Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Šitiks: "Spēlei ar baltkrieviem būs īpaša motivācija"

Šitiks: "Spēlei ar baltkrieviem būs īpaša motivācija"
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas U-21 jauniešu izlase izbraukumā piektdien pārspēja Sanmarīno vienaudžus 2009.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē. Vienīgos vārtus šajā mačā guva
"Liepājas Metalurgs" uzbrucējs Vladimirs Kamešs. Jau otrdien mūsu U-21 komanda aizvadīs cikla pēdējo maču pret Baltkrieviju.

Iespaidos par spēli ar Sanmarīno Latvijas Futbola federācijas LFF mājaslapai dalījās galvenais treneris Genādijs Šitiks: "Lai gan mēs izpildījam galveno uzdevumu un uzvarējām Sanmarīno, tomēr šajā spēlē neizmantojām daudzas labas vārtu gūšanas izdevības. Pilnībā kontrolējām maču visas 90 minūtes, bija vairāki izgājieni viens pret vienu, vairāki bīstami sitieni, taču guvām tikai vienus vārtus," atzina Šitiks.

"Zinot, ka Sanmarīno ir mūsu grupas pastarītis, pirms mača strādājām pie spēlētāju motivēšanas, lai netiktu pieļauta pat mazākā doma pretinieka nenovērtēšanai. Puiši bija labi noskaņojusies, tomēr parādīt kvalitatīvāku sniegumu iespējams traucēja nestabilitāte, kas brīziem piemīt šī vecuma spēlētājiem.

Arī mūsu stils un taktika biežāk tiek balstīts, spēlējot kā otrajam numuram, jo cenšamies spēlēt ar pretuzbrukumiem. Šajā mačā bijām acīmredzami pārāki un uzbrukām biežāk nekā parasti. Pie tam Sanmarīno futbolisti piekopj 4-5-1 spēles taktiku un principā visu spēli sēž dziļā aizsardzībā.

Otrā puslaika sākumā gūtie vārti manāmi atviegloja turmāko spēli. Tajā epizodē Vladislavs Gabovs iedeva piespēli no malas, kuru uztvēra Ivans Lukjanovs. Cīņā ar aizsargu viņš bumbu pāradresēja Kamešam, kurš savukārt ar to ieskrēja soda laukumā un pārspēja pretinieku vārtsargu," pastāstīja treneris.

Komanda pašlaik jau atrodas treniņbāzē Ozolniekos, kur turpina gatavoties otrdien paredzētajai spēlei pret pašreizējiem grupas līderiem baltkrieviem.

"Komandā pēc atlidošanas mājās ir labs noskaņojums. Visi ir veseli, ierindā un gatavojas otrdienas mačam. Vēl mums ir pievienojies uz Sanmarīno nebraukušais vārtsargs Hermanis Māliņš. Kopā ar komandu uz Latviju atlidoja arī Sergejs Mišins, kurš spēlē pret Sanmarino izgāja uz maiņu un nospēlēja ļoti aktīvi, un kuram bija gandrīz simtsprocentīga izdevība gūt vārtus.

Mūsu rīcībā ir plašs informācijas materiāls par Baltkrieviju. Tajā spēlē individuāli spēcīgi spēlētāji no labiem Krievijas un Baltkrievijas klubiem. Taču mūsu spēcīgākā īpašība ir kolektīvs, kā arī vēlme revanšēties par pagājušajā gadā piedzīvoto zaudējumu izbraukumā (1:2)," piebilda Šitiks.

Jāatzīmē, ka daudziem pašreizējiem spēlētājiem šī būs pēdējā oficiālā spēle U-21 izlases krekliņā un īpaša motivācija parādīt labāko sniegumu, jo nākamais solis karjerā būs jau Latvijas nacionālā izlase. "Tā būs īpaša motivācija katram no spēlētājiem," piebilda komandas galvenais treneris Genādijs Šitiks.

Turnīra tabulā Latvijas izlase pašlaik ieņem ceturto pozīciju, taču mūsu spelētājiem ir iespēja kvalifikācijas turnīru pabeigt arī augstāk. No tabulas viedokļa svarīga spēle notiks šovakar, kad savā starpā tiksies Serbijas un Ungārijas komandas. Ungārijas U-21 izlases zaudējuma gadījumā Genādija Šitika trenētajai komandai ir iespēja pakāpties uz trešo pozīciju, taču tam būs nepieciešama uzvara pār Baltkrieviju otrdienas vakarā Daugavas stadionā, Rīgā.

Latvijas U-21 izlases kandidāti spēlei pret Baltkrieviju:

Aleksandrs Vlasovs (GK), Kaspars Ikstens (GK), Hermanis Māliņš (GK), Vladislavs Gabovs, Vitālijs Smirnovs, Artūrs Silagailis, Artis Lazdiņš, Sergejs Mišins, Vladimirs Kamešs, Igors Kozlovs, Ivans Lukjanovs, Vitālijs Ziļs, Oļegs Laizāns, Oļegs Malašenoks, Aleksandrs Fertovs, Ritus Krjauklis, Sergejs Kožans, Raivis Hščanovičs, Vadims Gaiļus, Aleksandrs Gramovičs

Informāciju sagatavoja:
Viktors Sopirins

     [+] [-]

, 2008-09-07 16:39, pirms 16 gadiem
Nūūū lai veicas

  -4 [+] [-]

, 2008-09-07 16:56, pirms 16 gadiem
Lai trenējās-tāpat nekas nesanāks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-07 21:25, pirms 16 gadiem
Autor - Nevarētu tabuliņu ielikt ?