Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Nākotnes līgas klubu pārstāvji ieskicē gatavošanos un komandu sastāvus

Emils Ozerinskis

Nākotnes līgas klubu pārstāvji ieskicē gatavošanos un komandu sastāvus
"Saldus/Leevon" kapteinis Gints Freimanis. Foto: Mercure Rīga kauss

"Optibet" Nākotnes līgā (iepriekš 1. līga) šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas pirmās spēles. Visu desmit futbola komandu pārstāvji atklājuši kā vienības gatavojušās neraksturīgi ilgajā pirmssezonas posmā.

Tukums 2000 (Verners Akimovs):
Tāpat kā, pieļauju, visiem citiem klubiem, arī mums šāda veida sagatavošanās sezonai nekad iepriekš nav bijusi, tāda pieredze ir pirmo reizi. Ierobežojumu dēļ bija problemātiski īstenot visu paredzētajos ciklos, kā tam normāli būtu bijis jābūt. Kad fiziskās slodzes treniņi, kad treniņprocesā parādās spēles elementu iekļaušana… Tas viss šoreiz bija citādi, bet skaidrs, ka ar šo saskārās visi klubi.

Komandas sastāvā esam saglabājuši ap 60-70% vietējo spēlētāju no pagājušās sezonas. Pārsvarā visi tukumnieki, arī tie, kuri pērn jau apbružājās Virslīgā. Jaunās sezonas kontekstā bija divi leģionāru piesaistīšanas viļņi. Vispirms, kad vēl cerējām uz sezonas sākšanos laikā, bijām panākuši vienošanos ar vairākiem leģionāriem. Čempionātam nesākoties, darījumi, tā teikt, atcēlās, lai viņi varētu spēlēt, kur tas ir atļauts. Otrajā vilnī vienojāmies ar trim dienvidkorejiešu futbolistiem, pieteicām viņus čempionātam, bet, tā kā čempionāta sākšanās tika atlikta vēl un vēl, devām brīvību arī viņiem. Vēl skatīsimies, vai atjaunosim sadarbību ar viņiem.

Esam piesaistījuši komandai vairākus jaunus spēlētājus, tas ir no 2001. dzimšanas gada un jaunākus. Varbūt vēl kaut kādas izmaiņas būs, bet kodols jau savākts.

Ar komandu intensīvi darbojas komandas galvenais treneris Kristaps Dišlers, Pāvels Mihadjuks asistē. Tāpat kā iepriekšējos gados, mūsu mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Tā tas vienmēr bijis, neatkarīgi no līgas, kurā spēlējam.
Leonards Čevers. Foto: Mercure Rīga kauss

Auda (Juris Gorkšs):
Šis bija ilgākais sagatavošanās periods mūsu kluba pastāvēšanas vēsturē. Trenējāmies faktiski katru dienu, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus. Jā, šoreiz izpalika ierastais pārbaudes spēļu grafiks. Mums vienmēr bija tradīcija spēlēt ar klubiem no Igaunijas un Lietuvas, lai nespēlētu lieku reizi ar mūsu pašu 1. līgas klubiem. Šoreiz tas diemžēl nebija iespējams. Mūsu kaimiņvalstīs nezin kāpēc čempionāti sākās laikus, bet mēs nedrīkstējām ar viņiem spēlēt pārbaudes mačus. Centāmies uzturēt spēļu režīmu reizi nedēļā ar savstarpējām spēlēm, kad tas bija atļauts.

Pirmssezonas posmā pārbaudījām ļoti daudz dažādus spēlētājus. Diemžēl neizdevās dabūt pie sevis visus futbolistus, kurus gribējām redzēt savās rindās. Daļa spēlētāju nobijās no iekšējās konkurences par vietu sastāvā un pievienojās citiem klubiem. Bet sastāvu esam nokomplektējuši. Pagājušajā gadā mūs dēvēja par "Riga FC" fārmklubu, šogad laikam esam FK "Liepāja" fārmklubs, jo liepājnieki mums ir vismaz seši spēlētāji. Daļa mums pievienojās pa tiešo no Liepājas kluba, otra daļa pērn pārstāvēja FK "Tukums 2000" klubu. Tie ir gan Maksims Sidorovs, gan Roberts Krists Jaunarājs-Janvāris, gan Gatis Lūks. Tāpat mums pievienojās Daniils Ulimbaševs, "Audas" audzēknis, arī Bogdans Samoilovs, kurš pērn pusgadu bija "Valmieras" sistēmā, pēc tam – "Jelgavas". No leģionāriem esam piesaistījuši pērn FK "Tukums 2000"/TSS rindās sevi labi apliecinājušo Aleksandru Ogundži. Iespējams, būs vēl divi vai pat trīs puiši no Krievijas. Pieteikti viņi ir, bet vēl neesam pieņēmuši gala lēmumu par viņu palikšanu komandā. Bet tā – mēs esam ne tikai Liepājas, bet arī Tukuma fārmklubs tagad laikam.

Mērķi mums ir visaugstākie. Šogad pie dalības Virslīgā netikām pielaisti, šogad izdarīsim visu, lai iekļūtu Virslīgā. Tā kā šogad līgā sadalīs vairāk vietu uz Virslīgu, tas droši vien būs vairojis daudzu klubu apetīti cīņā par visaugstākajām vietām. Domāju, ka šogad turnīram būs patiešām labs līmenis. Ņemot vērā pagājušā gada sezonas likteni, būs svarīgi izvirzīties līderpozīcijās jau no pirmajām kārtām, jo neviens jau nevar būt drošs, ka čempionāts tiks aizvadīts pilnā apmērā un ka tiks pabeigts. Šogad mūsu uzdevums ir būt līderu godā no pirmajām kārtām.

Grobiņas SC (Viktors Dobrecovs):
Gatavojāmies pēc mums jau ierastā plāna, tikai šoreiz ilgāk. Nedabūjām uzspēlēt pārbaudes spēles tik daudz, kā citus gadus. Nupat aizvadījām maču ar "Karostu". Puiši izlaida telpu futbola sezonu, kas bija citus gadus.

Par transfēriem daudz jaunumu mums nav. Lielākoties saglabāts tas pats sastāva kodols, kas mums bija iepriekšējos gados. Mūsu mērķis ir neizkrist no līgas – tā saka kluba prezidents. Skaidrs, ka iekšēji sev izvirzām augstākus uzdevumus. Es no mūsu futbolistiem vienmēr prasu augstāku mērķi. Būtu labi, ja mēs atkārtotu pagājušā gada rezultātu un iegūtu 3. vietu. Uzvarēt šajā līgā ir pagrūti, jo vienmēr ir viena komanda, kas diezgan stabili joņo pārējām pa priekšu. Tad var cīnīties par otro vietu, jo pārspēļu mači ar Virslīgas klubu – tas ir interesanti, tas ir daudz emociju dāvājošs izaicinājums. Tāpat arī kausa izcīņā mēs katru gadu cenšamies tikt pēc iespējas tālāk, lai uzspēlētu ar Virslīgas komandām. Pagājušajā gadā izrāvām 2:2 pret "Spartaku", tās bija lieliskas emocijas. Var gadīties arī zaudēt šādos mačos, bet spēles pret Virslīgas klubiem vienmēr ir liels notikums mūsu puišiem.

Saprotu, ka šogad līga kļūs vēl nopietnāka. Ar katru gadu līmenis tajā aug. Pēdējos gados esmu tajā visā iekšā, un redzu, ka klubu attieksme ir arvien nopietnāka. Plus daudziem mūsu spēlētājiem Virslīgā vairs nav, kur spēlēt. Līdz ar to šeit klubu sastāvos parādās aizvien vairāk "spēlējošu" futbolistu, un no tā aug arī kopējais līmenis. Un par augstākām vietām cīnīties kļūst aizvien grūtāk.

JDFS Alberts (Jānis Pakalns):
Mūsu komandas rindas papildinājis Matīss Zēģele no FK "Metta", kā arī vārtsargs Germans Māliņš. Sastāvs būs mainījies diezgan ievērojami. Daudzi no tiem, kuri bija komandā pagājušajā sezonā, aizies otrajā plānā, un šogad komandā spēlēs daudz 15 līdz 17 gadus veci jaunieši no mūsu akadēmijas, uz tiem arī tiks liks akcents. It kā vēl tikai puikas, bet diezgan talantīgi čaļi, un viņiem šī būs laba iespēja apbružāties pieaugušo futbolā.

Šobrīd esam zaudējuši ierasto treniņlaukumu, tāpēc trenējamies 49. vidusskolā. Ceram uz ātru laukuma seguma nomaiņu. Treneru štābs paliek nemainīgs. Treniņi mums bijuši katru dienu kopš decembra.

Par konkrētiem mērķiem gaidāmajai sezonai vēl nav lemts, bet, domāju, tuvākajā laikā tas notiks.
Germans Māliņš. Foto: Mercure Rīga kauss

Dinamo Rīga (Raimonds Apse):
Kolīdz atļāva trenēties grupās, tā arī sākām gatavoties sezonai jau ziemā. No sastāva esam saglabājuši Anastasiju Mordatenko, Dilanu Bembu. Vēl rit pārrunas ar Ņikitas Kovaļonoka pievienošanos. Kopumā esam saglabājuši pagājušās sezonas kodolu. Pērn mūsu rindās spēlējušais japānis Jukijoši Karašima šobrīd "plosās" Lietuvas augstākajā līgā. Bet pārējie spēlētāji lielākoties saglabāti, pakāpeniski piesaistām komandai arī jauniešus.

Esam arī aizvadījuši jau pāris pārbaudes mačus. Samērojām spēkus ar Saldus un Tukuma komandām. Pirms sezonas vēl aizvadīsim maču pret kādu 2. līgas klubu, un tad jau būsim gatavi jaunajai sezonai.

Super Nova (Aleksandrs Štekeļs):
Gatavoties šai sezonai sākām 1. februārī. Trenējāmies piecas sešas reizes nedēļā, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus bez pārbaudes spēlēm līdz 15. jūnijam, kad sākās ikgadējais 1. līgas komandu turnīrs "Mercure Rīga" kauss.

Kluba filozofija ir mainījusies, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, kad mērķis bija tikt Virslīgā ar pieredzējušajiem spēlētājiem. Šosezon uzticamies mūsu U-18 komandai, un dosim iespēju viņiem. Sastāvs kopš treniņu pirmās dienas praktiski nav mainījies. Šajā sezonā SK "Super Nova" sastāvā redzēsit mūsu kluba audzēkņus. No pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri pārkāpuši 21 gada slieksnim, būs tikai trīs futbolisti: Oskars Rubenis, Edgars Zvejnieks un, iespējams, vienīgais leģionārs no Irānas. Pāreju periodā neizslēdzam varbūtību pastiprināties ar kādu spēlētāju, ja tas būs nepieciešams.

SK "Super Nova" šajā sezonā krasi pamainījies treneru štābs, un esam ļoti priecīgi, ka izdevās izveidot tik spēcīgu kolektīvu profesionālam treniņu procesam: galvenais treneris Andrejs Lapsa, treneris Igors Korabļovs, vārtsargu treneris Jurijs Trofimovs, fiziskās sagatavotības treneris Staņislavs Olijars un medicīnas speciālists Jurijs Meļņičenko.

Mūsu mērķis ir sagatavot jaunos spēlētājus Virslīgas vai ārzemju klubam un cīnīties katrā spēlē par uzvaru. Ļoti svarīgs faktors, lai jaunie akadēmijas spēlētāji redz iespēju iekļūt lielajā komandā. Šogad Latvijas kausa izcīņā plānojam piesaistīt trīs četrus perspektīvākos 2006. g. dz. puišus un, iespējams, sezonas otrajā pusē kāds iekļausies arī 1. līgas komandas sastāvā. SK "Super Nova" akadēmijā ir daudz perspektīvu puišu, kam jādod iespēja spert pirmos soļus pieaugušo futbolā. Šajā un nākamajās sezonās akcentu liksim uz savas akadēmijas audzēkņiem (80-90% no komandas). Tuvākā nākotnē redzam iespēju kvalificēties Virslīgai sportiskā ceļā ar saviem akadēmijas audzēkņiem.

Šīs sezonas mājas spēles aizvadīsim Rīgā, RTU stadionā, kur arī trenējamies. Centīsimies līdzjutējiem mājas spēlēs nodrošināt spēļu tiešraides un programmiņas, ceram uz skatītāju atbalstu tribīnēs.
Artjoms Troickis. Foto: Mercure Rīga kauss

Rēzekne (Aigars Smirnovs):
Gatavošanos sezonai sākām, kā tas arī bija plānots - janvāra sākumā. Ievērojām visus ierobežojumus. Ziema šogad bija barga, bet mums liels bonuss bija Olimpiskā centra darbība. Līdz ar to mums bija pieejama visa multifunkcionālā infrastruktūra, laukumā sniegs tika tīrīts, tādā ziņā viss bija kārtībā, un mēs varējām gatavoties mazās grupās. Skaidrs, ka tik ilgs gatavošanās posms sezonai mums bijis pirmoreiz, tāpēc treneriem nācās pielāgoties. Visgrūtākais bija spēlētāju ilgstošā atrašanās bez spēļu prakses, un šādos apstākļos uzturēt treniņu daudzpusību un interesantumu bija visai izaicinoši.

Pagaidām pārbaudes spēles vēl nepaguvām aizvadīt, tikai iekšēji, bet tagad jau plānojam arī šos mačus.

Mūsu princips komandas komplektēšanā paliek nemainīgs – iesaistām savas akadēmijas audzēkņus. Turpinās paaudžu maiņa, kas varbūt nedaudz ievilkusies. No pagājušā un aizpagājušā gada kodols ir palicis. Sezonas sākumā pie mums vēl paliks arī tie, kuri nupat absolvēja vidusskolu. Mums visu laiku problēmas sagādā tas, ka pēc vidusskolas daudzi puiši pamet pilsētu – kāds dodas studēt, kāds strādāt, un galu galā sezonas otrajā pusē ir jau cits sastāvs.

Sastāvā jaunpienācēji ir. Vitālijs Rečickis komandā iesaistījies spēlējošā trenera lomā. Viņa pieredze Latvijā un ārzemēs, arī izlasē ir ļoti vērtīga gan laukumā, gan ārpus tā. Jau tagad viņš ir ieviesis daudz jaunas pozitīvas vēsmas komandā. Šogad laikam iztiksim bez draugiem no Japānas, kuri pie mums vienmēr bija pēdējos gados.

Smiltene (Raimonds Dūmiņš):
Visgarākā pirmssezona, kāda mums bijusi. Paguvām arī paņemt pauzīti, tā ka gatavojāmies čempionātam pa diviem lāgiem. Šis bija neierasts gads. Iepriekš vienmēr tikām arī svaru zālē, šogad tas nesanāca, jo tā pieder skolai, un epidemioloģisku apsvērumu dēļ tur šoreiz nevienu nelaida. Taču šis tas mums pašiem ir arī stadionā, tā ka bez darba nepalikām. Laukumu mums notīrīja iespēju robežās, lai varam trenēties grupās arī ārā.

Nekādu pārbaudes spēļu šoreiz nebija, nesanāca. Labi, ka vēl bija tāds "Mercure Rīga" kauss, kas gan mūs nedaudz pārsteidza ar spēļu datumiem un laikiem. Mēs tomēr esam amatieru komanda, visi strādājoši ļaudis, tāpēc spēļu laiki ne vienmēr sapasēja ar mērķiem. Bet nekas - tas savukārt deva iespēju visiem uzspēlēt.

Sastāvā izmaiņas ir tādas, ka saucamie līderīši Puriņš, Apsītis, Akmins un Gaigals vairs nav pie mums, katrs aizgājis uz savu pusi. Klāt nācis spēlētājs ar Virslīgas pieredzi - Madis Oskars Miķelsons, kurš kādreiz tepat pa Smilteni grozījies. Tas arī viss - pārējais sastāvs paliek nemainīgs, piesaistīti klāt labākie jaunieši, tā ka mēģināsim pašu spēkiem arī iztikt.

Mērķis sezonai ir vienkāršs - iekost visām komandām, katrai atņemt vismaz pa diviem punktiem. Mērķa ar konkrētu vietu nav. Izkrist no līgas negribētos, jo tas tad būtu solis atpakaļ, bet teikt, ka mēs te tagad cīnīsimies par paaugstināšanos... Nu, laikam nav objektīva pamata, jo izmaiņas sastāvā nav tik lielas, nav tā, ka mēs te esam mainījuši savu attīstības kursu. Turpināsim liekt savu līniju.
Madis Miķelsons. Foto: Nora Krevneva-Baibakova

Saldus SS/Leevon (Edgars Andersons):
Gatavoties sezonai sākām jau janvārī, ārā, grupās pa desmit cilvēkiem. Tiesa, tobrīd sastāvs bija visai atšķirīgs no tā, kāds tas ir šobrīd. Janvārī vairāk trenējās jaunie, pakāpeniski nāca klāt arī pieredzējušie.

Šogad mums jaunums ir tāds, ka mūsu otrā komanda spēlēs 3. līgā. Pagājušajā gadā tā nebija. Šogad redzam, ka jauno futbolistu dalība 3. līgas mačos būs noderīga. Sastāvā mums ir daudz papildinājumu, ja salīdzinām ar iepriekšējo sezonu, plus arī pagājušā gada spēlētāju kodols saglabāts. Taču plašāk par visiem transfēriem un plāniem stāstīsim savā pirmssezonas preses konferencē, būs tiešraides raidījums ar komandas galveno treneri. Tad arī atklāsim vairāk kārtis.

Arī mērķus atklāsim vēlāk, bet jebkurā gadījumā nevēlamies palikt pēdējā vietā, kā tas bija pagājušajā sezonā. Spēļu tiešraižu ziņā plānojam ne tikai nenolaist pērn uzstādīto latiņu, bet arī nodrošināt filmēšanu ar vairākām kamerām, tā ka mūsu līdzjutējiem būs vēl patīkamāk skatīties mūsu komandas spēles un sekot tai līdzi.

Albatroz SC/FS Jelgava (Mārtiņš Krūmiņš):
Sezonai gatavojāmies, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības ierobežojumus. Trenējāmies visu laiku, paturot prātā, ka kuru katru brīdi sāksies sezona. Visintensīvāk treniņprocess aizritēja pēdējos divos mēnešos, kad tika atļauti treniņi grupās pa desmit. Tad arī varēja sākt pilnvērtīgi gatavoties sezonai, nevis tikai uzturēt formu.

Neskaitot dalību "Mercure Rīga" kausā, aizvadījām vienu pārbaudes spēli pret 3. līgas klubu "Tente", guvām uzvaru ar 3:1. Tiesa, tas bija eksperimentāls sastāvs, jo iepriekšējā dienā bija "Mercure Rīga" kausa mačs pret SK "Super Nova".

Sastāva ziņā mūsu komandas kodolu veidos 2003. gadā dzimušie puiši, faktiski FK "Jelgava" U-18 komanda. Plus nāk klāt arī pieredzējuši futbolisti, kurus var saukt arī par vietējām leģendām. Piemēram, Valērijs Redjko, kurš ir spēlējošais treneris. Tāpat mums šoreiz palīdzēs tāds, jāsaka, ekstravagants spēlētājs kā Rjotaro Nakano no Japānas. Tie, kas seko Latvijas klubu futbolam ilgāku laiku, noteikti atceras viņu no mačiem FK "Jelgava" sastāvā. Viņš komandai pievienojies kā spēlējošais trenera asistents un var būt noderīgs kā laukumā, tā arī tā malā. Vārtu drošība uzticēta pietiekami pieredzējušajam Edgaram Andrejevam. Tāpat no FK "Jelgava" piepulcināts Ingus Grīnbergs un Mārtiņš Pivarovičs.

Uzreiz gan jāuzsver – nevienam no pieredzes bagātākajiem spēlētājiem vieta laukumā nav garantēta. Būs jākonkurē par vietu sastāvā ar jaunajiem puišiem. Un arī jauniešiem nekādi avansi netiks dāvināti. Spēlētāju mums ir daudz, konkurence par vietu sastāvā būs nopietna.

Runājot par mērķiem, jāiet pakāpeniski uz priekšu. Ir klusas cerības iesaistīties cīņā par godalgotām vietām, bet galvenais mērķis ir sekmēt jauno futbolistu attīstību. Reālistiski skatāmies, ka jauniešiem vēl jāapbružājas pieaugušo futbolā, sagatavot viņus profesionālajam futbolam, kas būtu jau nākamais pakāpiens puišiem. Pirmajā sezonā vēl nav akmenī iekalts mērķis iekļūt Virslīgā.
Valērijs Redjko. Foto: Mercure Rīga kauss

"Optibet" Nākotnes līgas sezonas atklāšanas preses konference norisināsies ceturtdien, 1. jūlijā pulksten 13:00. To tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/

     [+] [-]

, 2021-06-29 12:20, pirms 3 gadiem
Paldies par ieskatu komandās...

     [+] [-]

, 2021-07-02 10:26, pirms 3 gadiem
vakar izskanēja, ka Vlīgā būs 10 komandas, tāpāt kā 1 līgā, ja noah tiek izmests, kā tam arī būtu jābūt, sanāk ka 3 1 līgas klubi tiek Vlīgā