Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Visas Latvijas komandas sasniedz BYFL izslēgšanas spēles

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Visas Latvijas komandas sasniedz BYFL izslēgšanas spēles
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Noslēdzies Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) pirmais posms, pēc kura rezultātiem visas četras Latvijas komandas ir kvalificējušās ceturtdaļfinālam.

Pēdējās kārtas mačos Latvijas pārstāvji nedēļas nogalē tikās savā starpā Rīgā. JDFS "Alberts", pateicoties Mārtiņa Zemvalda gūtajiem vārtiem, ar 1:0 apspēlēja FS "Metta" komandu un sarūpēja tās vienīgo zaudējumu pirmajā posmā. Tikmēr Liepājas FS aizraujošā cīņā ar 3:2 pārspēja BFC "Daugavpils" futbolistus – vispirms daugavpiliešus vadībā izvirzīja Emīls Atamaņukovs, vēlāk Matiass Teofīls Sprūde un Marks Dambis vadību dāvāja liepājniekiem, Maksims Kopilovs atkal atjaunoja līdzsvaru, bet beigās Bruno Hūns tomēr nolieca uzvaras kausus par labu liepājniekiem.

A apakšgrupā FS "Metta" piecos mačos iekrāja 12 punktus un ieņēma pirmo vietu, bet JDFS "Alberts" ar desmit punktiem bija otrie. Trešo vietu ar 9 punktiem ieguva "NFA BE1" (Lietuva), bet kā noslēdzošie ceturtie no šīs grupas ceturtdaļfinālā tika FC "Flora" (Igaunija), kuriem 8 punkti. Igauņu klubs JK Vaprus palika piektie ar 4 punktiem, bet lietuvieši FK Aidas neguva nevienu punktu un arī nevienus vārtus.

Savukārt B apakšgrupā Liepājas un Daugavpils komandas ieguva pa sešiem punktiem, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto vietu. Pirmajās divās vietās ierindojās Lietuvas klubi - visās piecās spēlēs uzvarējušie Baltijos FA ar 15 punktiem un tikai līderiem zaudējušie Klaipedos FM ar 12 punktiem. Pēdējās divas vietas šajā grupā ieņēma igauņu klubi.

Tā kā ceturtdaļfinālā tiekas vienas apakšgrupas pirmā vieta ar otras apakšgrupas ceturto un otrā ar trešo, tas nozīmē, ka ceturtdaļfināla posmā Latvijas komandas tiksies savā starpā – FS "Metta" pret BFC "Daugavpils" un JDFS "Alberts" pret Liepājas FS. Citos pāros gaidāmi dueļi starp "Klaipedos FM" (Lietuva) un "NFA BE1" (Lietuva), kā arī "Baltijos FA" (Lietuva) un FC "Flora" (Igaunija).

Ceturtdaļfināla spēles divu maču summā paredzētas aprīlī.

Kā ziņots, BYFL pirmajā sezonā spēkiem mērojas pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 (2007. dz.g.) vecuma grupā. Šīs 12 komandas sadalītas divās apakšgrupās pa seši katrā. Pēc pirmā posma četras labākās no katras grupas tiek ceturtdālfinālā.

Vairāk info: BYFL - main page

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija