Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Valmierietis Želizko spēlē otrajā puslaikā, Ukraina turpina ceļu pretim "Euro U21"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Valmierietis Želizko spēlē otrajā puslaikā, Ukraina turpina ceļu pretim "Euro U21"
Ivans Želizko. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Eiropas U21 futbola meistarsacīkšu kvalifikācijas cīņā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas Virslīgas līderes "Valmieras" pussarga Ivana Želizko pārstāvētā Ukrainas valstsvienība, izbraukumā sagraujot (4:0) Fēru salu U21 izlasi.

• 21 gadu vecais Želizko šovakar laukumā tika sūtīts 67. minūtē, kad ukraiņi jau bija iekrājuši četru vārtu pārsvaru. Jāmin, ka Želizko piedalījies visās septiņās līdzšinējās Ukrainas cīņās kvalifikācijas ciklā.

• Ukrainas valstsvienība septiņās cīņās nopelnījusi 16 punktus, H grupas kopvērtējumā par trīs punktu tiesu atpaliekot no Francijas izlases. Ukrainas tuvākajai sekotājai Serbijai ir par pieciem punktiem mazāk, kā arī aizvadīta par vienu spēli vairāk.

• Labākā no kopumā deviņu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējām iegūs tiešo ceļazīmi uz finālturnīru, savukārt atlikušās astoņas komandas aizvadīs pārspēles.

• Atlikušajās trijās cīņās ukraiņi no 5. līdz 12. jūnijam spēkosies pret vienaudžiem no Ziemeļmaķedonijas, Francijas un Armēnijas.