Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Serbu miljardieris kļūst par Premjerlīgas kluba ''Southampton'' lielāko īpašnieku

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Serbu miljardieris kļūst par Premjerlīgas kluba ''Southampton'' lielāko īpašnieku
''Southampton'' futbolisti. Foto: Imago Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs ''Southampton'' oficiāli paziņojis, ka par tās lielāko īpašnieku kļuvusi investīciju firma ''Sports Republic'', kuru pārstāv serbu telekomunikāciju giganta ''United Group'' īpašnieks Dragans Solaks.

Par Anglijas Premjerlīgas kluba ''Southampton'' lielākajiem īpašniekiem kļuvuši investīciju firma ''Sports Republic'', oficiāli paziņojis klubs. ''Sports Republic'' kļūs par 80% kapitāldaļu īpašnieci, kuras tā iegādājusies no līdzšinējā to īpašnieka Gao Jišenga, kurš tās iegādājās 2017. gadā. Klubā joprojām paliks mazākuma akcionāre Katarīna Lībhera, kurai pieder 20% kapitāldaļu.

Kompānijas ''Sports Republic'' lielākais investors ir Dragans Solaks, kurš ir serbu uzņēmējs un kuram pieder telekomunikāciju gigants ''United Group'', kā vērtība lēsta 1.67 miljardu sterliņu mārciņu vērtībā. ''Pēdējos divos gados ar esošajiem kapitāldaļu turētājiem meklējām īsto partneri, ar kuru turpināt kluba attīstību. Šodien esam atraduši īsto cilvēku. ''Sports Republic'' ir pieredzējusi investoru komanda, kam ir pieredze profesionālajā sportā. Šādu kombināciju atrast ir grūti, tāpēc esam priecīgi, ka ir panākta vienošanās - tā nodrošinās mūsu īstermiņa un ilgtermiņa mērķu sasniegšanu,'' publiskajā paziņojumā teikts ''Southampton'' mājaslapā.

''Es un mani partneri esam jau iepriekš ieguldījuši sporta un izklaides industrijā, un ''Sports Republic'' ir izveidota, lai apvienotu pieredzi un paveiktu ko īpašu šajā tirgū. ''Southampton'' ir daudz īpašību, kuras esam meklējuši sporta klubā - tai ir laba pārvaldība, lieliski talanti, kuri spēlē atraktīvu futbolu,'' mājaslapā citēts arī jaunais īpašnieks Dragans Šolaks.

Dragans Solaks ir miljardieris no Serbijas, kurš dzimis 1964. gadā, bet 2000. gadā izveidojis ''United Group'' koncernu, kas uzņēmējam atnesa bagātību. ''Southampton'' ar 21 punktu 19 spēlēs Premjerlīgā ieņem 14. vietu 20 komandu konkurencē. Nākamo spēli tā aizvadīs 11. janvārī savā laukumā pret ''Brentford''.

Izmantotie resursi:
https://www.southamptonfc.com/news/...
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2022-01-04 19:25, pirms 3 gadiem
Newcastle, southamptona nakamajos gados uzbūves mega komandas un cels ČL, PL utt

  +1 [+] [-]

, 2022-01-04 19:47, pirms 3 gadiem
Newcastle varbūt, bet Southampton diezin vai, izskatās nopietnāks projekts biznesam, nevis kā šeihiem, mest naudu un mērīties ar krāniņiem ...

     [+] [-]

, 2022-01-04 20:06, pirms 3 gadiem
Forši, ka tā 21 gada laikā, biznesa mekā Serbijā var kļūt par miljardieri.

     [+] [-]

, 2022-01-04 23:29, pirms 3 gadiem
Enkurs nogrima rakstīja: Newcastle, southamptona nakamajos gados uzbūves mega komandas un cels ČL, PL utt
Saints jau nu toč to nedarīs. Viņi turpinās mīcīties pa tabulas vidusdaļu un cīnīsies par Eirokausiem