Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Real Betis" iegādājas Nelsonu

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Real Betis" iegādājas Nelsonu
Nelsons Markoss
Foto: AP

Spānijas "Primera liga" futbola klubs "Real Betis" parakstījis piecu gadu līgumu ar portugāli Nelsonu Markosu, kurš iepriekšējās trīs sezonas spēlēja Portugāles klubā "Benfica".

Lai iegādātos zibenīgo 25 gadus veco labās malas aizsargu, Seviljas klubam nācās šķirties no sešiem miljoniem eiro.

Arī Anglijas Premjerlīgas kluba "Aston Villa" vadība bija ļoti ieinteresēta Nelsona pakalpojumos, tomēr angļi portugāļa vietā iegādājās "Middlesbrough" kluba spēlētāju Lūku Jangu.

Kaboverdē dzimušajam Nelsonam 2005. gadā tika piešķirta Portugāles pilsonība, un pēc jau pēc gada viņš Portugāles izlases sastāvā piedalījās Eiropas U-21 futbola čempionātā. Nelsons ir ticis izsaukts arī uz Portugāles nacionālo izlasi, tomēr laukumā tās sastāvā tā arī nav izgājis.

Jāpiemin, ka 2005. gada maijā Nelsons kopā ar tagadējo "Chelsea" kluba spēlētāju Hosē Bosingvu tika iesaistīts nopietnā autoavārijā. Bosingvas vadītā automašīna lietus laikā noslīdēja no ceļa un smagi avarēja. Tā rezultātā trīs no četriem pasažieriem, ieskaitot Bosingvu un Nelsonu, neguva gandrīz nekādus ievainojumus, taču ceturtajam pasažierim diemžēl tika amputēta kāja.

Izmantotie resursi:
skysports.com