Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

2010.gads: "Inter" atgriežas Eiropas un pasaules tronī

Agris Suveizda

2010.gads: "Inter" atgriežas Eiropas un pasaules tronī
"Inter" futbolisti var līksmot - šis bija viņu gads!
Foto: AFP/Scanpix

Jau pēc pavisam neilga laika noslēgsies aizvadītais 2010.gads. Pasaules klubu futbolā tas bijis notikumiem un emocijām pārpilns, tāpēc piedāvājam atskatīties uz aizvadīto gadu Eiropas spēcīgākajos klubu turnīros. Ja 2009.gads aizritēja "Barcelona" zīmē, šogad tika pieredzēta Milānas "Inter" dominance - Itālijas klubam izdevās izcīnīt piecas no sešām iespējamajām trofejām.

"Inter" triumfē Eiropā pēc 45 gadu pārtraukuma!

Čempionu līgas izslēgšanas spēles ne pārāk veiksmīgas izvērtās labākajām grupu turnīra vienībām. Visvairāk punktus (16) ieguva "Bordeaux", taču ceturtdaļfinālā Lorāna Blāna padotie Francijas derbijā zaudēja Lionas "Olympique" (1:3 un 1:0). Savukārt "Fiorentina" (15) un "Chelsea" (14) apstājās jau astotdaļfinālā, zaudējot nākamajām finālistēm – attiecīgi Minhenes "Bayern" (1:2 un 3:2) un Milānas "Inter" (1:2 un 0:1). Kārtējo fiasko piedzīvoja Madrides "Real", kas neprata savā laukumā salauzt jau pieminētos lioniešus (0:1 un 1:1). Līdz ar to bija skaidrs, ka "Real" sapnis par Čempionu līgas triumfu pašu mājās "Santiago Bernabeu" stadionā bija izsapņots. Jāatzīmē, ka Los Blancos astotdaļfinālā izstājās jau sesto reizi pēc kārtas…

Ļoti neveiksmīga Čempionu līgas sezona izvērtās arī angļu klubiem. Ja iepriekšējās trīsreizes pusfinālā spēlēja pat trīs Premjerlīgas pārstāves, šoreiz pusfinālā iekļuva tikai "Arsenal" – "Manchester United" paklupa ceturtdaļfinālā, "Chelsea" zaudēja astotdaļfinālā, bet "Liverpool" pat neizkļuva no grupas. Pusfināla centrālajā duelī "Inter" ar Mourinju visai negaidīti apspēlēja turnīra galveno favorīti "Barcelona". Milānā mājinieki uzvarēja ar 3:1, bet Barselonā katalāņi, par spīti milzīgam teritoriālam pārsvaram, nespēja izspiest vairāk par 1:0. Pa ceļam līdz finālam "Inter" bez Barsas un "Chelsea" uzvarēja arī Maskavas "CSKA" (1:0 un 1:0), bet bavārieši tika galā ar "Fiorentina", "MU" (2:1 un 2:3) un Lionas "Olympique" (1:0 un 3:0). Finālā pelnīti uzvarēja "Inter" – 2:0. Par rezultatīvāko spēlētāju ar astoņiem precīziem sitieniem kļuva Lionels Mesi, bet par vērtīgāko spēlētāju atzina Djēgo Milito.

Milānas "Inter" pēc 45 gadu pārtraukuma beidzot izdevās atgriezties Eiropas klubu futbola virsotnē. Foto: AFP/Scanpix.

Eiropas līgas "play-off" vislabāk veicās Spānijas, Anglijas un Vācijas klubiem. Ceturtdaļfinālā iekļuva pa divām "La Liga", Premjerlīgas un Bundeslīgas vienībām. Viena ceļazīme uz pusfinālu tika izspēlēta spāņu duelī, kurā "Atletico" sīvā cīņā apsteidza "Valencia" – 2:2 viesos un 0:0 mājās. Vācijas "Hamburg" pārliecinoši apspēlēja Beļģijas "Standard" (2:1 un 3:1), un pusfinālā iekļuva arī abas Anglijas pārstāves – "Liverpool" pieveica Benfica" (1:2 un 4:1), bet "Fulham" divu spēļu summā ar 3:1 uzvarēja "Wolfsburg". Londonas klubs, uzvarot "Hamburg" (0:0 un 2:1), turpināja pārsteigt Eiropu un pat iekļuva finālā.

Par pirmo Eiropas līgas čempioni kļuva Madrides "Atletico", kas pusfinālā pagarinājumā pieveica "Liverpool" (1:0 un 1:2), bet finālā (atkal pagarinājumā) bija pārāka par "Fulham" (2:1). Par Eiropas līgas labākajiem vārtu guvējiem kļuva dienvidamerikāņi Klaudio Pisaro ("Werder") un Oskars Kardoso ("Benfica"), kuri guva pa deviņiem vārtiem. Jaunajā sezonā Eirokausos pagaidām pagaidām iztikts bez lieliem pārsteigumiem. Čempionu līgā no grupas izkļuva visas galvenās favorītes, bet Eiropas līgā aiz borta palika "Atletico" un "Juventus". Čempionu līgā likteņa ironija piespēlēja pat ļoti interesantus astotdaļfināla pārus – "Inter" pret "Bayern", "Arsenal" pret "Barcelona" un "Lyon" pret "Real".

Londonas "Chelsea" atgūst Premjerlīgas titulu

"Manchester United", izcīnījusi trīs čempionu titulus pēc kārtas, pirmajā sezonā bez Krištianu Ronaldu nespēja uzstādīt Anglijas Premjerlīgas rekordu un triumfēt arī ceturto reizi. 2009./10. gadu mijā "Chelsea" pārsvars pār "Manchester United" un "Arsenal" bija niecīgs, taču arī sezonas beigās priekšā visiem bija "Chelsea", kuru pirmo sezonu vadīja itālietis Karlo Ančeloti. Par Premjerlīgas labāko bombardieri kļuva "Chelsea" uzbrucējs Didjē Drogbā (29 vārti), bet par labāko piespēlētāju - cits "Chelsea" spēlētājs Frenks Lampards (17). Sezonas labākā futbolista un labākā jaunā futbolista balvas Ančeloti padotajiem gan aizgāja gar degunu - tās savāca attiecīgi Veins Rūnijs (Mančestras "United") un Džeimss Milners ("Aston Villa").

Aristokrāti titulu de facto ieguva pirmspēdējā kārtā, kad izbraukumā tika galā ar spēcīgo "Liverpool" (pārsvars pār mančestriešiem tobrīd bija tikai viens punkts), bet de jure - vien pēdējā kārtā, kad mājās bija nepieciešama uzvara pār "Wigan Athletic". Šis mačs noslēdzās ar iespaidīgo 8:0 (!) londoniešu labā. Nav nekāds pārsteigums, ka tā arī bija pārliecinošākā uzvara Premjerlīgā tajā sezonā (tiesa, to pašu "Wigan" ar astoņu vārtu pārsvaru sabradāja arī "Tottenham Hotspur" - 9:1) Finišā "United" tika apsteigta par vienu punktu ("Arsenal" un pārējās komandas atpalika krietni vairāk), un līdz ar to Romāna Abramoviča klubs Premjerlīgā triumfēja pirmo reizi kopš 2006. gada jeb portugāļu futbola speciālista Žozē Mourinju laikiem.

Londonas "Chelsea" beidzot izdevās apturēt Mančestras "United" dominanci. Foto: AFP/Scanpix.

Vasarā skaļu transfēra darījumu nebija daudz. Aktīvākā pircēja atkal bija "Manchester" City", kas iegādājās tādus spēlētājus kā Davids Silva (24 miljoni sterliņu mārciņu), Jaja Turē (24), Mario Balotelli (24) un citus, kopā iztērējot 116 miljonus. Savukārt treneru tirgū nozīmīgākā pārmaiņa bija Rafaela Benitesa pārcelšanās uz Milānu. Spāņu speciālista vietā pie "Liverpool" stūres stājās bijušais "Fulham" vadītājs Rojs Hodžsons. Daudziem Latvijas sporta līdzjutējiem Premjerlīga kļuva vēl saistošāka līdz ar Latvijas uzņēmēja Valērija Belokoņa "Blackpool" iekļūšanu šajā turnīrā. Blekpūlieši sezonas pirmo pusi aizvadījuši lieliski, atrodoties labāko desmitniekā un līdz šim pārliecinoši apgāžot prognozes par momentāno izkrišanu no Premjerlīgas.

Tikmēr čempione "Chelsea" izcili sāka sezonu, taču tad pēkšņi burtiski apstājās un nu jau Premjerlīgā īsā laikā piedzīvojusi piecus zaudējumus, izkrītot no pirmā trijnieka. Pirmajā vietā, nezaudējot nevienā spēlē (desmit uzvaras un astoņi neizšķirti), izvirzījusies "Manchester United", taču visas izšķirošās kaujas vēl tikai priekšā - "Arsenal", "Manchester City" un arī "Chelsea" noteikti cer cīnīties par titulu līdz pēdējam. Arī sarkano velnu pārsvars ne tuvu vēl nav iespaidīgs – piektajā vietā esošā "Tottenham Hotspur" atpaliek vien par pieciem punktiem. Tiesa, mančestrieši aizvadījuši par vienu spēli mazāk (bet, salīdzinot ar "Manchester City" – pat par divām spēlēm mazāk) nekā galvenās konkurentes. Par labāko vārtu guvēju pirmajā aplī ar 14 precīziem sitieniem kļuva "MU" bulgāru uzbrucējs Dimitars Berbatovs.

Spānijā joprojām valda katalāņu lepnums

Arī 2010. gads "La Liga" aizritēja "Barcelona" zīmē - Katalonijas lepnums, sīvā divcīņā pārspējot Manuela Pelegrīni Madrides "Real", triumfēja otro sezonu pēc kārtas. Tiesa, Barselonas futbolistiem neizdevās atkārtot 2009. gada izcilos varoņdarbus, jo gan Spānijas Karaļa kausa izcīņā, gan UEFA Čempionu līgā katalāņi kapitulēja topošo čempionu priekšā - Spānijā 1/8 finālā zaudēts "Sevilla", kas pēcāk finālā ar 2:0 apspēlēja Madrides "Atletico", bet Eiropā pusfinālā nācās piekāpties "Inter". Hosepa Gvardiolas padotajiem gan drīz vien izdevās atspēlēties vismaz vienai no pāridarītājām, proti, "Sevilla", kas augustā tika uzvarēta Spānijas Superkausā. "Barcelona" šajā izcīņā triumfēja devīto reizi.

"Barcelona" 2010.gadā iesoļoja ar divu punktu pārsvaru pār galveno sāncensi "Real". Abas favorītes turpināja palielināt pārsvaru pār sekotājām, un čempiones liktenis tika noteikts "El Clasico". Pirms leģendārā derbija labākas vārtu attiecības dēļ līderi bija madridieši. Tomēr Madridē ar 2:0 uzvarēja "Barcelona", kas atguva vadību un nosargāja to līdz pat čempionāta noslēgumam (atlikušajās septiņās kārtās abi klubi izcīnīja tikai un vienīgi uzvaras). Katalāņi sezonas 38 mačos piedzīvoja tikai vienu zaudējumu (Madridē pret "Atletico" – 1:2) un savā kontā iekrāja 99 (!) punktus. Par rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Barcelona" līderis Lionels Mesi (34 vārti), bet otrā un trešā vieta Madrides karaliskās vienības futbolistiem - Gonsalo Iguainam (27) un Krištianu Ronaldu (26).

"Barcelona" ar Lionelu Mesi priekšgalā Spānijā joprojām ir neapturama. Foto: AFP/Scanpix.

Par starpsezonas spilgtāko notikumu viennozīmīgi kļuva Madrides "Real" treneru maiņa. Lai gan Pelegrīni vadībā madridieši sasniedza kluba rekordu "La Liga" sezonas laikā gūto punktu ziņā un guva 102 (!) vārtus, čīliešu speciālists tika vienkārši padzīts, lai viņa vietu ieņemtu Mourinju. Savukārt no spēlētāju transfēriem vasaras skaļākā pāreja bija "Barcelona" kontā, kas par 40 miljoniem eiro no "Valencia" iegādājās Davidu Vilju (vēl katalāņiem pievienojās Adrianu un Havjērs Maskerano). Tikmēr "Real", atkal iztērējot ievērojamus naudas līdzekļus, iegādājās vairākus jaunās paaudzes futbolistus, kuriem karjeras plaukuma gadi vēl tālu priekšā,- Mesutu Ezilu, Sami Kediru u.c. Bonusā aizsardzības līniju nu cementē pieredzējušais Rikardu Karvalju.

Mourinju un "Real", ieskaitot draudzības spēles, līdz "El Clasico" nebija zaudējis ne spēlē - 19 uzvaras un seši neizšķirti (vārtu attiecība 61:15). Tikmēr "Barcelona" sezonas ievadā mājās šokējoši piekāpās jaunpienācējai "Hercules" (0:2). Tuvākā mēneša laikā sekoja vēl daži nepārliecinoši rezultāti, tomēr pirms derbija abus grandus šķīra tikai punkts. Tad "Camp Nou" notika tas, kas notika - 5:0... "Barcelona" atguva vadību, un atlikušajos mačos abas līderes izcīnījušas tikai uzvaras. Diemžēl jau tagad jāsecina, ka arī šosezon cīņā par titulu, visticamāk, iesaistīsies vien divas komandas - trešās vietas īpašniece no "Real" atpaliek jau par astoņiem punktiem. Bombardieru sarakstā pārliecinoši līderi ir Mesi un Ronaldu (17), bet trešais ir Fernando Jorente (10) no Bilbao "Athletic".

Ar un bez Mourinju - divi dažādi "Inter"

No ierastajiem grandiem pagājušās sezonas vidū uz Scudetto vēl nopietni pretendēja Milānas "Inter", Roma" un "Milan", taču brazīlieša Leonardu vadītie sarkanmelnie pēcāk izstājās no sāncensības par titulu. Gada sākumā ekstravagantā Mourinju vadītā ''Inter'' bija iekrājusi solīdu pārsvaru pār konkurentēm, tomēr Nerazzurri sniegumā sekoja kritums. To izmantoja ''Roma'' ar tās kapteini Frančesko Toti priekšgalā - galvaspilsētas klubs uz īsu brīdi izvirzījās līderpozīcijās. Milānas "Inter" vēlāk gan atguva vadību un noturēja to līdz pat pēdējās kārtas beigām, sezonas finišā gladiatorus apsteidzot par diviem punktiem.

Bombardieru saraksta pirmajā pieciniekā dominēja itālieši. Par sezonas labāko vārtu guvēju kļuva Antonio di Natale (29 vārti) no ''Udinese'', bet vēl pieciniekā tika arī Fabricio Mikoli (19, "Palermo"), Džampaolo Pacini (19, "Sampdoria") un Alberto Džilardino (15, "Fiorentina"). Kā vienīgais ārzemnieks "Top5" iespraucās argentīniešu uzbrucējs Djēgo Milito (22, "Inter"), kurš ieņēma otro pozīciju. Mourinju pirms pārcelšanās uz Madridi ar "Inter" izdevās uzvarēt ne tikai Čempionu līgā un "A Sērijā", bet arī Itālijas kausa izcīņā, kur ar 1:0 tika pieveikta "Roma".

Milānā šogad bijis daudz iemeslu priecāties, jo "Inter" triumfēja pat piecos turnīros - Čempionu līgā, "A Sērijā", Pasaules klubu kausā, Itālijas kausā un Itālijas superkausā. Foto: AFP/Scanpix.

Starpsezonā galveno treneri nomainīja gan "Inter", gan "Milan", gan "Juventus" – pie šo klubu stūres stājās attiecīgi Benitess, Masimiljano Alegri un Luidži del Neri. Kamēr "Inter" rindās nebija lielu izmaiņu – uz Britu salām devās vien Balotelli -, otrs Milānas klubs atvadījās no Marko Borjello un Klāsa Jana Huntelāra, bet vietā ieguva Zlatanu Ibrahimoviču un Robinju. Savukārt "Roma" pastiprinājās ar jau pieminēto Borjello un Fabiu Simplisiu, bet "Juventus" noslēdza līgumu ar Milošu Krasiču, Fabio Kvaljarellu, Alberto Akvilani un citiem.

Jauno sezonu spoži neiesāka neviena no favorītēm. Par pārsteigumu parūpējās Romas ''Lazio'', kas ilgāku laiku turējās čempionāta tabulas augšgalā. Gadam noslēdzoties, "A Sērijā" ir aizvadītas 17 spēļu kārtas (tiesa, visas komandas nav aizvadījušas vienādu spēļu skaitu), un līdere ir ''Milan'', kas par trīs punktiem apsteidz ''Napoli'' un ''Lazio'', bet par pieciem – ''Juventus''. No līderes par septiņiem punktiem atpaliek ''Roma'', bet čempione ''Inter'' atrodas tikai septītajā vietā. Tuvojoties janvāra transfēru logam, klubi ir atvēruši savus maciņus. ''Milan'' ir privatizējusi skandalozo ''Sampdoria'' uzbrucēju Antonio Kasano, bet vāji spēlējošā ''Inter'' atkal nomainīja galveno treneri – Benitesa vietā stājās jau pieminētais Leonardu.

Minhenē svētki; stafeti pārņems Dortmunde?

2010. gadu kā Bundeslīgas līdere uzsāka Leverkūzenes "Bayer", kas pirmajā aplī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Otrajā aplī "Bayer" gan vairs tik labi neklājās (piecas neveiksmes), un rudens čempione sezonu pabeidza vien ceturtajā pozīcijā. Vācijas futbola tronī pēc gada pārtraukuma atgriezās Minhenes "Bayern", kas turnīra galotnē, lielā mērā pateicoties uzvarētai savstarpējai spēlei, apsteidza Gelzenkirhenes "Schalke", bet bronza nonāca Brēmenes "Werder" īpašumā.

"Bayern" izdevās pat ļoti veiksmīga sezona, jo bez jau pieminētā Čempionu līgas fināla un Vācijas čempionu nosaukuma sasniegumu listē izdevās ierakstīt arī uzvaru Vācijas kausa izcīņā - finālā minhenieši ar 4:0 sasita "Werder". Tikmēr tik veiksmīgi vis neklājās iepriekšējai čempionei "Wolfsburg", kas Bundeslīgā ierindojās vien astotajā vietā... Toties talantīgais Volfsburgas uzbrucējs Edins Džeko ar 22 vārtu guvumiem kļuva par līgas rezultatīvāko futbolistu. Par spīti milzīgajai interesei, superklubiem viņu iegūt vēl neizdevās, un Džeko jauno sezonu iesāka turpat, kur pabeidza iepriekšējo - proti, vilku nometnē. Pamatīgu drāmu šogad sarīkoja "Bayern" pussargs Franks Riberī, taču arī viņš tomēr vēl nemainīja darba vietu.

"Bayern" 22.reizi kļuva par Vācijas čempioni. Bavāriešu kontā šogad arī Vācijas kauss un superkauss. Foto: AFP/Scanpix.

Jaunās sezonas pirmā puse Bundeslīgā bijusi visai aizraujoša un pārsteigumiem pilna. Katastrofāls sākums bija abām nomināli stiprākajām Vācijas komandām "Bayern" un "Schalke", tomēr "Bayern" jau pakāpusies uz piekto vietu, bet "Schalke", kas vasarā pastiprinājās ar spāņu leģendu Raulu Gonsalesu un holandiešu uzbrucēju Klāsu Janu Huntelāru, pēc 17 kārtām ieņem desmito vietu. Tikmēr "Werder" atrodas vien 14.pozīcijā, bet "Stuttgart" (iepriekšējā sezonā sestā vieta) reāli draud izkrišana uz otro Bundeslīgu - tikai 17.vieta 18 komandu konkurencē. Potenciālo favorītu nedienas ar uzviju izmantojušas citas vienības. Tā piemēram, "Mainz" sezonu uzsāka ar septiņām (!) uzvarām pēc kārtas, tomēr tad savā laukumā zaudēja "Hamburger SV" un palika soļa attālumā no jauna Bundeslīgas rekorda.

Turpinājumā "Mainz" sniegums bijis visai viļņveidīgs, taču komandai, kas vēl aizpagājušajā sezonā atradās otrajā līgā, pirmo apli izdevās noslēgt kā vicelīderei. Tikmēr fantastiski spēlē Dortmundes "Borussia", kas izcīnījusi 14 uzvaras un par desmit punktiem apsteidz "Mainz" un Leverkūzenes "Bayer". Dortmundiešiem gan diemžēl pietrūka divu punktu, lai pārspētu "Bayern" piederošo pirmā apļa rekordu (44 punkti). Medaļu sadalē cer iesaistīties arī "Hannover", kas iepriekšējo sezonu pabeidza 15.vietā, bet nu ir pat ceturtā. Par pirmā apļa labāko vārtu guvēju kļuva Latvijā tik labi pazīstamais Teofaniss Gekass (14 vārti), bet "Eintracht" uzbrucējam uz papēžiem min Papiss Sisē (13, "Freiburg"), Mario Gomess (12, "Bayern"), Srdžans Lakičs (11, "Kaiserslautern") un jau pieminētais Džeko (10).

"Marseille" atkal zirgā, "Bordeaux" pilnīga katastrofa

"Bordeaux" pēc pirmā apļa par deviņiem punktiem apsteidza otrajā vietā esošo "Lille". Vīna pilsētas futbolisti gan Francijā, gan Eiropā spēlēja tik pārliecinoši un stabili, ka daudzi jau steidza viņus kronēt par divkārtējiem čempioniem. Taču pēc ziemas brīvdienām viss pilnībā apgriezās par 180 grādiem. "Bordeaux" iekrita pamatīgā bedrē un ne tikai zaudēja čempionu titulu, bet pat neiekļuva Eirokausos. Vēl astoņas kārtas pirms beigām uz titulu reāli pretendēja pat seši klubi, taču Marseļas "Olympique" izdevās izdarīt izrāvienu un divas kārtas pirms sezonas beigām oficiāli nodrošināt zelta medaļas. Līdz ar to tituls Marseļā atgriezās pēc 18 (!) gadu pārtraukuma. Francijas kausa izcīņā par sensāciju parūpējās ceturtajā līgā spēlējošā "Quevilly" - amatieri aizkļuva līdz pat pusfinālam, kur ļoti cienīgi piekāpās vēlākajai kausa ieguvējai "PSG".

Pēdējā kārtā "Lille" no otrās vietas nokrita uz ceturto, un pretinieku klupienu lieliski izmantoja Lionas "Olympique" un "Auxerre" – lionieši kļuva par vicečempioniem, bet osērieši iekļuva Čempionu līgā. Savukārt līgas jaunpienācēja un sezonas lielākais atklājums "Montpellier" izcīnīja ceļazīmi uz Eiropas līgu un atstāja "Bordeaux" sestajā vietā. Par labāko vārtu guvēju ar 18 precīziem sitieniem kļuva čempionu kapteinis Mamadū Niangs, bet par labāko piespēlētāju – cits marseļietis Lučo Gonsaless (11), kurš aizvadīja fantastisku otro apli. Sezonas labākā spēlētāja balva gan tika Lionas "Olympique" līderim Lisandro Lopesam, bet par labāko jauno spēlētāju, kā jau varēja prognozēt, atzina beļģu spīdekli Edenu Azāru ("Lille").

Marseļā pēc 18 gadu pārtraukuma atkal ir iemesls priekam - čempionu tituls ir atgriezies mājās! Foto: www.om.net.

Abas galvenās favorītes - Marseļas "Olympique" un Lionas "Olympique" - jauno sezonu uzsāka drausmīgi. Lionieši septītajā kārtā mājās zaudēja niknākajai ienaidniecei "St.-Etienne" un uz īsu brīdi noslīdēja uz priekšpēdējo vietu, taču tas izrādījās lūzuma punkts - turpmāk Lionas klubs "Ligue 1" cīnījies bez zaudējumiem. Nu lionieši ir ceturtie, bet marseļieši, kas vasarā Niangu un streiku pieteikušo Hatemu ben Arfu nomainīja pret Andrē Pjēru Žiņaku un Loiku Remī, atrodas vietu zemāk. Joprojām no bedres nav izrāpusies (viduvējs sniegums un astotā vieta) "Bordeaux", kas vasarā zaudēja treneri Lorānu Blānu , motoru Joanu Gurkufu un uzbrukuma līderi Maruānu Šamaku. No sākotnējām favorītēm vienīgi "Lille", kas kļuva par rudens čempioni, var būt apmierināta ar savu sniegumu.

Kādreizējo spēku, šķiet, atguvusi "PSG", kas atrodas otrajā vietā. Par to parīziešiem galvenokārt jāpasakās turnīra pirmā apļa spožākajai zvaigznei Nenē – "PSG" jaunieguvums jau guvis 13 vārtus un teju katrā spēlē bijis viens no galvenajiem varoņiem. Sezonas lielākais pārsteigums ir jaunpienācēja "Brest", kas, par spīti otram mazākajam budžetam, jau kopš sezonas sākuma ballējas pa tabulas augšgalu. Pēc pirmā apļa brestieši gan ir septītie, tomēr pēc pirmajām 19 kārtām ko prognozēt pagaidām ir pilnīgi neiespējami. Piemēram, sestajā vietā esošā "St.-Etienne" no līderes (tiesa, "Lille" ir spēle rezervē) atpaliek tikai par diviem punktiem, bet desmitajā vietā esošā "Montpellier" – tikai par pieciem. Pirmā apļa labākais vārtu guvējs ir "Lille" jaunieguvums Musa Sovs - senegālietis guvis 14 vārtus.

Slēpts komentārs: gurgucis

     [+] [-]

, 2010-12-31 17:39, pirms 13 gadiem
Lielisks atskats uz šo gadu! Žēl, ka tik vēlu ievietots, daudziem tas paies garām neizlasīts!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-31 19:26, pirms 13 gadiem
pedeejais gads!

     [+] [-]

, 2011-01-01 09:23, pirms 13 gadiem
Labs un samērā precīzs gabaliņš. Un pat nav nevienas rupjas kļūdas, tas starp Juniorjurisona padotajiem ir retums, tātad cepumiņš autoram, lai tev labi šogad rakstās!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-01 09:32, pirms 13 gadiem
P.S. "...taču Marseļas "Olympique" izdevās izdarīt izrāvienu" - nelabi skan, tāds kalks, var pamēģināt varbūt - veikt izrāvienu (izdarīt to tomēr nevar).

  -3 [+] [-]

, 2011-01-01 11:26, pirms 13 gadiem
Jā, 2010. - tas bija Inter gads, taču cerams, ka 11. ies United un Barcas zīmēs!