Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Nantes" jāmaksā 880 tūkstošu liela kompensācija

Agris Suveizda

"Nantes" jāmaksā 880 tūkstošu liela kompensācija
"Nantes" spēlētājs priecājas par vārtu guvumu
Foto: SIPA

Francijas futbola klubam "Nantes" nāksies šķirties no 880 tūkstošiem eiro, kurus nāksies samaksāt komandas bijušajam galvenajam trenerim Žoržam Eo. Kaut arī Eo pieprasīja vairāk nekā četrreiz lielāku summu, viņam nāksies samierināties ar "tikai" 880 tūkstošiem eiro jeb 1,2 miljoniem ASV dolāru.

Francijā dzimušais Eo pie "Nantes" kluba stūres stājās 2006. gada septembrī. Tomēr ar viņu jau pēc pieciem mēnešiem tika lauzts līgums, pamatojot to ar komandas katastrofālu sniegumu - priekšpēdējā vieta "Ligue 1" tabulā. Viņa vietā stājās Mišels Der Zakarjans, taču arī viņš nespēja komandu paglābt no kritiena līgu zemāk. Der Zakarjans gan spēja atgriezt komandu augstākajā līgā, tomēr arī viņš pazaudēja darbu - Der Zakarjans tika atlaists pēc trešās spēles šosezon.

Žoržs Eo bija neapmierināts ar veidu, kādā tika lauzts līgums. Tāpēc viņš pieprasīju kompensāciju 3,3 miljonu eiro apmērā. Tiesa izlēma, ka "Nantes" viņam jāsamaksā pilnu divu gadu alga (Eo mēnešalga bija 35 178 eiro) jeb nepilns miljons eiro, kas bija četrreiz mazāk nekā Eo vēlējās iegūt.

"Par spīti iegūtajai kompensācijai, es uzskatu, ka šī summa ir pārāk maza. Veids, kādā tika lauzts līgums ar mani, nebija tas patīkamākais un es pat pēc diviem gadiem joprojām jūtos slikti," izteicās Žoržs Eo.

"Nantes" uzskatīja, ka kompensācija nav jāizmaksā, jo esot Eo piedāvājuši kādu no amatiem kluba organizācijā, piesolot 20 tūkstošus eiro lielu mēnešalgu. Žorža Eo "CV" nav atrodams neviens cits respektējama kluba nosaukums. Viņš pirms "Nantes" vadījis tikai Parīzes "Red Star Saint-Ouen" un "Abbevil".

Izmantotie resursi:
yahoo.com

     [+] [-]

, 2008-09-09 18:10, pirms 16 gadiem
Viņš pirms "Nantes" vadījis tikai Parīzes "Red Star Saint-Ouen" un "Abbevil".

Tad nu gan karjerinja! nav jau briinums, ka jutaas tik sashauts, kad tika pasuutiits...