Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Startēs Latvijas un Igaunijas apvienotā pludmales futbola līga

Rolands Eliņš

Startēs Latvijas un Igaunijas apvienotā pludmales futbola līga
Foto: LFF

Šo sestdien un svētdien Pērnavas pludmalē tiks dots starts Latvijas un Igaunijas apvienotajai pludmales futbola līgai, kurā līdzīgi kā pērn startēs astoņas dalībnieces. Trīs no tām pārstāvēs Latviju, četras Igauniju, bet viena - Norvēģiju.

Tāpat kā pirms gada līga tiks izspēlēta čempionāta formātā, katrai komandai ar katru tiekoties divas reizes un kopumā aizvadot 14 spēles. Pirmās četras turnīra dienas risināsies Pērnavā - 3., 4., 24. un 25. jūlijā. Pēc tam sacensības 7. un 8. augustā ciemosies pašmāju Jūrmalas pludmalē, savukārt noslēdzošā čempionāta diena plānota 21. augustā Pērnavā. Turnīra debitante norvēģu "Pure Nordic Water" cīņās iesaistīsies no 22. jūlija.

Latviju čempionātā pārstāvēs BSC "LAT", FK "BEITAR" un BFS "Baltic XL Ropaži", Igauniju - SK "Augur Enemat", "Nomme BSC OlyBet", BSC "Pärnu" un BSC "Thunder Arvutitark".

"Man ir liels prieks par to, ka jau rīt varam sākt otro sezonu Latvijas un Igaunijas pludmales futbola līgai. Esmu gandarīts par iepriekšējā sezonā paveikto kopā ar Igaunijas kolēģiem - ieguldītais darbs ir būtiski palīdzējis turnīra atpazīstamībā. Ja Lietuvas komandas šogad vēl nebija gatavas startēt daudzo spēlētāju aizņemtības dēļ saistībā ar gatavošanos telpu futbola Pasaules kausa izcīņai, tad Norvēģijas vadošais klubs ir kopā ar mums un uzsāks turnīru no nākamās kārtas. Bija un joprojām ir ļoti daudz organizatorisko nianšu, no kurām liela daļa saistīta ar Covid-19 pandēmiju, bet, pateicoties intensīvam darbam kopā ar Latvijas Futbola federāciju, kurai ir liela pieredze šajos jautājumos, tās tiek risinātas. Vēlos pateikties arī Latvijas klubiem par aktīvu, bet diemžēl īsu sagatavošanās posmu, un novēlēt veiksmīgu startu, kaut gan mēs visi pilnībā apzināmies, ka lielāku un ilgāku ierobežojumu dēļ Latvijā mūsu komandas salīdzinājumā ar ziemeļu kaimiņiem nav vienādā starta pozīcijā. Svarīgākais šobrīd ir veiksmīgi visiem kopā turpināt Latvijas pludmales futbola attīstību, izvairoties no savainojumiem un citiem nepatīkamiem pārsteigumiem," uzsver sacensību galvenais organizators no Latvijas puses Eduards Borisevičs.

Turnīra pirmajā spēļu dienā Pērnavā plkst. 13:00 čempionāts tiks atklāts ar diviem dueļiem – igauņu "Nomme BSC OlyBet" un BSC "Thunder Arvutitark" vienību cīņu, kā arī Latvijas komandu dueli starp BSC "LAT" un FK "BEITAR".

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13330/starte-l...