Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sieviešu futbola izlase Igaunijā centīsies atgūt Baltijas kausa ieguvējas titulu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sieviešu futbola izlase Igaunijā centīsies atgūt Baltijas kausa ieguvējas titulu
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase nākamajā nedēļā Igaunijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņas turnīrā, kurā par uzvaru cīnīsies četras komandas. Pērn tika piedzīvoti zaudējumi Igaunijai un Lietuvai, bet pirms tam Latvijas komanda trīs gadus bija uzvarētāju godā.

Turnīrs sāksies ar pusfināla mačiem 6. oktobrī un noslēgsies ar spēlēm par vietām 9. oktobrī. Latvijas izlase pusfināla mačā ceturtdien plkst. 13.00 Veru pilsētas stadionā tiksies ar Fēru salām, kas uzaicinātas dalībai turnīrā.

Izlases kandidātu sarakstā atgriezušās iepriekš savainotās Sofija Gergeležiu un Tatjana Baličeva. Salīdzinājumā ar spēlēm septembrī pret Ziemeļmaķedoniju un Ziemeļīriju šoreiz sastāvā nav Alīnas Skļemenovas un Sofijas Garančas, kuras abas palīdzēs WU-19 izlasei gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī Kristīnes Evelīnas Lodziņas un Evelīnas Freidenfeldes. Komandā iekļauta Paula Linda Liniņa, kura nacionālo izlasi laukumā nav pārstāvējusi kopš 2020. gada oktobra.

Iepriekšējais Baltijas kausa turnīrs notika pagājušā gada jūnijā Lietuvā, kad Latvijas izlase pusfinālā piekāpās Lietuvai (0:5), bet mačā par 3./4. vietu atzina arī Igaunijas pārākumu (1:4). Pirmo vietu turnīrā izcīnīja lietuvietes, bet iepriekšējos trīs turnīros pēc kārtas Baltijas kausa trofeju izcīnīja Latvija. Kopumā Latvijas izlase turnīrā uzvarējusi piecas reizes.

Septembrī Latvijas izlase noslēdza 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, desmit spēlēs izcīnot vienu uzvaru. Igaunija savā grupā iekrāja divus panākumus, lietuviešu kontā viena uzvara un divi neizšķirti, bet Fēru salas piedzīvoja zaudējumus visās astoņās spēlēs.

Kandidātu saraksts:

#SpēlētājaPozīcijaKlubs
1Enija Anna VaivodeVārtsardzeP 18 IK (Zviedrija)
2Sofja ŅesterovaVārtsardzeSFK Rīga
3Anastasija RočāneAizsardzeKKPK Medyk Konin (Polija)
4Sofija GergeležiuAizsardzeSFK Rīga
5Paula Linda LiniņaAizsardzeFS Metta
6Selga Penelope VitmoreAizsardzeSK Super Nova/RTU
7Arta Luīze LubiņaAizsardzeSFK Rīga
8Kristiāna ZacmaneAizsardzeFK Auda
9Karlīna MiksonePussardzeKKPK Medyk Konin (Polija)
10Sandra VoitānePussardzeIBV Vestmannaeyja (Islande)
11Viktorija ZaičikovaPussardzeIBV Vestmannaeyja (Islande)
12Anna Kristīne GornelaPussardzePAOK (Grieķija)
13Nelle TreimanePussardzeFS Metta
14Taisija SmirnovaPussardzeLiepājas FS
15Katrīna DaņilovaPussardzeFS Metta
16Emīlija Sofija DruviņaPussardzeSK Super Nova/RTU
17Signija ŠenbergaPussardzeLiepājas FS
18Olga ŠevcovaUzbrucējaIBV Vestmannaeyja (Islande)
19Renāte FedotovaUzbrucējaFK Saned (Lietuva)
20Anastasija PoļuhovičaUzbrucējaSFK Rīga
21Tatjana BaličevaUzbrucējaSFK Rīga

Izlases personāls: Romāns Kvačovs – galvenais treneris, Liene Vāciete – trenera asistente, Edgars Klibus – trenera asistents, Marks Bogdanovs – vārtsargu treneris, Anna Mellupe – fizioterapeite, Kristaps Blitsons – fizioterapeits, Anna Poņatovska – fizioterapeite, Marta Lielause – menedžere.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija