Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Bronzas cīņas atkārtojums un cīņa par dārgajiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bronzas cīņas atkārtojums un cīņa par dārgajiem punktiem
"Triobet/Ulbroka" Cēsīs var atkārtot kluba rekordu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien paredzētas piecas spēles. Vienā no tām Cēsīs vietējais "Lekrings" uzņems "Triobet/Ulbroka", ar kuriem pērn dalīja bronzas medaļas. Citos mačos turpināsies cīņa par vērtīgajiem punktiem turnīra tabulā.

"Kurši" – "Pārgauja"
Pulksten 17:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas komanda varēja izcīnīt sešus punktus un atgriezties labāko astotniekā, taču minimāli nācās zaudēt Valmierā, kā arī ar vienu vārtu deficītu mājās piekāpties Cēsu "Lekrings". Tas nozīmē, ka liepājnieku rēķinā joprojām ir 12 izcīnītie punki un devītā vieta turnīra tabulā. Pēdējai vietai ir tikai par vienu izcīnīto punktu vairāk, bet labāko astotnieks atrodas četru punktu jeb nedaudz vairāk kā vienas uzvaras attālumā. Kurzemniekiem joprojām pozitīvs ir fakts, ka viņiem ir vismazākais nospēlēto spēļu kiats, taču pārceltās spēles vēl būs jāuzvar. Komandas rezultatīvākie spēlētāji ir Rolands Kovaļevskis (15+9) un Mihails Kostusevs (15+8), bet trešais ar 17 (9+8) punktiem ir Edgars Freimanis, kurš pagājušajā nedēļā devās laukumā un spēlēja par spīti cirkšņa savainojumam. Kā jau iepriekš izteicās komandas galvenais treneris Mārtiņš Krūms, robus sastāvā liepājnieki centīsies aizlāpīt ar vietējiem jauniešiem, tādēļ pirms spēles ar "Pārgauju" sastāvā parādījušies divi uzbrucēji – Arvis Aniņš (1999.gads) un Alekss Prenclavs (2001.gads), kuri tieši šajā spēlē varētu debitēt virslīgā.

Stalbes komanda pagājušajā nedēļā aizvadīja divas spēles savā laukumā, ar vienādu 7:5 uzvarot gan Cēsu "Lekrings", gan FK "Rīga" florbolistus, tādējādi tiekot pie sešiem punktiem un pārtraucot divu neveiksmju mini sēriju. Tas "Pārgaujai" ar 24 punktiem 15 spēlēs ļauj atrasties piektajā vietā turnīra tabulā. Šķietami tālu (septiņi punkti) priekšā ir "FBK Valmiera" florbolisti, taču valmierieši ir aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Līdz ar to pastāv iespēja "Pārgaujai" joprojām pacīnīties par visu laiku augstāko pozīciju regulārajā sezonā, bet tādā gadījumā jāpārved uzvara no Liepājas. Gvido Lauga ar 45 (28+17) punktiem ir pārliecinoši rezultatīvākais savā komandā un viens no labākajiem punktu guvējiem līgā. Tuvākie sekotāji ir Oskars Balodis (12+16) un Lauris Ābols (17+6), kurš pēdējā laikā bijis ļoti rezultatīvs.

Abu komandu pirmā cīņa šajā sezonā izvērtās ļoti spraiga, jo abas komandas pamīšus guva vārtus, turklāt guva ļoti daudz. Minūti pirms pamatlaika beigām Mihails Kostusevs ar precīzu metienu panāca 13:13, spēli ievirzot papildlaikā. Tajā mājiniekiem vajadzēja vien 56 sekundes, lai Balodis nodrošinātu uzvaru vidzemniekiem. Uzvarētājiem par labāko atzina Ingu Laiviņu, kuram viens precīzs metiens, bet viesiem labākā spēlētāja balva divu vārtu guvējam Mārtiņam Vējam.

Bronzas cīņas atkārtojums un cīņa par dārgajiem punktiem

Elvi vīriešu florbola līgā šodien paredzētas piecas spēles. Vienā no tām Cēsīs vietējais "Lekrings" uzņems "Triobet/Ulbroka", ar kuriem pērn dalīja bronzas medaļas. Citos mačos turpināsies cīņa par vērtīgajiem punktiem turnīra tabulā.

"Lekrings" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 17:00 Cēsīs
Aizvadītajā nedēļā cēsnieki turpināja spēlēt kā pa celmiem, vispirms zaudējot Stalbē, bet pēc tam pārveda trīs ļoti smagi nākušus punktus no Liepājas, uz brīdi atgriežoties trešajā vietā turnīra tabulā. Pēc vienīgās vakar notikušās spēles, kurā kārtējos trīs punktus nopelnīja "FBK Valmiera", Cēsu komanda atkal atkāpusies uz ceturto vietu, lai šodien censtos atkal pakāpties pozīciju augstāk. Vēl nesen "Lekrings" un "Triobet/Ulbroka" pozīcijas bija stipri līdzīgas, bet pašlaik "lēcējpeles" atpalikušas jau par deviņiem punktiem un šādu deficītu atlikušajās septiņās spēļu kārtās sadeldēt būs ļoti grūti. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Andris Rajeckis ar 27 (13+14) punktiem, kuram seko Pēteris Trekše (13+12) un Andris Malkavs (11+14).

Lielo pārsvaru pār pērnās sezonas pretiniekiem bronzas cīņā "Triobet/Ulbroka" ieguvuši pateicoties savam pārliecinošajam sniegumam. Lai gan bijušas atsevišķas spēles, kurās nebija tālu no punktu zaudēšanas, kopumā ulbrokieši panākumus izcīnījuši jau desmit pēdējās spēlēs. Kluba rekords, spēlējot virslīgā, ir 11 panākumi... Tas iespēts laika posmā no 2015.gada decembra līdz 2016.gada februārim. Pašlaik tieši Ulbrokas komandai ir garākā uzvaru sērija Latvijas čempionātā. Neskatoties uz to, ka pēdējās cīņās galvenie rezultāta taisītāji ir citi, komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Kristers Eglītis ar 33 (20+13) punktiem, kuram seko Juris Gribusts (14+17) un Artūrs Jurševskis (12+9).

Abu komandu pirmā šīs sezonas spēle izvērtās spraiga, "Triobet/Ulbroka" izcīnot uzvaru ar rezultātu 6:5 (2:3, 2:1, 2:1), sagādājot Cēsu komandai pirmo zaudējumu sezonā. Būsisks spēles pavērsiens varēja notikt mača pirmās trešdaļas otrajā pusē, kad mājinieku rindās piecu minūšu sodu nopelnīja Reino Ješēvics. Lai gan cēsniekiem tajā brīdī vairākums bija ļoti spēcīgs, gūt izdevās tikai vienus vārtus. Mājiniekiem par labāko atzina Ulvi Mētru, kurš deviņas minūtes pirms cīņas beigām guva tik ļoti svarīgos piektos vārtus. Cēsniekiem labākā spēlētāja balva Andrim Rajeckim, kuram trīs vārti un viena rezultatīva piespēle.

"Rubene" – "Talsi/Irlava"
Pulksten 17:00 Stalbē
Kamēr Stalbes komanda aizvadīs cīņu tālajā Liepājā, viņu mājvietā florbols tik un tā bū vērojams. Kocēnu "Rubene" joprojām spiesti meklēt variantus, kur aizvadīt savas cīņas un šodienas maču pret "Talsi/Irlava" spēlēs tieši Stalbē. "Rubene" uzvarējusi pēdējās trīs spēles, pagājušajā nedēļā izcīnot divas ļoti pārliecinošas uzvaras. Ja 11:2 uzvara pār "Rockets" bija pārsteidzoša lielā rezultāta dēļ, tad 8:3 uzvara Lielvārdē šokēja daudzus. Šie panākumi ar 24 punktiem 15 spēlēs ļāvis nostiprināties labāko astotniekā, pašlaik ieņemot sesto vietu, savācot tikpat punktu cik "Pārgaujai". Komandas rezultatīvākais spēlētājs pēc pēdējiem mačiem ir Atis Stepāns, kurš savācis 29 (13+16) punktus, apsteidzot Ārniju Kuratņiku (13+15). Trešais joprojām ir Ingars Matisons ar 14+8.

Talsu komanda aizvadītajā nedēļā līdzvērtīgā cīņā viesos piedzīvoja neveiksmi pret FK "Rīga", bet pēc tam nervozā un soda minūtēm bagātā spēlē uzvarēja Bauskā. Mājinieku treneris Normunds Gruncis tajā spēlē pat tika izsūtīts uz tribīnēm. Iegūtie trīs punkti ļāvuši kurzemniekiem atstāt pēdējo pozīciju, ar 12 punktiem 15 spēlēs pakāpjoties uz desmito vietu. Pēdējā vieta gan joprojām ir tikai punkta attālumā. Jānis Ragovskis ar 28 (12+16) punktiem pārliecinoši rezultatīvākais, kamēr tuvākie sekotāji ir Krišs Treimanis (11+3) un Deivids Barkovskis (7+7).

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē savā laukumā "Talsi/Irlava" pēdējā trešdaļā prata atspēlēt divu vārtu deficītu, papildlaikā Haraldam Rozem ar precīzu metienu nodrošinot uzvaru 7:6. Roze šajā spēlē guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, bet Ragovskim toreiz četras piespēles. "Rubenei" par labāko atzina vārtsargu Robertu Trepšu, kurš atvairīja 20 no 27 metieniem.

FK "Bauska" – FK "Rīga"
Pulksten 18:00 Bauskā
Kārtējā sešu punktu cīņa, kurā tiekas komandas, kas atrodas uz robežas starp spēlēšanu izslēgšanas turnīrā un palikšanu ārpus play-off robežas. Baušķenieki pagājušajā nedēļā mājās aizķēra punktu pret "Lielvārde/FatPipe", iemetot divus vārtus pēdējā minūtē, bet pēc tam zaudēja daudz svarīgākā cīņā pret talsiniekiem. Pašlaik ar 12 punktiem 16 spēlēs komanda atrodas pirmspēdējā pozīcijā, taču atlikušo spēļu kalendārs ir visnotaļ pateicīgs, lai pēc vairāku gadu pārtraukuma "Bauska" atgrieztos play-off. Toms Niedre ar 32 (20+12) punktiem ir pārliecinoši rezultatīvākais savas komandas spēlētājs, apsteidzot Pēteri Zeltiņu (11+12), kurš gan pēdējos mačus ir izlaidis un Ģirtu Laugali (3+15).

FK "Rīga" pašlaik atrodas tajā pozīcijā, no kuras viņus izstumt alkst četras vājākās komandas – astotā pozīcijā. Pagājušajā nedēļā uzvarot "Talsi/Irlava" komandu astotnieks tika nostiprināts, bet no Stalbes gan punktus neizdevās pārvest (5:7). Rīdzinieki par četriem punktiem ir priekšā konkurentiem, tādēļ uzvara šajā spēlē varētu lielā mērā dot atrisinājumu cīņā par astotnieku. Savukārt zaudējums šajā spēlē cīņu padarītu pavisam spraigu. Rīdziniekiem par labu nav fakts, ka viņi nospēlējuši vairāk spēļu kā sekotājiem, turklāt atlikušais spēļu kalendārs liecina, ka mājās palikušas vairs tikai divas spēles. Mārtiņš Zelčs (28+7) un Alvis Dāle (17+18) ir komandas rezultatīvākie spēlētāji, bet trešais ir Lauris Zaicevs ar 22 (5+17) puntiem.

Spēlējot Rīgā, laukuma saimnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 9:4, četrus vārtus gūstot Zelčam, bet labākā spēlētāja balvu saņemot Dālem, kuram 3+2. Baušķeniekiem par labāko atzina Valdi Vāveru, kuram viena piespēle, bet rezultatīvākais bija Ņikita Maksurovs ar diviem vārtiem un vienu piespēli.