Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Čempionu titulu frisbijā aizstāv un "Spēles gara" balvu iegūst "Salaspils FK"

Rolands Eliņš

Čempionu titulu frisbijā aizstāv un "Spēles gara" balvu iegūst "Salaspils FK"
Salaspils FK
Publicitātes foto

Karstākajās brīvdienās līdz šim, 24.-25. maijā, Vaidavā norisinājās Latvijas frisbija čempionāts jauktajā grupā 2014. Par absolūtiem līderiem kļuva Salaspils FK, kas ieguva čempionu titulu, kā arī Spēles gara balvu. Otrie turnīrā palika Ogres frisbijisti, savukārt bronzu izcīnīja Ultimate Decision (UD) no Rīgas.

A grupa
Salaspils FK, kā jau tika paredzēts, pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu grupā, sīvākajā spēlē ar 13:7 tika pārspēta Valmiera/ Daugavpils komanda, 13:0 pret Mind Powe Victory (MindPV), 13:1 uzvarēti Probably Some Latvians (P.S.L.) un 13:2 pret Latvijas junioru izlases otro komandu. Otro vietu grupā izcīnīja P.S.L. komanda no Ventspils, gūstot uzvaras pār Valmiera/ Daugavpils komandu (7:6), Latvijas junioru izlases otro komandu (13:8) un MindPV (13:5). Trešo vietu grupā un pēdējo iespēju cīnīties par medaļām ieguva jau iepriekš minētā Latvijas junioru izlases otrā komanda, ļoti sīvā un saspringtā spēlē uzvarot Valmiera/ Daugavpils (9:8), un pārspējot MindPV ar 8:5. Ceturtā vieta grupā mājinieku apvienotajai komandai Valmiera/ Daugavpils, kas pārliecinoši pārspēja MindPV no Rīgas (13:2), tādējādi atstājot viņus piektajā vietā A grupā.

B grupa
Šajā grupā pirmo vietu sev nodrošināja Ogres Frisbija klubs, ļoti saspringtā un emocionālā spēlē par vienu punktu pārspējot Ultimate Decision komandu (9:8), ar 13:4 uzvarot Latvijas junioru izlases pirmo komandu un 13:0 sagraujot Ultimate Decision 2. Attiecīgi otrā vietā grupā UD, kuri guva uzvaras pār Latvijas junioru izlases pirmo komandu (13:3) un sava kluba otro komandu (UD2) 13:1. Trešā vieta grupā Latvijas junioru izlases pirmajai komandai, pārliecinoši pārspējot UD2 (13:2), tādā veidā ierindojot UD2 komandu ceturtajā vietā grupā.

Otra spēļu diena
Otrajā dienā spēļu garums bija krietni lielāks - 75 minūtes vai līdz 15 punktiem (pirmajā dienā attiecīgi 55 minūtes vai līdz 13 punktiem). Vispirms tika sadalītas 7.-9.vieta, kur septīto vietu pārliecinoši izcīnīja Valmiera/ Daugavpils komanda ar 15:0 uzvarot UD2. Ultimate Decision 2 komandai nācās atzīt arī MindPV pārākumu (7:12), ļaujot MindPV izcīnīt astoto vietu un pašiem ierindojoties devītajā vietā.

Pirmajā ceturtdaļfinālā UD ļoti smagā spēlē ar rezultātu 15:13 uzvarēja Latvijas junioru izlases otro komandu, izejot pusfinālā pret Salaspils FK. Otrajā spēlē P.S.L. izcīnīja grūtu uzvaru pār Latvijas junioru izlases pirmo komandu, nodrošinot tikšanos pusfinālā ar Ogres frisbijistiem. Tālāk piekto vietu sadalīja abas junioru izlases komandas, kur emocionālā spēlē ar rezultātu 10:6 tomēr labāka izrādījās otrā komanda, sestajā vietā atstājot pirmo izlases komandu. Abos pusfinālos pārākas izrādījās komandas, kas savās apakšgrupās bija ieguvušas pirmās vietas - Salaspils FK pārspēja UD ar 15:7 un Ogres apspēlēja P.S.L. ar 11:4.

Cīņā par bronzas medaļām bija redzams, ka P.S.L. komanda jau ļoti daudz spēka bija atdevusi visās iepriekšējās spēlēs, kas diemžēl pirmajā puslaikā nespēja gūt nevienu punktu, beigās atzina UD pārākumu ar 15:3. Savukārt, finālā pirmo puslaiku daudz veiksmīgāk iesāka Salaspils FK, izvirzoties vadībā ar 8:1, tomēr otrajā puslaikā Ogre spēja realizēt savus uzbrukumus un piespieda Salaspilij biežāk kļūdīties. Tomēr pirmajā puslaikā iekrātais pārsvars un precīza spēle otrā puslaika beigās nodrošināja Salaspils FK zelta godalgas, savukārt, Ogrei - sudrabs.

Nākamais turnīrs paredzēts jau pludmalē un smilšu seguma - Ultimate Sunshine, kas norisināsies no 14. līdz 15. jūnijam Saulkrastu pludmalē (pie atpūtas kompleksa "Koklītes"). Savukārt Vaidavas turnīra vērtīgākie spēlētāji tiks paziņoti 6.jūlijā Ogrē, kur norisināsies Latvijas frisbija čempionāts 2014.

Informāciju sagatavoja:
Irbe Tene
Sacensību direktore
FFindr! Ultimate Sunshine 2014. Ultimate...