Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Sheriff" izslēdz serbus, "Malmö" mazākumā sagādā murgu Džerārda "Rangers"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Sheriff" izslēdz serbus, "Malmö" mazākumā sagādā murgu Džerārda "Rangers"
Tiraspoles "Sheriff" futbolists Frenks Kastaņeda. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlēs pārsteigumu sagādājusi Moldovas spēcīgākais klubs Tiraspoles "Sheriff", kas mājās pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda". "Play-off" kārtā iekļuva arī Latvijas čempionvienību "Riga" izslēgusī Zviedrijas "Malmö", izbraukumā skaitliskajā mazākumā atspēlējoties un arī otrajā mačā sarūgtinot leģendārā Stīvena Džerārda trenēto Glāzgovas "Rangers". Izšķirošajā kārtā iekļuva arī tādi slaveni klubi kā "Monaco", Doņeckas "Shakhtar", Lisabonas "Benfica" un Eindhovenas "PSV".

Tikai ar ārvalstu futbola audzēkņiem laukumā devusies "Sheriff" vienīgos vārtus pret vienu no Serbijas titulētākajiem klubiem iesita pirmā puslaika kompensācijas laikā, kad kolumbiešu futbolistu saspēlē Danilo Arboleda pēc Frenka Kastaņedas piespēles panāca 1:0. Starptautiski neatzītās Piedņestras Republikas komanda kopš dibināšanas 1997. gadā 19 reizes triumfējusi Moldovas meistarsacīkstēs, iepriekš tikai divas reizes sasniedzot Čempionu līgas "play-off" kārtu.

Cīņā par vēsturisku iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā "Sheriff" mērosies spēkiem ar Zagrebas "Dinamo", kas, pateicoties Bartola Franjiča 20. minūtē gūtajiem vārtiem, atbildes mačā ar 1:0 pārspēja Varšavas "Legia".

Vēl vienu "play-off" pāri sastādīs negaidīti šo kārtu sasniegušās "Malmö" un Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas. Malmes vienība pēc pirmā puslaika Glāzgovā atradās iedzinējos ar 0:1, turklāt laukumā zviedru klubā esot tikai desmit spēlētājiem. Tomēr abās cīņās pret "Riga" vārtus guvušais horvāts Antonio-Mirko Čolāks piecu minūšu laikā no nelabvēlīga rezultāta "Malmö" izvirzīja priekšgalā ar 2:1 un summā ar 4:2. "Rangers" no šoka vairs neatguvās. Interesanti, ka "Malmö" "Rangers" komandas barjeru pārvarēja arī 2011./12. gada Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā.

Pārsteigumu sagādāja arī Bulgārijas hegemons "Ludogorets", savā laukumā pamatlaikā un papildlaikā spēkojoties neizšķirti pret titulēto Grieķijas čempioni Pirejas "Olympiacos" un pēcāk ļoti veiksmīgi aizvadot 11 metru sitienu sēriju, kurā Bulgārijas komanda bija pārāka ar 4:1.

Portugāles izlasē spēlējušā Žuau Mariu un ukraiņu jaunpienācēja Romāna Jaremčuka rezultatīvie sitieni kaldināja Lisabonas "Benfica" otro uzvaru pēc kārtas ar 2:0 pār Maskavas "Spartak", kamēr "Benfica" nākamā pretiniece Eindhovenas "PSV" divu spēļu summā ar 4:0 sagrāva Dānijas "Midtjylland".

Visbeidzot jāatzīmē "Monaco" pārliecinošais panākums (5:1) divu maču summā pār Prāgas "Sparta", kā arī Doņeckas "Shakhtar" Kijevā vēlreiz izcīnītā uzvara ar 2:1 pār Beļģijas "Genk".

Čempionu līgas kvalifikācijas 3. kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Cluj (Rumānija) – Young Boys (Šveice)1:11:32:4
Ferencvaros (Ungārija) – Slavia Praha (Čehija)2:00:12:1
Crvena Zvezda (Serbija) – Sheriff Tiraspol (Moldova)1:10:11:2
Dinamo Zagreb (Horvātija) – Legia Warszawa (Polija)1:11:02:1
Malmö (Zviedrija) – Rangers (Skotija)2:12:14:2
Olympiacos Piraeus (Grieķija) – Ludogorets Razgrad (Bulgārija)1:12:3 11m3:4 11m
Sparta Praha (Čehija) – Monaco (Francija)0:21:31:5
Genk (Beļģija) – Shakhtar Donetsk (Ukraina)1:21:22:4
Spartak Moscow (Krievija) – Benfica (Portugāle)0:20:20:4
PSV Eindhoven (Nīderlande) – Midtjylland (Dānija)3:01:04:0

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2021-08-11 00:09, pirms 3 gadiem
Malmes horvātu uzbrucējs Čolaks ir ČL kvalifikācijas labākais vārtu guvējs. Viņš iesita abās spēlēs pret Rigu, šodien ari dublis Glāzgovā. Malmo atkal izsitusi Rangers ČL kvalifikācijā. Iepriekšējā reize bija pirms 10 gadiem.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-11 00:26, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Malmes horvātu uzbrucējs Čolaks ir ČL kvalifikācijas labākais vārtu guvējs. Viņš iesita abās spēlēs pret Rigu, šodien ari dublis Glāzgovā. Malmo atkal izsitusi Rangers ČL kvalifikācijā. Iepriekšējā reize bija pirms 10 gadiem.
palaizamies?>

  +1 [+] [-]

, 2021-08-11 01:20, pirms 3 gadiem
Faaaak cik hujova....
Mans nabaga Rangers

     [+] [-]

, 2021-08-11 06:48, pirms 3 gadiem
kas notiek..toto

     [+] [-]

, 2021-08-11 08:06, pirms 3 gadiem
"Sheriff" labas iespējas nokļūt arī ČL. Moldovas klubs jau sāk kļūt par biežāku viesi Eirokausu grupu turnīros, nesen tur nokļuva arī Īrijas un Luksemburgas klubi.