Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Irākā līdzjutējs no tribīnēm nošāvis futbolistu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Irākā līdzjutējs no tribīnēm nošāvis futbolistu
Foto: AP

Svētdien kādā Irākas futbola spēlē dzīvību zaudēja futbolists, kuru ar lodes šāvienu galvā nogalināja kāds no līdzjutējiem. Incidents notika mača 89. minūtē, kad futbolists bija izgājis vienatnē pret vārtsargu un mēģināja izlīdzināt cīņas rezultātu.

Hilas pilsētā, kurā dzīvo aptuveni 500 tūkstoši cilvēku, tikās divi principiāli futbola klubi no Sinjaras un Buhairas pilsētām. Traģēdija laukumā atgadījās spēles 89. minūtē, kad Buhairas kluba spēlētājs izrāvās vienatnē pret vārtsargu, lai panāktu neizšķirtu (tobrīd rezultāts bija 1:0 par labu Sinjaras vienībai), taču viņa centienus gūt vārtus apturēja kāds no līdzjutējiem, kurš no tribīnēm izšāva lodi spēlētāja virzienā un trāpīja viņam tieši galvā.

Vietējā policija nekavējoties aizturēja aizdomās turamo personu un turpina lietas izmeklēšanu.

Zīmīgi, ka šis incidents atgadījies tieši tobrīd, kad futbola spēļu pieaugums Irākā, pēc daudzu domām, norādījis uz to, ka valsts pamazām sāk atkopties no nemieriem un kara darbībām. ''Šī ir 1. reize kopš 2003. gada, kad es varu justies droši, atnākot uz stadionu. Apkārt klīst tik daudz ziņu par sliktu politiku un aizsardzību, ka futbols ir vienīgā lieta, kas atvieglo manu dvēseli,'' pirms pāris nedēļām sarunā ar laikrakstu ''Miami Herald'' atzina kāds 28 gadus vecs irākietis.