Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

15. maijā Grīziņkalnā tiks atklāta “Ghetto Football” 9. sezona

Renārs Buivids
Renārs Buivids

15. maijā Grīziņkalnā tiks atklāta “Ghetto Football” 9. sezona
"Ghetto Football" Grīziņkalna Kolizejā
Publicitātes foto

“Ghetto Football” devītās sezonas pirmais turnīrs notiks trešdien, 15. maijā Rīgā, Grīziņkalnā, aizsākot sacensību seriālu, kuru čempioni tiks kronēti 28. augustā. Šovasar Grīziņkalnā arī trīs nozīmīgi starptautiskie turnīri – ne tikai 3x3 futbolā, bet arī individuālās “Pannas” sacensības un Eiropas labāko jauno frīstaila meistaru cīņas.

“Ghetto Football” jaunās sezonas tradicionālo trešdienas turnīru lielākais jaunums būs ievērojams vecuma grupu skaita palielinājums. Pagājušajā gadā turnīros piedalījās vairāk nekā divi tūkstoši unikālu spēlētāju, tādēļ nepieciešams nodrošināt iespēju sacensties ar saviem vienaudžiem un līdzīgas meistarības futbolistiem.

Ja kādreiz ielu futbolisti sacentās 17+ un U16 grupā, tad šovasar sacensības notiks U11, U12, U13, U14, U16 grupā, kā arī U13, U16 un 17+ grupā sievietēm. Savukārt 17+ grupā vīriešiem izslēgšanas spēlēs būs iespēja spēlēt dažādos meistarības līmeņos – A vai B. Vienreiz sezonā notiks arī īpašais U19 turnīrs, kurš ir saistīts ar šajā rudenī Rīgā gaidītu Eiropas Čempionātu telpu futbolā jauniešiem līdz 19 gadu vecumam.

“Ghetto Football” spēles šovasar notiks ne tikai trešdienās Grīziņkalnā, bet arī Daugavpilī, Ventspilī, Rēzeknē, Tukumā un Smiltenē, bet Preiļos, Ogrē, un Talsos tiks gaidīti individuāli meistarīgie futbolisti dalībai “Pannas” formāta turnīros.

5. jūnijā Grīziņkalnā sadarbībā ar Dānijas “Panna House” notiks Eiropas čempionāta “Pannas” disciplīnā. 2./3. jūlijā plānots “Ghetto Nextball” - futbola frīstaila sacensības jauniešiem līdz 18 gadiem. Savukārt 14. augustā Eiropas labākās ielu futbola komandas pulcēsies uz “Ghetto Champions League”.

No 15. maija visas sezonas garumā “Ghetto Football” komandas krās ranga punktus, pretendējot uz dalību 28. augustā notiekošajā superfinālā. 17+ grupas čempionvienība saņems apmaksātu braucienu uz Spāniju, lai klātienē vērotu par “El Clasico” dēvēto maču starp šīs valsts grandiem – “Real Madrid” un “Barcelona”. 17+ grupas sezonas ranga uzvarētāji, pateicoties sadarbībai ar Latvijas Futbola federāciju, kopā ar Latvijas valstsvienību šā gada rudenī dosies uz izbraukuma spēli Izraēlā vai Austrijā. Savukārt U16 grupas superfināla uzvarētāji 2020. gadā dosies uz Eiropas čempionātu futbolā.

Izmantotie resursi:
https://www.ghetto.lv/lv/turniri/fo...