Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līga: rezultāti, spēļu apraksti, tabula

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1. līga: rezultāti, spēļu apraksti, tabula
Epizode no "Valmieras" un Daugavpils "BFC Daugavas" cīņas
Foto: Jānis Līgats, laikraksts "Liesma"

Aizvadītajā nedēļas nogalē, kā arī šodien tika izspēlētas 1. līgas 3. kārtas spēles. Piedāvājam iepazīties ar šo spēļu rezultātiem, kā arī turnīra tabulu.

Ceturto uzvaru četrās spēlēs guvusi "Ventspils-2", kas šajā kārtā mājās ar 2:0 apspēlēja "Jelgavu-2". Kārtējo reizi ar precīziem sitieniem izcēlās Eduards Tidenbergs (jau trešo spēli pēc kārtas) - arī šoreiz viņš iesita abus kurzemnieku vārtus. Otrajā gadījumā Tidenbergs ieraidīja bumbu tukšos vārtos, noslēdzot meistarīgu Ivana Visocka un Pāvela Hohlova uzsākto kombināciju. Pēc mača ventspilnieku, kuri ir turnīra līderi, treneris Jurģis Pučinsks slavēja Tidenbergu, kurš īpaši cītīgi strādā treniņos un ir pielicis savā meistarībā. Tāpat treneris uzsvēra, ka "Ventspilij-2" bija jāgūst vēl vairāk vārti. "Ventspils-2" pamatsastāvā izgāja Zabusovs, I.Barinovs, Oniščuks, Solomatovs, Tarasovs, Vasiļjevs, Hohlovs, Visockis, Tidenbergs, Calkocskis, Omeļjaņenko, bet uz maiņu uznāca Indrāns un Purmalis. "Jelgavas-2" treneris Kaspars Tiltiņš sacīja: "Šai spēlē gribēju dot lielāku spēles laiku tieši jaunajiem audzēkņiem, un viņu sniegums mani pilnībā apmierināja. Atkal ielaidām vārtus tādās nelāgās situācijās un atspēlēties nespējām. Bet čempionāts vēl tikai sākas un gan jau iespēlēsimies arī mēs!"

Liepājas "Varavīksne" guva pirmo uzvaru, Tukumā ar 3:1 uzvarot "Tukums 2000" vienību. Uzvarētāju labā vārtus guva Aleksandrs Bričkus (13. minūtē), Ģirts Džeriņš (67.) un Rihards Ivanovs (88.) ar 11 metru soda sitienu. Pēc 1. puslaika bija 1:1, abi vārti tika gūti pēc stūra sitienu izspēlēm. 2. puslaika vidū uzvaras vārtus Džeriņš guva pēc solo gājiena. Drīzumā tukumnieki palika mazākumā, taču reāli varēja izlīdzināt - "Varavīksni" glāba vārtsargs Edgars Potapenko, bet beigās liepājnieki guva arī trešos vārtus, paša nopelnīto pendeli realizējot Ivanovam. "Varavīksnes" sastāvs: Edgars Potapenko, Aleksandrs Bričkus, Artūrs Reinis (Mārtiņš Kaļinčenko 90'), Jānis Reguzovs, Ivo Skripko, Jevgeņijs Koršakovs, Roberts Pirktiņš (Romāns Morozjuks 89'), Rihards Ivanovs (Arvils Šēns 90'), Nauris Dobelis, Vače Pepaņans (Oļegs Tkačovs 46'), Ģirts Džeriņš.

"Valmieras" un Daugavpils "BFC Daugavas" cīņā viesiem izdevās gūt vārtus jau pašā sākumā, bet gandrīz visā pārējā spēlē bija vērojama vienāda aina - valmierieši vairāk kontrolēja bumbu un vairāk uzbruka, taču bez ļoti bīstamiem momentiem. Atspēlēšanās iespējas samazināja valmierieša Kaspara Bača noraidījums. Neizteiksmīgā mačā "BFC Daugava" uzvarēja ar 1:0.

Vitālija Astafjeva trenētais "Skonto-2" netika galā ar pastarīti "Audu", kura izcīnīja savu pirmo punktu - 2:2. Skotniešu labā vārtus guva Artjoms Lonščakovs un Elvis Stuglis, bet "Audas" labā Ļebedevs un Muižnieks. "Skonto" sastāvs: Darģis, Langins, Krajevs, Rajeckis, (N.Berenfelds), Zaicevs (Jaudzems), Lonščakovs, Blūms (Karašausks), Vinedzis (D.Berenfelds), Gutkovskis (Kovaļonoks), Stuglis, Isajevs. "Audas" sastāvs: Melecis, Pavļiks, Pakalns, Mangulis, Burmistris, Gorkšs, Nitišs (Vitoliņš), Ratfelders, Zaļais, Ļebedevs, Muižnieks (Stūrans).

"Metta-2 Salaspils" ar 0:3 zaudēja "Liepājas metalurgam 2". Mājinieku sastāvā iespējas bija Maksimam Kamkinam un Ventam Vanagam, taču kopumā visai jūtams pārsvars bija viesiem no Liepājas, kuri guva trīs bezatbildes vārtus. Pēc mača "Mettas" treneris Jānis Goba atklāja: "Šodien nospēlējām vāju spēli. Jāsāk ar to, ka neredzēju puišos pietiekami daudz vēlēšanos, lai gūtu vārtus. Diemžēl nepalīdzēja arī spēlētāji no Virslīgas sastāva no kuriem gaidījām labas kvalitātes individuālo spēli, lai tiem, kas ikdienā trenējas otrajā komandā, būtu acīmredzams piemērs uz ko ir jātiecas." Mettiešu sastāvs: Dāvis Ošs, Artis Ostrovskis, Harijs Toms, Mārtiņš Ozols, Ēriks Melbārdis, Jaroslavs Zoricovs, Raitis Grablovskis, Vents Vanags, Artjoms Loginovs, Maksims Kamkins, Maksims Radionovs, uz maiņu nāca Artūrs Švalbe, Georgijs Benskis, Gļebs Vaškovs un Ervīns Grankins.

1. līga, 3. kārta

SpēleRezultāts
FK Tukums 2000 - SFK Varavīksne1:3
Ilūkstes NSS - Rēzeknes BJSS3:2
JPFS/FK Spartaks-2 - Rīgas FS1:3
FK Ventspils-2 - FK Jelgava-22:0
Valmieras FK/BSS - BFC Daugava0:1
Skonto FC-2 - FK Auda2:2
FS Metta-2 Salaspils - SK LM-20:3

1. līgas tabula

VKlubsSP
1.Ventspils-2412
2.Liepājas metalurgs-239
3.BFC Daugava37
4.FS METTA-2 Salaspils46
5.Ilūkstes NSS36
6.Skonto-235
7.SFK Varavīksne34
8.Tukums33
9.Spartaks-233
10Rēzeknes BJSS33
11.Rīgas Futbola skola33
12.Valmieras FK/BSS31
13.Auda31
14.Jelgava-230

Izmantotie resursi:
FK Ventspils
Futbola Klubs Jelgava
SFK Varavīksne
Sports Valmierā
SKONTO FC - galvenā
H-Side
fk-auda.lv
METTA

     [+] [-]

, 2012-05-15 01:10, pirms 12 gadiem
Uz priekšu Salaspils SS!!

  -2 [+] [-]

, 2012-05-15 01:40, pirms 12 gadiem
Ilukste soļo uz Virslīgu!

     [+] [-]

, 2012-05-15 05:33, pirms 12 gadiem
apsveicu foršie Auda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-15 07:47, pirms 12 gadiem
FK Ventspils dublieri šobrīd tiešām demonstrē labu,skatāmu spēli un Eduarda Tīdenberga paslavēšana ir nopelnīta.Viņš šajā spēlē tiešām bija labākais laukumā un ne tikai guva vārtus,bet ar lieliskām piespēlēm apgādāja savus uzbrucējus,kuru darbība gan bija mazefektīva laukumā.Aktīvs uzbrukumā bija Edgars Omeļjaņenko,tomēr paviršības un tehniskais brākis neļāva izmantot radītās izdevības.Bieži iekrita aizmugures slazdos.Daniels Calkovskis nospēlēja uzbrukumā pasīvāk,tomer pāris reizes ar tālsitieniem bīstami apdraudēja viesu vārtus.Jelgavniekiem gāja grūti šajā spēlē ,sevišķi pirmajās 15 minūtēs,tomēr jāsaka ,ka rezultāts 0-2 nebūt nav tas sliktākais šajā macā.Tiesa ,ja A.Zomerovskis būtu izmantojis vienu no retajām izdevībām,tad rezultāts varēja būt vēl cerīgāks.Jāatzīmē ,ka spēli vērot ieradies bija arī FK Jelgavas galvenais treneris,kas tikai parāda nopietnu trenera attieksmi pret savu darbu.Bieži negadās redzēt komandu galvenos trenerus izbraukuma spēlē.
Jelgavnieki maču aizvadīja šādā sastāvā:E.Andrejevs(V.Žinkovs 85 min) A Trukšāns E Jurušs E Afanasjevs(E Fjodorovs 81.min),V.Safoņenkovs(R.Kols 76 min),A.Pugačs(K.Soloveiko 64.min),
A.Rožkovs,J.Meijers(A.Zomerovskis 50 min),D.Bļiņņikovs,A.Krūmiņš,
V.Abramovs(E.Antonišķis 81.min)

  +5 [+] [-]

, 2012-05-15 07:51, pirms 12 gadiem
Paldies sporta centram par 1.līgas rezultātu informēšanu,jo vēl vakar vēlu vakarā LFF mājas lapā nebija ne miņas ne tikai 1.līgas rezultāti,bet pat pēdējo trīs virslīgas spēļu protokolus tur nevarēja atrast.LFF šobrīd strādā pretīgi,vēl sliktāk kā pērn informācijas jomā.

     [+] [-]

, 2012-05-15 08:58, pirms 12 gadiem
nu kaa tad shitaa neiet Spartakam ar izslav'etajiem juurmalas vieteejiem 'leonovskolas audzeeknjiem..!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 09:14, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Paldies sporta centram par 1.līgas rezultātu informēšanu,jo vēl vakar vēlu vakarā LFF mājas lapā nebija ne miņas ne tikai 1.līgas rezultāti,bet pat pēdējo trīs virslīgas spēļu protokolus tur nevarēja atrast.LFF šobrīd strādā pretīgi,vēl sliktāk kā pērn informācijas jomā.
Tad man rodas jautājumi. Vai Gaideļam ir mazāk spēka un enerģijas,salīdzinot ar pērn daudzu kritizēto Skredeli? Kam vispār vajadzīgs tāds Gaideļ?

  -2 [+] [-]

, 2012-05-15 09:19, pirms 12 gadiem
1. līgai un virslīgais vēl kkaut kad lff pievērš uzmanību, bet sieviešu futbols ir pilnīgi pohuj.
LFF: 2012.gads

     [+] [-]

, 2012-05-15 13:07, pirms 12 gadiem
Nožēlojami, diemžēl. Varbūt tomēr kādam tai federācijā vajadzētu sadot pērienu. Nu pat ķipa var atlaist no darba, tāpat neko nedara !?

     [+] [-]

, 2012-05-15 14:19, pirms 12 gadiem
Runājot par Valmieras spēli, tad tādu tiesāšanu es vēl savā futbola spēļu vērošanas un spēlēšanas laikā nekad neesmu piedzīvojis! Tiešām! Brīnos kā tiesnesis nedabūja pa bieti. Tiesnesis kartiņas dalīja pa labi un kreisi. Saskatīja kartiņas tur, kur pat mazākais pārkāpums nebija. Lieliskus izklupienus sodīja ar kartiņām un spēlētājiem teica, ka jāspēlē bez taklingiem. Tā iet, ka tiesā gan telpu futbolu, gan lielo. Kaut gan tagad jau veselu sezonu arī telpu futbolā drīkstēja veikt izklupienus.
Cik dzirdēju, tad arī spēles komisārs pēc 1. puslaika esot teicis, ka tiesnesis peld. Ceru, ka viņš vairs pie 1. līgas spēļu tiesāšanas netiks!

     [+] [-]

, 2012-05-15 15:19, pirms 12 gadiem
BFC Daugava var iekļūt virslīgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-15 18:56, pirms 12 gadiem
dragoo rakstīja: 1. līgai un virslīgais vēl kkaut kad lff pievērš uzmanību, bet sieviešu futbols ir pilnīgi pohuj.
http://www.lff.lv/lv/sievietes/cempionats/speles/2012/
Uzrakstiet LFF Preses daļai par sieviešu futbolu. Varbūt kaut kas mainīsies.

     [+] [-]

, 2012-05-16 11:06, pirms 12 gadiem
puslaiks rakstīja: Runājot par Valmieras spēli, tad tādu tiesāšanu es vēl savā futbola spēļu vērošanas un spēlēšanas laikā nekad neesmu piedzīvojis! Tiešām! Brīnos kā tiesnesis nedabūja pa bieti. Tiesnesis kartiņas dalīja pa labi un kreisi. Saskatīja kartiņas tur, kur pat mazākais pārkāpums nebija. Lieliskus izklupienus sodīja ar kartiņām un spēlētājiem teica, ka jāspēlē bez taklingiem. Tā iet, ka tiesā gan telpu futbolu, gan lielo. Kaut gan tagad jau veselu sezonu arī telpu futbolā drīkstēja veikt izklupienus.
Cik dzirdēju, tad arī spēles komisārs pēc 1. puslaika esot teicis, ka tiesnesis peld. Ceru, ka viņš vairs pie 1. līgas spēļu tiesāšanas netiks!
Kā netiks tiesāt.. Viņam ieliks kaut kādu atzīmi 6, ieliks kaktā pēc spēles un viss! nākošajā kārtā būs atkal klāt un nebrīnīšos, ka atkal Valmierā, jo abas mājas spēles viņš valmieriešiem jau tiesājis !