Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U19 sieviešu izlase kvalifikācijā piekāpjas Horvātijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U19 sieviešu izlase kvalifikācijā piekāpjas Horvātijai
Foto: LFF

Pirmajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmās kārtas turnīra spēlē Latvijas WU-19 izlase trešdien Bulgārijā ar rezultātu 0:5 (0:2) zaudēja Horvātijai, kas iepriekšējā ciklā zaudēja vietu A līgā.

Pirmā labā vārtu gūšanas iespēja bija Horvātijai, tomēr spēles 14. minūtē izgājienā savu komandu glāba Latvijas izlases vārtsardze Elza Renāte Strazdiņa. Nedaudz vēlāk pēc tālsitiena talkā nāca vārtu pārliktnis, bet 36. minūtē pretinieču pārsvars pārvērtās gūtos vārtos, kad pēc stūra sitiena bumba skāra Katrīnu Augustāni un atrada ceļu tīklā. Pārsvaru Horvātijas izlase dubultoja 42. minūtē, izmantojot vairākus veiksmīgus bumbas rikošetus.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar bīstamu Santas Sanijas Vuškānes sitienu pa vārtiem, tomēr 49. minūtē pēc stūra sitiena pretinieču pārsvars sasniedza jau trīs vārtus. Neilgi pēc tam pēc lieliska individuālā reida savu iespēju neizmantoja Nikola Preijere, bet 74. minūtē ar precīzu sitienu no soda laukuma vidus un 90. minūtē pēc lieliskas saspēles Horvātijas komanda panāca spēles gala rezultātu.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase sestdien tiksies ar mājinieci Bulgāriju, kas arī iepriekšējā ciklā atstāja A līgu, bet otrdien pretiniekos būs Gruzija.

B līgā komandas cīnās par iespēju pakāpties uz A līgu, no kuras otrajā kvalifikācijas kārtā tiks dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām. Tikmēr otrās kārtas B līgas turnīros komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz A līgu jau nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Nākamā gada WU-19 Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību notiks Lietuvā.

Kā ziņots, šovasar Rīgā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā Latvijas WU-19 izlase izcīnīja pirmo vietu, sacensībās triumfējot trešo reizi pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17180/wu-19-iz...