Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ukraina atsakās sūtīt izlasi uz pludmales futbola Pasaules kausa izcīņu Krievijā

Rolands Eliņš

Ukraina atsakās sūtīt izlasi uz pludmales futbola Pasaules kausa izcīņu Krievijā
Ukrainas un Krievijas izlašu spēle 2019. gadā. Foto: Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Ukrainas pludmales futbola izlasi augustā paredzētajā Pasaules kausa izcīņā Krievijā nomainījusi Šveice, apstiprinājusi FIFA.

Ukrainas pludmales futbola izlase bija viena no četrām Eiropas komandām, kas kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, taču tā šo iespēju neizmantos. FIFA apstiprinājusi, ka saņemts paziņojums no Ukrainas Futbola asociācijas, ka tās pludmales futbola izlase atsakās no dalības turnīrā.

Ukrainas vietā uz PK varēs doties Šveice, kas kvalifikācijā bija piektā labākā Eiropas komanda. FIFA paziņojumā nav minēta, kāda ir Ukrainas motivācija, atsakoties no dalības turnīrā, un FIFA pārstāvji krievu medijiem atteikušies komentēt jautājumu, vai Ukrainas futbols par to saņems kādas sankcijas.

Ukrainas Pludmales futbola asociācijas viceprezidents Vladislavs Vaščuks tikmēr Krievijas ziņu aģentūrai TASS skaidroja, ka izstāšanās nebija viņa lēmums: "Bija norādes no Sporta ministrijas. Man ir pašam savas domas un vēlmes, taču šis bija kopīgs lēmums. Vai mums būs kādas sankcijas? Nezinu."

Ukrainas un Krievijas attiecības ir saspīlētas kopš Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gadā, un FIFA veiktajās izlozēs Krievijas un Ukrainas izlases nevar ielozēt vienā apakšgrupā politisku apsvērumu dēļ.

Pludmales futbola PK finālturnīrs noris ik pēc diviem gadiem, un Krievija ir divkārtēja pasaules čempione, bet iepriekšējā PK tā ieņēma trešo vietu. Jāpiemin, ka no starptautiskajām sporta federācijām bijuši aicinājumi atņemt Krievijas PK rīkošanas tiesības, ņemot vērā CAS lēmumu par Krievijas piespriestajām sankcijām sistemātisku antidopinga programmas pārkāpumu dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...
https://www.fifa.com/tournaments/me...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-07 19:24, pirms 3 gadiem
Nu nevar ļaut organizēt sporta pasākumus tāda necilvēku valstī kā krievija..malači Ukraiņi

     [+] [-]

, 2021-07-07 23:29, pirms 3 gadiem
Visu cieņu Ukrainai, mēs tā nekad nevarētu!