Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas XXV Universiādes frisbijā turnīrā uzvar RTU

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas XXV Universiādes frisbijā turnīrā uzvar RTU
RTU frisbijisti
Foto: frisbee.lv

Pagājušās nedēļas nogalē sešdesmit Latvijas studenti tikās frisbija laukumā, lai cīnītos par čempionu titulu Latvijas XXV Universiādē. Čempionu godā tika Rīgas Tehniskās universitātes studenti gan sieviešu, gan vīriešu divīzijās. Spēles gara balvu vīriešu divīzijā ieguva čempioni Rīgas Tehniskā universitāte, savukārt sievietēm apbalvojums devās pie sudraba medaļniecēm Latvijas Universitātes.

Sieviešu divīzijā sacensībās startēja četras Latvijas augstāko izglītības iestāžu komandas – Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU), Daugavpils Universitāte (DU), kā arī Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (LNAA). Komandas izspēlēja vienu apli, tiekoties katra ar katru. Vispārliecinošāk spēlēja LU, gūstot uzvaras visās trijās spēlēs un nodrošinot sev vietu finālā. Otra finālistu komanda tika noskaidrota savstarpējā spēlē starp RTU un DU spēlētājām. Lai arī DU spēja pirmo spēles daļu turēties vadībā, RTU izlīdzināja rezultātu un pašā spēles galotnē izcīnīja uzvaru 6:5. Bez uzvarām grupas spēlēs palika pirmo reizi startējošās LNAA.

Spēlē par bronzas medaļām tikās DU un LNAA, kur daugavpilietes pārliecinoši spēja noturēt pārākumu un iegūt uzvaru ar rezultātu 10:1. Fināla spēlē ar jaunu sparu bija devušās RTU pārstāves, pirmajā daļā gūstot pārsvaru 4:0. Pēc pieprasītā minūtes pārtraukuma no LU puses, arī viņas spēja gūt punktus, cenšoties izlīdzināt rezultātu, tomēr RTU jau bija nodrošinājušas sev labu pārsvaru, tādēļ arī spēles izskaņā varēja svinēt uzvaru ar rezultātu 7:5. Par rezultatīvāko spēlētāju sieviešu divīzijā tika atzīta Evija Arste (Daugavpils Universitāte).

Vīriešu divīzijā tika pārstāvētas trīs augstāko izglītības iestāžu komandas – Latvijas Universitāte (LU), Daugavpils Universitāte (DU), kā arī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar divām komandām. Gluži tāpat kā sieviešu divīzijā, tika izspēlētas grupas spēles, kurās komandas tikās katra ar katru. Veiksmīgākos rezultātus guva RTU komanda, pārliecinoši uzvarot visas trīs spēles. Otro vietu grupā ieguva DU, tādejādi izcīnot arī iespēju spēlēt finālā.

Cīņā par 3.vietu laukumā tikās RTU-2 un LU komandas. Lai arī grupas spēlē savstarpēji spēcīgāka bija RTU-2, uzvarot LU ar 9:8, mazajā fināla mačā labāku spēli rādīja LU. Puslaikā viņi devās ar pārliecinošu rezultātu 7:1, kā arī līdz pat spēles beigām spēja noturēt šo pārākumu, noslēgumā svinot uzvaru 10:4. Finālā tikās jau piektkārtējie čempioni RTU un DU. Spēles vadību jau no pirmās minūtes uzņēmās RTU, gūstot punktu pēc punkta. Vēl pirms spēles laika beigām RTU izcīnīja uzvaru 13:2 un varēja svinēt iegūto čempionu titulu Latvijas XXV Universiādē frisbijā. Par rezultatīvāko spēlētāju vīriešu divīzijā tika atzīts Ģirts Betmanis (Rīgas Tehniskā universitāte).

Latvijas Frisbija federācija un organizatoru komanda pateicas par sadarbību Latvijas Augstskolu sporta savienībai, kā arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai.

REZULTĀTI

FOTO

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |