Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Noridža atlaiž treneri uzreiz pēc pirmās uzvaras izcīnīšanas šosezon

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noridža atlaiž treneri uzreiz pēc pirmās uzvaras izcīnīšanas šosezon
Daniels Farke. Foto no Noridžas kluba Twitter konta.

Neierasta situācija piedzīvota Anglijas premjerlīgā, proti, Noridžas “City” komanda ir paziņojusi, ka atlaiž galveno treneri Danielu Farki . Šis paziņojums nāca tikai dažas stundas pēc pirmās uzvaras izcīnīšanas šajā sezonā.

# Šodien pēdējā vietā esošā Noridžas “City” izbraukumā spēlēja ar “Brentford”, izcīnot uzvaru ar 2:1 un sagādājot 14.vietā esošajiem pretiniekiem piekto zaudējumu šosezon. Šī bija “City” kluba pirmā uzvara šajā sezonā Premjerlīgā.

# Taču dažas stundas pēc šīs uzvaras kluba vadība paziņoja lēmumu, ka vācu speciālists un viņa palīgi tiek nekavējoties atlaisti.

# Līdz šim “City” desmit spēlēs divas reizes bija spēlējusi neizšķirti un astoņas reizes zaudējusi. Tagad pēc 11 spēlēm ir iegūti pieci punkti, taču tik un tiek ieņemta pēdējā 20. vieta.

# No 17. pozīcijas, kura garantē palikšanu Anglijas futbola elitē un kuru pašreiz ieņem “Leeds”, Noridžas klubu šķir pieci punkti. Arī 15 un 16.vietā atrodošajiem “Aston Villa” un “Watford” ir 10 punkti.

# Farkes krēsls sāka ļodzīties pēc tam, kad pirmajās desmit spēlēs klubs nespēja nevienu reizi uzvarēt, divas reizes panākot bezvārtu neizšķirtus.

# Vācietis komandu sāka vadīt 2017. gadā. Divas reizes viņš Noridžas komandu ieveda Premjerlīgā, triumfējot “Championship” turnīrā 2018./2019. gada un 2020./2021. gada sezonā.

# “City” sporta direktors Stjuarts Vebers izteicās, ka lēmums neesot bijis viegls, jo Daniels un viņa komanda bija apņēmības pilni gūt panākumus šajā līmenī, taču viņi jutuši, ka ir pienācis laiks pārmaiņām, lai Noridžas klubam būtu lielākas izredzes saglabāt Premjerlīgas komandas statusu.

# Funkcionārs piebilda, ka ir bezgalīgi pateicīgi vācietim un viņa palīgiem un ka komandas sastāvs ļauj gūt punktus un pacelties augstāk turnīra tabulā.