Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

papildināts Spilgtākie treneru un spēlētāju izteikumi 2011. gadā

Spilgtākie treneru un spēlētāju izteikumi 2011. gadā
Viens no aktīvākajiem runātājiem kā ierasts ir bijis Žozē Mourinju (pa labi).
Foto: AP Photo/Scanpix

2011. gadā norisinājušies dažādi interesanti notikumi futbola pasaulē. Jā, salīdzinot ar citiem gadiem notikumu ir bijis mazāk, jo aizvadītajā gadā nebija ne Eiropas, ne Pasaules čempionāts, bet tāpat pietiekami. Piedāvājam ieskatīties dažos šī gada spožākajos spēlētāju un treneru izteikumos. Kā allaž par krāšņākajiem izteikumiem parūpējušies dienvidnieki Spānijā un Itālijā.

Aizvadītajā kalendārajā gadā abas nesamierināmās pretinieces tikās septiņas reizes (2 čempionāta spēles, 2 Čempionu līgas spēles, 2 Superkausa izcīņa spēles un 1 kausa izcīņas spēle), kas ir krietni vairāk nekā ierastās divas spēles sezonā. “Real” šajos dueļos īsti labi nebija klājies (tikai 1 uzvara un 3 neizšķirti), tāpēc trenerim, un īpaši jau Žozē Mourinju, komentāru bija daudz, tai skaitā UEFA apvainošana palīdzībā katalāņiem.

“Dažreiz ir pretīgi dzīvot šajā pasaulē, bet tā acīmredzot ir mūsu pasaule. Vēlreiz pārliecināmies, ka nav iespēju pret “Barcelona”. UEFA neļauj visām komandām kaut ko izdarīt pret viņiem. Es tiešām nezinu, kas stāv aiz tā visa, varbūt tā ir viņu saikne ar „Unicef” vai varbūt tas ir tādēļ, ka kādam šis klubs vienkārši patīk. Par šo es esmu brīnījies visu savu dzīvi, bet kādu dienu es atradīšu atbildi,” tā Žozē Mourinju.

“Gvardiola ir lielisks treneris, bet man būtu neērti, ja es uzvarētu turnīrā pēc skandāla spēlē ar ”Chelsea” pirms diviem gadiem. Šogad viņa uzvaru konkursā aptumšos notikumi Madridē.”

Par to visu Gvardiola mierīgi (ja neskaita pāris necenzētus vārdus, kuri tulkojumā neparādās) komentēja, ka “šajā telpā (preses konferences) viņš (Mourinju) ir galvenais un es necentīšos ar to sacensties. Ja “Barcelona” grib šādā veidā izpausties, lai viņi meklē citu treneri. Tomēr, mēs kā cilvēki un institūcija, to nedarīsim.”

Vieglas dienas nav bijušas arī šo klubu spilgtākajām zvaigznēm Lionelam Mesi un Krištianu Ronaldu. Komentējot savu dzīvi Mesi izteicies: “Es dzīvoju ļoti normālu dzīvi. Labprāt pavadu laiku mierīgi mājās un kad man jāiet iepirkties, es to varu izdarīt bez problēmām. Kādreiz es ļoti noguru spēlējot Playstation, bet pēdējā laikā es spēlēju maz. Man tagad ir uzstādīti vairāki mērķi dzīvei.”

Krištianu Ronaldu ir klājies daudz grūtāk. Pēc “Real Madrid” un “Zagrebas Dinamo” spēles, kur vietēji horvātu līdzjutēji spēlētāju esot apsaukājuši, viņš paziņoja: “Es domāju, ka tas ir tāpēc, ka esmu bagāts, izskatīgs, lielisks spēlētājs un cilvēki ir skaudīgi. Man nav citu izskaidrojumu.”

Pirms nākamās čempionāta spēles ”Real Betis” treneris komentēja šos Ronaldu izteikumus, sakot, ka “jautājums par labo izskatu ir stipri debatējams. Piemēram, man Skārleta Johansone patīk labāk nekā Krištianu Ronaldu.”

Pēc tam, kad spēlē pret “Madrides Atletico” Ronaldu bija saņēmis spērienu pa kājām pēc kā bija spiests izlaist vairākas spēles viņš kādā apbalvošanas ceremonijā statika “Atletico” prezidentu un sarkastiski vaicāja: “Vai šeit tiks pasniegtas balvas par speršanu?” Uz to prezidents atbildēja: “Bet jūs taču darāt to pašu. Pepe, Karvalju, Ramos un tas mazais puika ar daudzajiem matiem …, ak, jā, Marselu. ”

Arī Anglijā runīgākie ir bijuši itālieši

Kā lai Anglijas futbola sakarā nepiemin Itālijas trenerus Roberto Mančīni, Fabio Kapello un Karlo Ančeloti, no kuriem pēdējais ar runas pērlēm nav izcēlies.

Visvairāk ar presi komunicējis ir „Manchester City” vadītājs Roberto Mančīni. Tam par iemeslu ir bijuši pamatā dažādi ar komandas futbolistiem saistīti skandāli. Īpaši jau attiecības ar Karlosu Tevezu, kas pasaules presē tiek apspriestas teju katru nedēļu (piem., kurš būs futbolista nākamais klubs). Problēmas ar Karlosu Tevezu klubam parādījās jau vasarā, kad spēlētājs pieprasīja maiņu, tomēr šāda maiņa nenotika. vasarā žurnālisti vaicāja vai ir zināms par Teveza nākotnes plāniem, viņš atbildēja, ka “Tevezam nedarbojas telefons.”

Pēc skandalozās spēles Čempionu līgas ietvaros Minhenē, kur City tikās ar vietējo Bayern un argentīniešu uzbrucējs Karloss Tevezs atteicās doties laukumā uz maiņu Mančīni paziņoja: “Karloss Tevezs Mančestreras City klubā vairāk nespēlēs.” Šo domu viņš apstiprināja žurnālistiem arī vēlāk, norādot arī, ka “cik zinu viņš (Tevezs) ir Argentīnā, bet nezinu ar ko viņš tur nodarbojas.”

Vēl viens kluba brīnumbērns ir Mario Balotelli, kurš regulāri cenšas piesaistīt apkārtējo uzmanību. Jāatzīmē, ka pārbaudes spēlē pret Deivida Bekhema „LA Galaxy” viņš mēģināja pārspēt vārtsargu, pagriežoties ar muguru pret vārtiem. Tagad angļu prese ir uzzinājusi, ka brīvajā laikā Balotelli patīk uzpīpēt. Komentējot par Mario Balotelli smēķēšanas paradumiem: “Ja viņš būtu mans dēls es viņam sadotu pa pakaļu, bet tā nav.”

Anglijas izlases treneris Fabio Kapello gada izskaņā paziņoja, ka bagāto valstu ”klubiem ir jābeidz zagt jaunos spēlētājus.” Tādējādi šie spēlētāji iegūst bagāto valstu pilsonību un spēlē šo valstu izlasēs, īpaši šajā jautājumā viņš atzīmēja daudzos Vācijas turkus, kuriem pienāktos spēlēt Turcijas izlasē.

Francijā par spilgtākajiem citātiem parūpējusies klubu vadība

Īpaši Francijā izcēlies Monpeljē kluba (pārsteidzošā kārtā komanda gadu noslēdza otrajā vietā, vienu brīdi bija arī līderi) prezidents Luijs Nikolēns, kas sava kluba izredzes kļūt par čempioniem novērtēja kā absolūtas muļķības, piebilstot arī, ka ja „es būtu PSG, Lionas, Marseļas (..) klubu prezidents un Montpellier kļūtu par čempioniem, es justos kā izvarots. Tas būtu tāds kauns!”

Savs viedoklis viņam ir arī par pašreizējo Francijas izlasi. „Man tāpat kā trim ceturtdaļām valsts iedzīvotāju šī Francijas izlase nepatīk. Francijas – ASV spēli es skatījos, jo tur spēlēja mana kluba spēlētājs, savukārt Beļģijas spēles laikā pa televizoru rādīja labu vesternu.”

Arī par savu izskatu viņam ir ko piebilst. „Es esmu resns un neglīts, bet paskatieties uz Francijas spēlētājiem, viņi arī nav paši smukākie.”

„Ja Žinjaks (Francijas izlases un Olympique de Marseille uzbrucējs, sezonas gaitā zaudēja vieto komandas pamatsastāvā, tiekot nosūtīts trenēties ar rezerves vienību) pārceltos uz Monpeljē, viņš tiktu atpakaļ Francijas izlases sastāvā pēc sešiem mēnešiem. Bet tas nav iespējams dēļ viņa algas. Viņš brauc ar Masetati, bet mēs viņam piedāvātu hečbeku.”

Latvijā

Pašu mājās par gada citātu parūpējies Latvijas Futbola federācijas Sacensību daļas vadītājs Jānis Skredelis: "Futbols pie mums jau arī tiek spēlēts ne pārāk skatāms, brazīliešu nav. Kāds futbols, tādi apstākļi..." (paldies komentētājam “Ronaldi” par informāciju).

Izmantotie resursi:
goal.com
ligue1.com

  -1 [+] [-]

, 2012-01-02 20:38, pirms 12 gadiem
Rakstu nevar nosaukt par labu, ja tajā ir tik daudz gramatikas kļūdas!

Varētu sportacentrs uztaisīt konkursu, kurš pareizi saskaitīs kļūdu skaitu, tam ceļojums uz Spāniju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-01-08 01:51, pirms 12 gadiem
Ja pareizi atceros,tad kaads bija apseedinaajis Ronaldu un Atletico prezidentu blakus tajaa pasaakumaa,kur taa saruna notika.Noteikti,ka "nejaushi".

  +2 [+] [-]

, 2012-01-08 01:53, pirms 12 gadiem
kur bundesligas treneru domu graudi??!!

  -2 [+] [-]

, 2012-01-08 01:55, pirms 12 gadiem
Balotelli dienaa neizpiipeejot "daudz".Tikai 5-6 cigaretes."Raidiit bumbu uz aizmuguri" WTF?

  +2 [+] [-]

, 2012-01-08 02:14, pirms 12 gadiem
Daļa tiešām labi. Var pasmieties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-08 11:26, pirms 12 gadiem
Maurs kā parasti aizmirsa Skolza neieskaitiitos vārtus pret viņa vadīto Porto,ne tā liktenīgā laindsmena kļūda,tagad būtu par vienu izcilu treneri mazaak

  +2 [+] [-]

, 2012-01-08 13:57, pirms 12 gadiem
Šitas riktīgi labs :
Pirms nākamās čempionāta spēles ”Real Betis” treneris komentēja šos Ronaldu izteikumus, sakot, ka “jautājums par labo izskatu ir stipri debatējams. Piemēram, man Skārleta Johansone patīk labāk nekā Krištianu Ronaldu.”