Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Arsenal" nospiež "Olympiacos", "Standard" izglābjas pret "AZ"

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

H grupa: "Arsenal" nospiež "Olympiacos", "Standard" izglābjas pret "AZ"
Robins van Persijs pēc gūtajiem vārtiem
Foto: PA Photos

Šovakar UEFA Čempionu līgas turnīra H grupā Londonas "Arsenal" mājas ar 2:0 pārspēja grieķu "Olympiacos", tādējādi kļūstot par grupas līderi, savukārt "Standard", gūdami vārtus spēles izskaņā, spēja izraut punktu pret "AZ Alkmaar", nospēlējot 1:1.

"Arsenal" salauž grieķus

Šī vakara H grupas centrālais mačs tika aizvadīts Londonā, kur tikās abas apakšgrupas līderes, proti, vietējais ”Arsenal” uzņēma grieķu ''Olympiacos''. Vieglas dienas šī spēle viesiem noteikti nesolīja, zinot cik motivēti, kā jau mājinieki, būs angļi savā ”Emirates” stadionā. Un tā arī bija. Līdz ar pašu spēles sākumu lielgabalnieki milzīgiem spēkiem devās iekarot ''Olympiacos'' vārtus. Pirmā teicamā iespēja atklāt rezultātu bija Fabregasam, kurš spēles 16. minūtē norībināja vārtu pārlikni. Arī pirmā puslaika turpinājumā ”Arsenal” nemitīgi uzbruka, vairāki labi momenti bija jau pieminētajam Fabregasam, kā arī Aršavinam, vairākas reizes bīstami sita Van Persijs, uz ko grieķi spēja vien atbildēt ar retiem pretuzbrukumiem.
Pašā puslaika izskaņā iespēju izcelties neizmantoja nesen no traumas atlabušais čehu pussargs Tomašs Rosickis, kurš visu pirmo puslaiku rādīja tiešām atzīstamu sniegumu. Lai kā ”Arsenal” centās, pārvarēt grieķu aizsardzības bastionus tiem neizdevās, un, ejot atpūtā, tablo joprojām rādīja bezvārtu neizšķirtu.

Arī otrais puslaiks sākās ar ”Arsenal” spiedienu uz viesu vārtiem, lai gan spēles 49.minūte varēja kļūt arī mājiniekiem liktenīga, kad pēc ''Olympiacos'' aizsarga Melberga sitiena ar galvu bumbu ar lielām grūtībām atvairīja Manone. Šķiet, tas mājiniekus vēl vairāk saniknoja, jo "Arsenal" uzbrukumi kļuva arvien bīstamāki. Beidzot arī "Arsenal" tika atalgots - spēles 78.minūtē Fabregas iesāka lielisku kombināciju, pēc kuras bumba nonāca pie uz maiņu iznākušā Eduardu, kurš ielauzās pretinieku soda laukumā un atdeva lielisku piespēli gar pašu vārtu priekšu Van Persijam, kurš no dažiem metriem bija nekļūdīgs - 1:0 mājinieku labā.

Pēc vārtu zaudējuma grieķi nedaudz aktivizējās, taču "Arsenal" ar to nebūt nebija mierā. Spēles izskaņā pēc labas Fabregasa piespēles soda laukumā lielisku meistarību vārtu priekšā nodemonstrēja krievu leģionārs Aršavins, ar papēdi raidot bumbu vārtos, tādējādi piesmiedams grieķu veterānu Nikopolodi, kurš visu spēli aizvadīja teicami, glābdams komandu no vēl lielāka zaudējuma. Lai gan atkārtojumā šķita, ka Aršavins tomēr atradās aizmugurē, tiesnesis to nefiksēja, un rezultāts kļuva 2:0 "Arsenal" labā. Spēles beigās nekas vairs nemainījās, un mājinieki "Arsenal" varēja svinēt lai gan grūtu, tomēr skaistu uzvaru ar 2:0 pār grieķu "Olympiacos". Šī uzvara ļāva "Arsenal" izvirzīties H grupas līderpozīcijās, par trijiem punktiem apsteidzot šī vakara pretiniekus no Grieķijas.

Ļježas "Standard" izglābjas pret "AZ"

Otrajā H grupas šī vakara spēlē holandiešu "AZ Alkmaar" savā laukumā uzņēma Ļježas "Standard" no Beļģijas. Lai gan spēles sākumā vairāki bīstami vārtu gūšanas momenti bija tieši pie mājinieku vārtiem, tieši viņi spēja pirmie izvirzīties vadībā, kad otrā puslaika pašā sākumā, mača 48.minūtē, precīzs bija El Hamdaoui. Spēles 59.minūtē mājiniekiem bija iespēja pārsvaru dubultot, taču Dembeles sitiens ar galvu nebija precīzs.

Viesi atguvās un sāka uzbrukt arvien bīstamāk. Vispirms iespēja rezultātu izlīdzināt bija Karselam-Gonzalezam, taču viņa sitienu atvairīja mājinieku vārtsargs Romero. Nedaudz vēlāk rezultātu līdzsvarot varēja Mangala, taču arī viņa sitiens mērķi nesasniedza. Kad jau šķita, ka mājinieki savā kontā šovakar ieskaitīs trīs punktus, 90.minūtē "Standard" vārtsargs Bolats ar tālu sitienu raidīja bumbu mājinieku soda laukumā, kur to uztvēra Traore, un no tuvas distances trieca to vārtos - 1:1. Pēc šī neizšķirta abas komandas H grupā ar iegūtu vienu punktu dala pēdējo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no grieķu "Olympiacos", kas ar trijiem punktiem ir otrie. Par H grupas līderi ar sešiem punktiem pēc šovakar gūtās uzvaras mājās pār grieķiem kļuva Londonas "Arsenal".

UEFA Čempionu līga, H grupa (2. kārta)

Arsenal - Olympiacos 2:0 (0:0) (van Persijs 78', Aršavins 86')
AZ Alkmaar - Standard 1:1 (0:0) (El Hamdaoui 48’; Traore 90’)

H grupa

VietaKomandaSp.P-ti
1.Arsenal26
2.Olympiacos23
3.Standard21
4.AZ Alkmaar21

AZ Alkmaar - Standard 1:1

Arsenal - Olympiacos ( van Persijs, 1:0)

Arsenal - Olympiacos (Aršavins, 2:0)

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +9 [+] [-]

, 2009-09-29 23:47, pirms 15 gadiem
Olympiacos veics ka 2:0 spele beidzas,vnk arsenala parsvars graujos,nonemu cepuri Olympiacos vartusargam,tas ko vins glaaba un kaa speleja bija abrinojami
p.s. arsavina varti skaistaa izpildijumaa

  +7 [+] [-]

, 2009-09-29 23:47, pirms 15 gadiem
Aršavina gols - vnk fantastisks!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-29 23:50, pirms 15 gadiem
ZX rakstīja: Aršavina gols - vnk fantastisks!
Bet man liekas, ka bija aizmugure(varbūt arī nebija), bet tas jau nekas gols bija vnk ideāls

  -1 [+] [-]

, 2009-09-29 23:52, pirms 15 gadiem
Ļoti liels par Arsenal uzvaru, jo simpatizē šīs komandas spēlētaji un vēl jo lielāks prieks, ka Karlos Vela tika uzspēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-29 23:53, pirms 15 gadiem
~Liepājas Metalurgs~ rakstīja: Bet man liekas, ka bija aizmugure(varbūt arī nebija), bet tas jau nekas gols bija vnk ideāls
bija bija aizmugura, bet jau jau tiesnesis neskatas un gols tika ieskaitiits, kaada tam tagad starpiiba.. Griekku vartu viirs shodien labi sargaja.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-29 23:54, pirms 15 gadiem
Prieks pa Robinu, liekas ka ir atdziiivojies un shodien ariii labi speeleeja, respect, taa ariii turpini, es ar Tevi
Song, Tu mani saac paarsteigt ar vien vairaak (atvaino ka es Tevi nolinchoju pirms gada, piedod, Tu sodien tocna biji viens no labaakajiem laukumaa)!
Buchas visiem Arsenal faniem!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-29 23:56, pirms 15 gadiem
Zeel ka Nikopolidim shodien taa gaaja speele, rezultaats neatbilstoshs speelei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-30 01:08, pirms 15 gadiem
spele vnk fantastiska...nikopolidis zvers,tik biezhi glaba komandu
bet nu arshavina gols super.varbut bija aizmugure,bet nevAR jau aizmirst,ka olympiakos speletajs soda laukuma nospeleja ar roku,kur nu ari bij jadod pendele

     [+] [-]

, 2009-09-30 09:19, pirms 15 gadiem
nakti Splash fm neteicas zinas ka otru golu iesita Arshavins, bet man bija nojauta ka vinsh!!!
Smuks!!!