Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“FBK Valmiera” bez Kārkliņa un bez Larinova dodas pēc trešās uzvaras

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“FBK Valmiera” bez Kārkliņa un bez Larinova dodas pēc trešās uzvaras
"FBK Valmiera", foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā šovakar pulksten 20:00 Ķekavas sporta namā tiks uzsākta trešā pusfināla sērijas spēle starp vietējo “Ķekava/RB&B” un FBK “Valmiera”. Pirmajos divos mačos uzvaras svinēja valmierieši un mājiniekiem šovakar ir viena no pēdējām iespējām lauzt cīņas gaitu.

Valmierā notikušās spēles bija teju identiskas – abās spēlēs pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts 0:0, bet turpinājumā valmierieši panāca 3:0 vadību. Spēles atlikušajā laikā viesi centās atspēlēties, taču pirmajā mačā izdevās gūt divus vārtus, bet otrajā – tikai vienus. Līdz ar to abās cīņās valmierieši tikuši pie panākumiem un soļo pretim lielajam finālam.

Aizvadītajās divās spēlēs valmieriešiem rezultatīvākie bijuši ierastie līderi, Kevinam Šmitam iekrājot 5 (1+4) rezultativitātes punktus, kamēr Gvido Lauga ticis pie 3 (2+1) punktiem. Nevienam citam nav vairāk par vienu punktu. Tikmēr viesiem, kas kopumā guvuši vien trīs vārtus, pašlaik rezultatīvākais ir komandas kapteinis Klāvs Jansons, kuram 2 (1+1) punkti.

Pamatīgu ažiotāžu pēc otrās spēles izraisījis notikums, kas esot noticis pēc sērijas pirmās cīņas, kad “FBK Valmiera” komandas pārstāvis Sandis Kārkliņš par tīšu fizisku uzbrukumu tiesnesim pēc spēles beigām saņēmis diskvalifikāciju no visām Latvijas Florbola savienības rīkotajām vai saskaņotajām sacensībām līdz šī gada 30. aprīlim, kā arī ticis pie 150 eiro soda naudas. Kārkliņš gan atzinis, ka neko nav darījis, pārsūdzot šo lēmumu Latvijas Florbola savienības Disciplinārajā komitejā, kas gan lēmumu nav mainījis.

Intervijā “Latvijas Avīei” Kārkliņš atzinis, ka klubs esot florbola savienībai vairākas reizes mutiski norādījis, ka, viņuprāt, Larinovs nevar tiesāt viņu klubu mačus, jo veidojoties interešu konflikts, ņemot vērā, ka Larinovs ir “Rubene” sieviešu komandas pārstāvis.

Šovakar Ķekavā vismaz tiešā veidā spēlē nepiedalīsies ne diskvalifikāciju saņēmušais Kārkliņš, ne tiesnesis Larinovs – šovakar maču apkalpos Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis. Mača sākums pulksten 20:00 Ķekavā un mača video tiešraide portālā Sportacentrs.com, bet no trešās trešdaļas – arī kanālā TV4.

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināls

“FBK Valmiera” (#1) – “Ķekava/RB&B” (#5)

Spēles #DatumsLaiksSpēleVietaRez.Sērijā
1.18.03.18:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&BValmiera3:21:0
2.19.0317:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&BValmiera3:12:0
3.24.03.20:00Ķekava/RB&B – FBK ValmieraĶekava
4.26.03.19:00Ķekava/RB&B – FBK ValmieraĶekava
5.*01.04.18:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&BValmiera
6.*02.04.18:00Ķekava/RB&B – FBK ValmieraĶekava
7.*08.04.18:00FBK Valmiera – Ķekava/RB&BValmiera