Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:776, Did:0, useCase: 3

Piezīmes par Hondurasas izlasi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Piezīmes par Hondurasas izlasi
Hondurasas uzbrucējs Džordžs Velkams svin vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Viena no pieticīgākajām PK2010 izlasēm ir Hondurasa. Taču tas nenozīmē, ka par šo izlasi nevajadzētu stāstīt. Tāpēc piedāvāju savas piezīmes par Hondurasas izlasi.

• Treneris Reinaldo Rueda ir kolumbietis un veidoja savu karjeru tieši savā dzimtenē – trenējis Kolumbijas U-17 (4. vieta pasaules čempionātā), U-20 (3. vieta pasaules čempionātā), U-21 un arī U-23 izlases. 2004. gadā viņš pārņēma Kolumbijas pieaugušo izlasi brīdī, kad tā PK2006 kvalifikācijas turnīrā bija tikusi tikai pie viena punkta četrās spēlēs. Rueda bija veiksmīgs un prata aizcīnīties līdz pat 6. vietai, taču iekļūšanai finālturnīrā ar to nepietika – par vienu punktu tika zaudēts Urugvajai. Toreiz Ruedas vadībā Kolumbija divreiz nospēlēja neizšķirti ar Čīli, ar kuru Hondurasa ir vienā PK2010 grupā. Vēlāk Rueda kļuva par Hondurasas izlases treneri, ar kuru ar pirmo piegājienu kvalificējās PK2010 finālturnīram.

• Rueda ir ļoti uzcītīgs treneris – viņš pēc iespējas biežāk apmeklē dažādus treneru kursus Eiropā (arī pats strādājis par fizisko nodarbību pasniedzēju augstskolā). Viņš Hondurasas izlasē ne vienmēr ņēmis spēcīgākos futbolistus uz papīra, bet tos, kas vislabāk atbilst viņa filozofijai par izlases modeli. Rueda izmanto 4-4-2 formāciju.

• Rueda ir ļoti stingrs treneris. Tas palīdzējis ieviest stingru disciplīnu, tiesa, tai pat laikā viņa stingrā rakstura dēļ ir bijuši konflikti ar spēlētājiem, ieskaitot ar A Sērijas futbolistu, Honduras izlases zvaigzni (14 vārti izlasē) Žulio Sēzaru de Leonu.

• Gatavošanās posmā it kā bijis konflikts starp Ruedu un Hondurasas Futbola federāciju, kura trenerim neesot izmaksājusi solītās prēmijas. Bija pat baumas, ka Rueda varētu pamest savu amatu neilgi pirms finālturnīra, taču treneris to noliedzis.

• Rueda: „Mūsu grupā esošās Spānija, Čīle un Šveice pārstāv dažādas futbola kultūras. Mums būs jābūt gataviem tam. Grupa nav viegla, bet futbolā iespējams ir viss. Apzinos, ka ļoti izšķiroša būs turnīra pirmā spēle pret Čīli.”

• Rueda: „Uz mums netiek izdarīts spiediens, un tas ir mūsu pluss. Jebkurā gadījumā cilvēki Hondurasā mums tic, un mēs gribam šo ticību attaisnot.” Starp citu, kolumbietim Ruedam par īpašiem sasniegumiem ir piešķirta arī Hondurasas pilsonība.

• Jau tā ne tai spēcīgākajai Hondurasas izlasei ir viens būtisks zaudējums – savainojuma dēļ PK2010 nepiedalīsies rezultatīvais Karlo Kostlijs (Rumānijas „Vaslui”). Viņam izlases karjerā 39 spēlēs 14 vārti – pēdējie no tiem pārbaudes mačā pret Latviju (2:1).

• Ļoti ambiciozs ir Davids Suazo, „Genoa” uzbrucējs – viņš paziņojis, ka Hondurasa var apspēlēt pašu Spāniju! Suazo: „Spānija ir labākā izlase pasaulē, par to nav šaubu. Taču tie būtu meli, ja kāds teiktu, ka Hondurasa nevar apspēlēt Spāniju. Jebkas var notikt.”

• Pārliecinoši pieredzējušākais izlases futbolists ir komandas kapteinis Amado Gevara, kuram 34 gadi un jau 133 spēles izlasē (29 vārti). Viņš ikdienā spēlē vietējā Hondurasas čempionātā, kurā naudu pelna vēl 13 citi izlases futbolisti. Toties ir arī pa trim pārstāvjiem Anglijas Premjerlīgā un Itālijas A Sērijā. Lielākais pretinieku bieds gan ir Hondurasas čempionāta 36 gadus vecais uzbrucējs Karloss Pavons, kuram 98 spēlēs 57(!) vārti.

• Hondurasas Futbola federācijas prezidents ar uzvārdu Ferari sacījis: „Ceru, ka mūsu izlase parādīs labāko sniegumu un izkļūs no grupas. Pretinieki ir stipri – Čīle ieņēma 2. vietu Dienvidamerikas atlasē, Spānija ir viena no PK2010 galvenajām favorītēm, bet Šveicei ir treneris Otmārs Hicfelds. Mums nekas nenāks viegli. Un tomēr ceram pārspēt 1982. gada sasniegumus [toreiz izdevās divreiz nospēlēt neizšķirti].”

• Šodien Hondurasa nospēlēja pārbaudes spēli ar Azerbaidžānu – 0:0. Vēl pirms tam ar 0:1 tika zaudēts Venecuēlai, bet ar Baltkrieviju nospēlēts neizšķirti 2:2. Hondurasa 5. jūnijā aizvadīs pēdējo pārbaudes maču, tiekoties ar Rumāniju. Savukārt pirmā spēle PK2010 ietvaros Hondurasai būs 16. jūnijā – pretī stāsies Čīle.

Slavas mirklis

Hondurasas izlase līdz šim PK finālturnīrā spēlējusi vienu reizi un nospēlēja ļoti cienīgi, trīs mačos zaudējot tikai reizi, toties izcīnot divus kaujinieciskus neizšķirtus. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots pēdējā kārtā pret Dienvidslāviju ar 0:1, vienīgos vārtus ielaižot 88. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes. Tātad Hondurasa cīnījās par tikšanu tālāk līdz pašām beigām. Toreiz atzīstamais starts sākās jau pirmajā spēlē, kad sensacionāli izdevās nospēlēt neizšķirti 1:1 ar... Spāniju (ar kuru būs jāspēlē arī PK2010!). Vēl jo vairāk – spāņi toreiz bija turnīra mājinieki, un līdzjutēju atbalsts viņiem bija neticami spēcīgs! Un tomēr mazpazīstamā Hondurasa izvirzījās vadībā jau 8. minūtē, apklusinot tribīnes, bet vadību izlaida 2. puslaika vidū, arī no 11 metru soda sitiena atzīmes. Pendele bija ļoti apšaubāma (tiesnešu palīdzība mājiniekiem gan nekad nav bijis retums). Un tomēr arī šis neizšķirts pret Spāniju Hondurasai bija uzvaras vērtē.

Vai Hondurasa var nospēlēt vismaz neizšķirti ar Spāniju, kā tas izdevās 1982. gadā?

  • 25

  • 32


  -4 [+] [-]

, 2010-06-02 22:16, pirms 14 gadiem
Malači tālu tikuši Kaut ko jau gan jau sataisiis interesantu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-02 22:20, pirms 14 gadiem
BIEDRINS1 rakstīja: Nu 100% vissvajakie shaja chempa pat Slovenija spele labak futbolu
Ziemeļkoreja nav ar neko labāka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-06-02 22:27, pirms 14 gadiem
123456qwerty rakstīja: gan ir paskaties vismaz youtube.com ka spele Hondurasa tas ir cirks... Vinjiem paveicas ka vinji atrodas Ziemelamerika, eiropaa vinji butu Igaunijas liimeni
Pēc pāris dienām redzēsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-06-02 22:40, pirms 14 gadiem
123456qwerty rakstīja: redzesim Pasaules Chempionata nevis pēc pāris dienām
ārprāts,ko lai dara kļūdijos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-03 21:34, pirms 14 gadiem
Nu grupa ir ļoti pateicīga lai gan Hondurasa gan Šveice izietu tālāk. Būs interesanti!!!

     [+] [-]

, 2010-06-03 21:52, pirms 14 gadiem
1. vieta grupā manuprāt stabili spāņiem, bet Hondurasa varētu mierīgi par otru pacīnieties. Lai veicas!!!