Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Laugam vienas spēles diskvalifikācija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Laugam vienas spēles diskvalifikācija
Gvido Lauga
Foto: SK Pārgauja

Stalbes "Pārgauja" komandai nākamajā spēlē palīdzēt nevarēs tās līderis Gvido Lauga, kuram Latvijas florbola savienības (LFS) Sacensību komiteja piešķīrusi vienas spēles diskvalifikāciju.

8. oktobra izbraukuma spēlē pret Cēsu "Lekrings" pirmās trešdaļas otrajā pusē pēc nerealizētā pretuzbrukuma Gvido Lauga saķērās ar cēsnieku Gintu Bērtuli, epizodes noslēgumā saķerot cēsnieku aiz galvas un nogāžot zemē. Spēles tiesneši Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs šajā epizodē piešķīra divu minūšu noraidījumu Bērtulim par nepareizu grūšanu, savukārt Lauga tika pie 2+10 minūšu soda par nesportisku uzvedību. Izcietis sodu, Lauga trešajā periodā ar diviem vārtu guvumiem sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam (5:6), tiekot arī pie mača labākā spēlētāja balvas.

Pēc mača LFS Sacensību komiteja saņēma spēles novērotāja ziņojumu par incidentu, kā arī skatījās spēles videoierakstu, nolemjot Gvido Laugam par atklātu rupjību piemērot vienas spēles diskvalifikāciju un sodīt spēlētāju ar 50 eiro soda naudu. Līdz ar to Laugam nāksies izlaist 22. oktobra spēli viesos pret FK "Rīga".

Vienas spēles diskvalifikācija piemērota arī 1. līgas kluba "Madona" florbolistam Didzim Melderim, kurš 16. oktobra cīņā pret "RSU/Babīte" otrā perioda izskaņā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par nesportisku uzvedību, bet pēc novērotāja ziņojuma par incidentu, LFS Sacensību komiteja piemēroja florbolistam Spēles sodu 3, liekot izlaist komandas nākamo maču 23. oktobrī viesos pret "Roja Rauda Print".

Bargāko sodu aizvadītajā nedēļā saņēmis "Kuldīga" komandas florbolists Pēteris Birznieks, kurš 16. oktobra spēlē pret "Lielvārde/FANS" (5:6) otrā perioda vidū nopelnīja piecu minūšu sodu un spēles sodu 3. LFS Sacensību komiteja pēc tiesnešu Imanta Vīnkalna un Kaspara Šulca ziņojumu saņemšanas un video ieraksta noskatīšanās sodu atstāja spēkā, piemērojot florbolistam 100 eiro soda naudu, kā arī trīs spēļu diskvalifikāciju. Līdz ar to "Kuldīgai" bez viena no saviem līderiem (5+0) nāksies aizvadīt 22. oktobra izbraukuma maču pret "RSU/Babīte", 3. novembra cīņu mājās pret "Saulkalni", kā arī 5. novembra spēli viesos pret "Rockets-1".