Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Ērglis: "Bez kārtīga finansējuma Virslīgā mums būtu mocības kā Daugavpilij"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ērglis: "Bez kārtīga finansējuma Virslīgā mums būtu mocības kā Daugavpilij"
Gatis Ērglis
Foto: FK "Valmiera"

Otrdien komanda.lv 1. līgā "Valmiera Glass" izbraukumā Rīgā ar 1:0 pārspēja "Skonto". Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar valmieriešu komandas galveno treneri Gati Ērgli.

Pastāsti par spēli!
Protams, vienmēr ir interesanti spēlēt ar flagmani. Mājās pirmajā riņķī mēs viņus vinnējām ar 3:0, un šodien varēja manīt, ka viņi ļoti gribēja uzvarēt un atspēlēties. Līdzīga spēle, mums varbūt nedaudz vairāk paveicās. Uzvarējām ar 1:0, bet viņiem beigās bija divi tādi momenti... vienreiz arī iesita, bet ar pārkāpumu.

Kādi bija akcenti pirms spēles?
Vienkārši futbolu spēlēt! Šogad klubs nekādus lielos mērķus nav stādījis, kaut gan mēs paši sev esam uzstādījuši mērķi tikt trijniekā. Galvenais ir uzspēlēt labu futbolu priekš skatītājiem. Protams, pie reizes vinnēt arī ir patīkami.

Nosauci "Skonto" par flagmani, bet laukumā tur maz kas no flagmaņa palicis...
Jā... bet no otras puses redzēju viņus arī citās spēlēs, bet šodien salīdzinājumā ar tām citam reizēm viņi īpaši centīgi cīnījās, skrēja un futbolu spēlēja - nu vismaz sākumā. "Skonto" ir jauni puikas, perspektīvi.

Minēji pie mērķiem trijnieku. Reāli kaut ko taustāmu dod divnieks, otrā vieta piedalīsies pārspēlēs. Kāpēc nav tāds mērķis?
Nūūū... nav mums šogad tāds sastāvs. Šogad mums ir paaudžu maiņa. Pirmā vieta šogad, domāju, ir skaidra, arī pārspēļu mums šogad, izskatās, nebūs. Iepriekšējā kārtā mājās zaudējām "Rēzeknei" [2:3] un domāju, ka tur tas vilciens arī aizgāja.

Pagājušajā gadā pārspēles diezgan bezcerīgi zaudējāt... [pārtrauc]
Neteikšu, ka bezcerīgi. Mēs tikai otro spēli bez variantiem zaudējām, bet pirmo spēli, domāju, nospēlējām diezgan līdzīgi. Izņemot to momentu, kad uz maiņu iznāca Gatis Kalniņš un iesita otro golu laikam [70. minūtē panāca 2:1 - aut.]. Tikai tajā brīdī drusciņ salūzām. Bet pirmajā puslaikā un arī otrajā līdz šai maiņai, domāju, mēs normāli spēlējām. Rīgā - tur bija skaidrs. Uzdevums mums bija iesist ātru golu, sanāca otrādi, viņi iesita. Aizmugurē neiesēdāmies, spēlējām atklātu futbolu, beigās, protams, sanāca liels rezultāts.

Gribēju vaicāt, vai atšķirībā no pagājušā gada šogad ar šo sastāvu būtu vēlme piedalīties pārspēlēs?
Domāju, ka šogad pārspēlēm neesam gatavi. Vismaz man tādas domas - nezinu, varbūt puikas citādi domā. Paskatoties augstākās līgas komandas, ir skaidrs, ka mums būtu diezgan grūti cīnīties.

Kāpēc neizdevās saglabāt spēcīgāku sastāvu. Kāpēc aizgāja, piemēram, tas pats Niks Savaļnieks? Personiskas nesaskaņas vai naudas jautājums?
Uz šo jautājumu negribu atbildēt, mums ir kluba menedžeris, to varētu prasīt viņam. Es tajās lietās nejaucos, man grūti pateikt.

Bet kopumā - vai visiem Valmieras futbola audzēkņiem ir vēlme pārstāvēt dzimto komandu? Kā tu to jūti? Nav kādu iekšējo intrigu, kas liek dažam pārstāvēt "Babīti", dažam "Smilteni"? [šo rindu autors sajauca Elvja Teremko situāciju - viņš ir smiltenietis, kurš pārstāvēja Valmieru, nevis otrādi - aut.]
Smiltenē neviens mūsējais nespēlē, tur viņi visi savējie - mēs parasti no Smiltenes paņemam. No valmieriešiem Verners Apiņš ir augstākajā līgā, Gatis Kalniņš, vairāk laikam neviena mūsējā arī nav... Šodien nevarēja palīdzēt Artjoms Kuzņecovs, pamatdarba dēļ. Viņš arī atgriezies Valmierā - no Skotijas. Pāris spēles nospēlējis.

Cik reizes nedēļā trenējaties?
Trenējamies piecas reizes nedēļā, sestajā dienā ir spēle un pēc spēles viena brīvdiena. Tā ka gandrīz kā profesionāla komanda [smaida]. Jā, profesionāļi trenējas divreiz dienā, bet mums viens treniņš dienā. Cits jautājums, ka ne katru dienu visi tiek - tomēr jārēķinās, ka komandā ir studenti, strādnieki...

Sacīji, ka diez vai šogad esat gatavi pārspēlēm. Jums šosezon vēl jāspēlē ar pirmajām divām vietām "Babīti" un AFA "Olaine" / "Super Nova". Atsevišķos mačos ar viņiem varat cīnīties un uzvarēt?
Domāju, ka jā, tik traki jau nav. Ar "Babīti" šogad esam tikušies jau divreiz, arī kausā. Čempionāta mačā ne tas, ka nepaveicās, bet nepareizi nospēlējām. Ar Olaini mājās mūs individuāli apspēlēja viens spēlētājs - Askerovs. Tādā pašā veidā "Rēzeknei" ar 2:3 zaudējām - tur Silagailis izšķīra. Mūsu biedi jau kuru gadu pēc kārtas.

Šosezon pārliecinoši rezultatīvākais komandā ir tavs dēls Mārcis, arī šodien pret "Skonto" viņš spēlēja meistarīgi un droši. Kādas ir viņa perspektīvas - futbols viņa 24 gados ir kā otra nodarbe vai vēl cer nopietnākā līmenī spēlēt?
Pagājušajā gadā viņš bija Norvēģijā, trešajā vai ceturtajā līgā, šogad arī bija doma kaut kur aizbraukt, pēdējā brīdī viss izjuka. No Latvijas augstākās līgas intereses pagaidām nav. Skatīsimies - šo sezonu pabeigs Valmierā. Viņš vismaz izgāja trenera kursus - sliktākajā gadījumā var bērnus trenēt [smaida].

Kā tu kopumā vērtētu interesi Valmierā par futbolu - no sponsoriem, no pašvaldības? Lai, ja ne nākamajā gadā, tad pēc diviem trim gadiem tomēr atgrieztos augstākajā līgā, kā tas bija 90-tajos gados. Jūti kādu cerību?
[Gari nopūšas] Redzot, kādi budžeti ir tādām komandām kā "Riga", RFS... mums tādas naudas nav, un mēs neesam tam gatavi. Cīnīties par pēdējo vietu? Redzat, kas šogad ar "Daugavpili" notiek - viņiem it kā kadri ir, bet finansiāli... Arī mums tās būtu vienas mocības. Uzskatu, lai spēlētu Virslīgā, jābūt vismaz pusprofesionālai komandai. Neteikšu, ka obligāti profesionālai, bet pusprofesionālai - kā "Metta". Tādu līmeni vajag. Pagaidām mūsu pilsētā sporta veids numur viens ir basketbols, tā ka grūti runāt par nākotni.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 02:03, pirms 8 gadiem
Kāds zin ( varbūt pats Niks) kapēc Savalnieks tad aizgāja no Valmieras?

     [+] [-]

, 2016-09-14 04:08, pirms 8 gadiem
Futbolā ir daudzi likumi,kā pats jūties,kā tev maksā,kā kluba iekšķienē jūties pats galvenais - cik tev gadu. Futbola līmenis Latvijā ļoti zems,tas nav jaunums,noslēpums. Atbilde ozy666,varbūt ar uzvārdu pēdējā iespēja nopelnīt,gadi iet...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 08:29, pirms 8 gadiem
Par N.Savaļnieku klaji liekuļo.....Nevar Ērglis nezināt!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 08:29, pirms 8 gadiem
Ortenzijs rakstīja: Futbolā ir daudzi likumi,kā pats jūties,kā tev maksā,kā kluba iekšķienē jūties pats galvenais - cik tev gadu. Futbola līmenis Latvijā ļoti zems,tas nav jaunums,noslēpums. Atbilde ozy666,varbūt ar uzvārdu pēdējā iespēja nopelnīt,gadi iet...
Kur Latvijas sportā ir augsts līmenis? Nekur. Basketbols tādi paši nabagi un hokejs lielākie bomži

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 09:04, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Par N.Savaļnieku klaji liekuļo.....Nevar Ērglis nezināt!
Viņš jau nesaka, ka nezin. Bet liek manīt, ka īsti nezin drīkst ko par to stāstīt vai nē

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 09:53, pirms 8 gadiem
Polšs rakstīja: Viņš jau nesaka, ka nezin. Bet liek manīt, ka īsti nezin drīkst ko par to stāstīt vai nē
Skaidrs,ka zina. Tikai negrib mazgāt netīro veļu publiski. Viņš Niku vienmēr ir mēğinājis pavilkt uz augšu,tikai kā Niks pats izturējies..šoreiz gan laikam vairāk naudas, bet galvenokārt - ambīciju jautājums. Ja Valmiera tēmētu uz Virslīgu, Niks spēlētu savā dzimtajā komandā, ne kaut kādā Babītē..un šajā lēmumā laikam arī jaunā menedžera Pūcīśa pirksts. Redzēsim, vai tas atmaksāsies,vai ne..

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 10:13, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Skaidrs,ka zina. Tikai negrib mazgāt netīro veļu publiski. Viņš Niku vienmēr ir mēğinājis pavilkt uz augšu,tikai kā Niks pats izturējies..šoreiz gan laikam vairāk naudas, bet galvenokārt - ambīciju jautājums. Ja Valmiera tēmētu uz Virslīgu, Niks spēlētu savā dzimtajā komandā, ne kaut kādā Babītē..un šajā lēmumā laikam arī jaunā menedžera Pūcīśa pirksts. Redzēsim, vai tas atmaksāsies,vai ne..
Katrā ziņā, cik no komandas dzirdēts, tad nav īsti neviena, kam viņš pietrūktu. Varbūt rezultātu ziņā tas ir savādāk, jo tomēr trūkst kāda labāka uzbrucēja, bet nu tur kaut vai noderētu Siksalietis, kurš arī prom pārcēlās tikai viena indivīda dēļ.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-14 10:21, pirms 8 gadiem
Nav dzirdēts ka no Babītes kāds aizietu tadēļ ka Savaļnieks tur spēlētu..... Ja Tu esi līderis un uz laukuma to arī pierādi ,tad tikai loğiski ka ğērbtuvē pārējiem tiks pa skarbākam vārdam motivācijai....

  +4 [+] [-]

, 2016-09-14 10:23, pirms 8 gadiem
Chevalier rakstīja: Katrā ziņā, cik no komandas dzirdēts, tad nav īsti neviena, kam viņš pietrūktu. Varbūt rezultātu ziņā tas ir savādāk, jo tomēr trūkst kāda labāka uzbrucēja, bet nu tur kaut vai noderētu Siksalietis, kurš arī prom pārcēlās tikai viena indivīda dēļ.
Šis arī ir svarīgs faktors. Labāk komanda ar labu atmosfēru, nekā komanda ar vienu 1.līgas līmenim izcilu spēlētāju,bet ar sliktu mikroklimatu. Mani šobrīd vairāk interesē,kur palikuši brāļi Apsīši,izmesti par disciplīnas problēmām vai tur kas cits?

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 10:50, pirms 8 gadiem
krusgalkauls rakstīja: Nav dzirdēts ka no Babītes kāds aizietu tadēļ ka Savaļnieks tur spēlētu..... Ja Tu esi līderis un uz laukuma to arī pierādi ,tad tikai loğiski ka ğērbtuvē pārējiem tiks pa skarbākam vārdam motivācijai....
Ja pats nezini, kas viņš par putnu un ja neesi redzējis viņa uzvedību,tad grūti saprast par ko ir runa. Skarbāki vārdi nav tikai ğērbtuvē. Arī uz laukuma spēles laikā var sākties aurośana,ka kāds kaut ko ne tā izdara vai nokļūdās. Ja vēl atrūksi kaut ko pretī,tad vispār būs eksplozija. Tādā komandā,kurā spēlē Niks, jābūt vēl kādam līderim,pret kuru Nikam ir respekts un kurš var viņu apklusināt, tad komandā viss būs ok, bet tādā komandā kā Valmiera, kur spēlē dahdz jaunie, šāds ekstraverts tips neder.

     [+] [-]

, 2016-09-14 11:00, pirms 8 gadiem
Pareizi treneris raksta ,labāk skatos cīņas 1.līgā ,kur uzvaram ,ne cīņas virslīgā ,kurās varbūt visā sezonā gūtu trīs uzvaras.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 11:07, pirms 8 gadiem
ezernieks rakstīja: Pareizi treneris raksta ,labāk skatos cīņas 1.līgā ,kur uzvaram ,ne cīņas virslīgā ,kurās varbūt visā sezonā gūtu trīs uzvaras.
ar šādu sastāvu Virslīgā labi, ja 2 punktus kaut kur aizķertu..bet vispār no intervijas noprotams, ka Ērglim īsti nav vīzijas par klubu un kā to attīstīt.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 11:25, pirms 8 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-14 12:38, pirms 8 gadiem
žēl, ka tādās pilsētās kā Valmiera un Rēzekne vairs nav virslīgas komandu un arī diez ko neizskatās, ka tuvākajā laikā būs. atliek vien pateikt paldies mūsu gandrīz ideālajai futbola sistēmai

     [+] [-]

, 2016-09-14 16:51, pirms 8 gadiem
krusgalkauls rakstīja: Nav dzirdēts ka no Babītes kāds aizietu tadēļ ka Savaļnieks tur spēlētu..... Ja Tu esi līderis un uz laukuma to arī pierādi ,tad tikai loğiski ka ğērbtuvē pārējiem tiks pa skarbākam vārdam motivācijai....
Nu Babītē viņš ir "Ņika" un krieviski laikam tik labi nemāk, lai kaut ko pateiktu.

     [+] [-]

, 2016-09-14 20:45, pirms 8 gadiem
sportists32 rakstīja: Valmierā vispār sports ir dziļa "pakaļā"
Tik dziļā, ka basketbolisti kluva par čempioniem šogad?