Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ronaldu otro reizi karjerā saņem "Ballon d'Or"

Andrejs Siliņš

Ronaldu otro reizi karjerā saņem "Ballon d'Or"
Krištianu Ronaldu - 2013. gada pasaules labākais futbolists
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdienas vakarā Šveices pilsētā Cīrihē tika noskaidrots Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) un žurnāla "France Football" kopīgās balvas "Ballon d'Or" ieguvējs. Par pasaules labāko futbolistu 2013. gadā tika atzīts Madrides "Real" portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

Kopīgā FIFA un "France Football" balva tiek pasniegta kopš 2010. gada un pirmajos trīs gados par uzvarētāju bija kļuvis argentīnietis Lionels Mesi. Ronaldu pēdējos divos gados balsojumā bija palicis otrais, bet šogad beidzot portugāļu superzvaigzne plūca uzvarētāja laurus. Šī ir jau otrā "Ballon d'Or" balva portugāļa karjerā - par labāko viņš tika atzīts arī 2008. gadā. Toreiz vēl balvu pasniedza atsevišķi, bet Ronaldu par labāko atzina gan FIFA, gan "Frane Football".

Ronaldu individuālais sniegums nespēja atvest uz Madridi kādu no pagājušā gada trofejām. 28 gadus vecais Portugāles izlases futbolists trofeju sausumu "Real" daļēji kompensēja ar valstsvienības iekļūšanu PK2014 finālturnīrā, izslēgšanas spēlēs izsitot Zlatanu Ibrahimoviču un Zviedrijas komandu.

Bez Mesi un Ronaldu fināla balsojumā bija arī Minhenes "Bayern" franču pussargs Franks Riberī.

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs balsojumā par gada futbolistu Ronaldu ievietoja vien trešajā vietā, otro atvēlot Mesi, bet par labāko nosaucot Riberī. Mūsu izlases galvenais treneris Marians Pahars par labāko nosauca Mesi, bet Ronaldu, tāpat kā Gorkšs, ierindoja trešo. Balsojumā par treneri gan Gorkšs, gan Paars piekrita vairākumam, par labāko nosaucot Heinkesu. Latvija bija viena no retajām valstīm, kas neiesniedza žurnālista balsojumu par labākajiem.

Dāmu konkurencē par gada labāko spēlētāju atzina austrāliešu kluba "Brisbane Roar" vārtsardzi Nadīni Angereri, kura palīdzēja Vācijai izcīnīt kārtējo Eiropas čempiontitulu, finālā atvairot divus soda sitienus un ļaujot vācietēm pieveikt Norvēģiju ar 1:0.

Par gada labāko treneri tika nosaukts Jups Heinkess, kurš aizveda Minhenes "Bayern" līdz Čempionu līgas titulam, Vācijas čempiontitulam, Vācijas kausam, UEFA Superkausam un Pasaules klubu kausam. Vācijas izlases trenere Silvija Neida bija labākā dāmu konkurencē. Prezidenta balvu saņēma bijušais SOK prezidents Žaks Roge.

Ferenca Puškāša vārdā nosaukto balvu par gada skaistākajiem vārtiem saņēma Zlatans Ibrahimovičs par vārtu guvumu Zviedrijas izlases rindās pret Angliju. Godīgas spēles balva tika Afganistānai,

FIFA "Ballon d'Or" ieguvēji

GadsUzvarētājsOtrā vietaTrešā vieta
2013Krištianu Ronaldu (Portugāle; Madrides "Real")
2012Lionels Mesi (Argentīna; "Barcelona")Krištianu Ronaldu (Portugāle; Madrides "Real")Andress Injesta (Spānija; "Barcelona")
2011Lionels Mesi (Argentīna; "Barcelona")Krištianu Ronaldu (Portugāle; Madrides "Real")Čavi (Spānija; "Barcelona")
2010Lionels Mesi (Argentīna; "Barcelona")Andress Injesta (Spānija; "Barcelona")Čavi (Spānija; Barcelona)

Gada simboliskā izlase

PozīcijaSpēlētājsKomandas
Vārtsargs:Manuels NoiersBayern/Vācija
Aizsargi:Dani AlvešsBarcelona/Brazīlija
Filips LāmsBayern/Vācija
Tjago SilvaPSG/Brazīlija
Serhio RamossReal/Spānija
Pussargi:ČaviBarcelona/Spānija
Andress InjestaBarcelona/Spānija
Franks RiberīBayern/Francija
Uzbrucēji:Krištianu RonalduReal/Portugāle
Zlatans IbrahimovičsPSG/Zviedrija
Lionels MesiBarcelona/Argentīna