Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju: ''Manā spēles modelī Rūnijs nekad nebūs pussargs''

Morinju: ''Manā spēles modelī Rūnijs nekad nebūs pussargs''
Žuzē Morinju
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgās titulētās komandas Mančestras ''United'' jaunais galvenais treneris Žuzē Morinju savā pirmajā preses konferencē uzsvēra, ka negrasās savās taktiskajās shēmās Veinu Rūniju, izmantot pussarga pozīcijā.

Skandalozais portugāļu treneris Žuzē Morinju pēc izgāšanās Anglijas Premjerlīgā pie Londonas ''Chelsea'' stūres, šovasar kļuva par cita angļu granda Mančestras ''United'' galveno treneri. Preses konferencē Morinju atklājis, ka viņam nav nodomu ilggadējo komandas spēlētāju un kapteini Veinu Rūniju izmantot kā pussargu, piebilstot, ka viņš joprojām ir bīstams uzbrukumā.

''Futbolā spēlētājiem ir dažādi uzdevumi, taču manā skatījumā grūtākais no tiem ir atrast kādu, kurš būtu spējīgs bumbu raidīt vārtu tīklā,'' Uzsver Portugāles treneris. ''Ir pilnīgi normāli, ka, gadiem ejot, futbolistam gribas kaut ko pamainīt savā spēles stilā, taču Rūnija gadījumā viena lieta nekad nemainīsies un tā ir apetīte pēc vārtu guvumiem. Varbūt viņš vairs nav smailes uzbrucējs, bet viņš var spēlēt nedaudz zem uzbrucēja un kā uzbrūkošais pussargs flangā, taču nekādā gadījumā centra pussarga pozīcijā.''

Rūnijs visu savu profesionālo karjeru aizvadījis praktiski tikai Mančestrā, pašā sākumā divus gadus pārstāvot ''Everton''. 30 gadus vecais futbolists jau no laika gala bija smailes uzbrucējs, taču tad viņa pozīcija laukumā nedaudz mainījās. Leģendārais ''United'' galvenais treneris Sers Alekss Fērgusons savos pēdējos gados pie Mančestras stūres Rūniju ar vien biežāk iespēlēja kā pussargu - spēles veidotāju, uzbrukuma smailē dodot iespēju citiem spēlētājiem.

Kopš tā brīža Anglijas izlases kapteiņa pozīcija laukumā ir ļoti daudzpusīga, taču pēdējos gados viņš ar vien vairāk bija manāms kā uzbrūkošais centra pussargs un praktiski nekad kā smailes uzbrucējs. Jāsaka, ka neskatoties uz savu pozīciju, Rūnijam laukumā tiek dota liela brīvība un viņš spēj atdot gan labu piespēli, gan teicami noslēgt uzbrukumus, gan arī nepieciešamības gadījumā veiksmīgi darboties aizsardzībā, noraujot pretinieku uzbrukumus.

Mančestras ''United'' šovasar nopietni papildinājusi sastāvu, nopērkot bijušo Dortmundes ''Borussia'' pamatsastāva uzbrūkošo pussargu Henrihu Mhitarjanu, centra aizsargu Eriku Bailiju un slaveno zviedru uzbrucēju Zlatanu Ibrahīmoviču. Jāpiebilst, ka Mančestra tādējādi šovasar, iespējams, atbrīvosies no Huana Matas, tomēr spāņa liktenis vēl ir zem jautājuma zīmes.

Izmantotie resursi:
Manchester United news: I'll never play Rooney...