšplānā). Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Futbola asociācija un Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Vulverhemptonas "Wanderers" centra aizsargs Makss Kilmens vērsās FIFA ar lūgumu mainīt viņa futbola pilsonību, tomēr FIFA šo lūgumu oficiālā vēstulē ir noraidījusi, uzzinājis ukraiņu žurnālists Igors Cigaņiks.

Iepriekšējās sezonās aizvadījis tikai dažus mačus, 23 gadus vecais centra aizsargs aizvada pirmo pilnvērtīgo sezonu Anglijas Premjerlīgā un ir viens no Vulverhemptonas "Wanderers" rotācijas aizsargiem, šosezon sākot 12 no 15 spēlēm. Anglijā dzimušā un uzaugušā Kilmena vecāki ir krievu un ukraiņu izcelsmes, un gan Kilmens, gan Ukrainas izlases galvenais treneris Andrijs Ševčenko pauda abpusēju interesi par aizsarga spēlēšanu Ukrainas valstsvienībā.

Tomēr pašreizējie FIFA statūti liedz Kilmenam mainīt futbola pilsonību, jo viņš karjeras sākumā pārstāvēja Anglijas telpu futbola izlasi. Lai arī Kilmens atbilst prasībai par izcelsmi, FIFA statūti liedz mainīt futbola pilsonību, ja spēlētājs iepriekšējo asociāciju jau ir pārstāvējis A līmeņa spēlēs (pieaugušo izlases atlases mači un finālturnīru spēles). Tā kā Kilmens no 2015. līdz 2018. gadam Anglijas telpu futbola izlasē aizvadīja astoņas atlases spēles (ar pārbaudes spēlēm viņš kopumā nospēlēja 25 mačus), viņam pilsonības maiņa ir atteikta. Lieta tāda, ka FIFA statūti attiecas uz FIFA paspārnē esošiem turnīriem un asociācijām un zem FIFA izkārtnes mīt ne tikai lielā futbola izlašu sacensības, bet arī telpu futbola un pludmales futbola izlases.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Kilmens Vulverhemptonas "Wanderers" pievienojās 2018. gada augustā, bet līdz tam spēlēja Anglijas 5. līgas klubā "Maidenhead United" un paralēli turpināja spēlēt arī telpu futbola klubā "Helvecia". Pievienošanās Vulverhemptonas "Wanderers" un kļūšana par pilnībā profesionālu futbolistu viņa telpu futbola karjerai pielika punktu. Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Latvijas valstsvienība mājās angļus uzveica ar 3:1, taču tolaik Kilmens ar futzālu vairs nenodarbojās. Iepriekšējā rudenī Anglijas telpu futbola izlase finansējuma samazinājuma dēļ izstājās no Eiropas čempionāta atlases.

Ukrainas izlase 2022. gada Pasaules kausa kvalifikāciju sākusi ar trim neizšķirtiem, pie 1:1 tiekot gan pret Franciju, gan Somiju, gan Kazahstānu. "Euro 2020" finālturnīrā Ukraina Amsterdamā un Bukarestē tiksies ar Nīderlande, Ziemeļmaķedoniju un Austriju.

Izmantotie resursi:
https://ua.tribuna.com/football/109...