Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Zidāns: ''Aizgāju, jo jutu, ka klubam zudusi ticība man''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zidāns: ''Aizgāju, jo jutu, ka klubam zudusi ticība man''
Zinedins Zidāns. Foto: EPA/Scanpix

Francūzis Zinedins Zidāns izteicies, ka viņš atkāpies no Madrides “Real” kluba galvenā trenera amata, jo jutis, ka klubs viņam vairs netic.

Jau ziņojām, ka pagājušo ceturtdien Zidāns paziņoja, ka atkāpjas no Madrides "Real" galvenā trenera amata, komandai sezonu noslēdzot otrajā vietā un nespējot tikt pie “La Liga” trofejas. Līdz ar to kā treneris francūzis pamet Madrides klubu jau otro reizi. Pirmoreiz Zidāns, nomainot atlaisto spāni Rafaelu Benitesu, vadīja Madrides komandu laika posmā no 2016. gada janvāra līdz 2018. gada maijam, bet desmit mēnešus vēlāk 2019. gada martā atkal ķērās pie Spānijas karaliskā kluba stūres.

"Es aizeju, bet nepametu visu un neesmu arī noguris no trenēšanas. Es aizeju, jo jūtu, ka klubam vairs nav tās ticības man, kāda man ir vajadzīga. Nav arī nepieciešamā atbalsta, lai kaut ko iesāktu tuvākajos gados vai ilgtermiņā,” stāsta 48 gadus vecais treneris, kurš pats savulaik aizvadījis šajā klubā lielisku karjeru kā futbolists no 2001.-2006.gadam, piebilstot, ka nav prasījis nekādas privilēģijas.

“Es saprotu futbolu un zinu vajadzības tādam klubam kā Madrides “Real”. Es zinu, ka, ja tu neuzvari, tad tev ir jāaiziet. Esmu dzimis uzvarētājs, biju šeit, lai iegūtu trofejas, bet svarīgāk par to visu ir cilvēki, viņu sajūtas, pati dzīve. Un es jūtu, ka šīs lietas nav ņemtas vērā. Nav bijusi sapratne, ka šīs lietas palīdz šāda līmeņa klubam. Savā ziņā esmu šajā sakarā pat pārprasts,” atzīst Zidāns, kurš 2019./2020.gada sezonā otro reizi aizveda “Real” līdz “La Liga” titulam un kuram palika vēl gads galvenā trenera amatā.

“Es vēlos, lai tiktu cienīts tas, ko mēs kopā esam sasnieguši. Būtu vēlējies, lai manas attiecības ar klubu un prezidentu pēdējo mēnešu laikā būtu bijušas nedaudz citādākas kā ar citiem treneriem. Nav viegli būt liela kluba trenerim, un, lai trenēšana turpinātos, cilvēciskās attiecības ir ļoti svarīgas. Tās ir daudz svarīgākas par naudu, daudz svarīgākas par slavu, daudz svarīgākas par visu,” secina Zidāns, kurš ir pirmais treneris vēsturē, kurš UEFA Čempionu līgā uzvarējis trīs reizes pēc kārtas.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-31 21:49, pirms 3 gadiem
Nu Perezs te, visticamāk, atkal jokus notaisīja. Ar Raula likšanu amatā var sanākt tāpat, kā ar Solari, bet nu, vēl jau nav zvanīts.. Divus cilvēkus šobrīd vajadzētu -1) Mbapē; 2) Ančeloti.

     [+] [-]

, 2021-05-31 21:56, pirms 3 gadiem
Grizzly rakstīja: Nu Perezs te, visticamāk, atkal jokus notaisīja. Ar Raula likšanu amatā var sanākt tāpat, kā ar Solari, bet nu, vēl jau nav zvanīts.. Divus cilvēkus šobrīd vajadzētu -1) Mbapē; 2) Ančeloti.
Lai atkal Ančeloti līdz sezonas beigām būtu nokāvis visu sastāvu?

     [+] [-]

, 2021-05-31 22:04, pirms 3 gadiem
Zizū ir gatavs Francijas izlasei pēc EURO2020

     [+] [-]

, 2021-05-31 22:47, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lai atkal Ančeloti līdz sezonas beigām būtu nokāvis visu sastāvu?
Nu, ja pavisam godīgi, tad Zizū jau līdz sezonas vidum pussastāvu nokāva ar savu fizruku.

     [+] [-]

, 2021-05-31 23:45, pirms 3 gadiem
Kaut kā biju palaidis garām šo priecīgo vēsti Varētu joka pēc uz Barsu atnākt Bet man šķiet, ka Zidāns priekš Real bija ideāls treneris, tāpat kā Peps Barsai.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-01 06:18, pirms 3 gadiem
Kazakēviču uz Real!

     [+] [-]

, 2021-06-01 10:25, pirms 3 gadiem
Zidanu uz Metta!
Mettai ir vajadzīgs treneris-uzvarētājs!