Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbola čempionātā netrūkst sportisko intrigu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas florbola čempionātā netrūkst sportisko intrigu
Cēsu "Lekringam" būs grūti nosargāt savu čempionu titulu
Foto: Zigismunds Zālmanis, www.skcesis.lv

Latvijas 17. atklātā florbola čempionāta regulārajā turnīrā jau aizvadītas gandrīz trīs ceturtdaļas spēļu. Kaut gan kā vīriešu, tā arī sieviešu virslīgā ir iezīmējušies līderi, var prognozēt, ka interesantākās spēles vēl tikai priekšā.

Vīriešu virslīgā, pateicoties desmit pēc kārtas uzvarētu spēļu sērijai, turnīra tabulas galvgalī nostājušies patreizējie čempioni – Cēsu "Lekrings". Sezonas sākumā, kad cēsnieku sniegums bija mazāk pārliecinošs, zaudējumus viņiem sagādāja Igaunijas komanda "Jõgeva SK Tähe" un Rīgas "RTU/Inspecta". Tieši rīdzinieki, pateicoties savam meistarīgajam sastāvam, arī ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz nākamo čempionu titulu.

Sīva cīņa notiek par pirmajām četrām vietām turnīra tabulā, kas dos iespēju izslēgšanas spēlēs iesaistīties tikai no otrās kārtas un ar nosacīti vājākiem pretiniekiem. Pašlaik līderu kvartetā bez jau minētajām komandām – "Lekringa" un "RTU/Inspecta", atrodas arī FK "Rīga" un "Ķekava". Tiesa, tikai par vienu – diviem punktiem atpaliek vēl trīs komandas – FK "Bauska", "Jõgeva SK Tähe" un "Rubene".

Ne mazāk interesanta cīņa notiek tabulas otrajā daļā. Izslēgšanas spēlēs neiekļūs tikai viena no 13 komandām. Pagaidām pēdējā vietā atrodas "Valmieras" florbolisti, kuri gan vēl nebūt nav padevušies, jo no priekšpēdējā vietā esošās "Ulbrokas" atpaliek tikai par trim punktiem. Līdz izslēgšanas spēlēm, kas sāksies pēc diviem mēnešiem, valmieriešiem vēl paredzētas septiņas spēles, tāpēc viņiem ir visas iespējas savu stāvokli ievērojami uzlabot.

Šīs sezonas Latvijas čempionāts izceļas tieši ar to, ka komandu meistarības līmenis pamazām ir izlīdzinājies, tāpēc prognozēt uzvarētājus paliek arvien grūtāk, reizēm pat neiespējami. Komandas, kuras pēdējo gadu laikā varējām uzskatīt par turnīra favorītēm, vairs nevar atļauties pat pret pastarīšiem spēlēt ar pusspēku – tāda pašpārliecinātība nekavējoties var tik sodīta ar zaudējumu.

Nedaudz stabilāka situācija ir sieviešu virslīgas turnīrā, kur sešu komandu konkurencē pagaidām bez zaudējumiem spēlē pieckārtējās Latvijas čempiones – Kocēnu "Rubene". Tiesa, arī tur daudz netrūka, lai šī gada pēdējā spēlē tiktu sagaidīta sensācija - „Rubene” savā laukumā tikai pēdējā trešdaļā salauza "Ķekavas" meiteņu pretestību, izcīnot savu pēdējā laika visnepārliecinošāko uzvaru ar 2:0.

Uz veciem lauriem "Rubene" vairs nevar atļauties gulēt, jo no čempionu troņa to labprāt vēlētos nogāzt arī "RSU/Salming". Vienīgajā šīs sezonas savstarpējā spēlē uzvaru svinējušas kocēnietes. No medaļu pretendentēm, protams, nevar svītrot arī "Rīgas lauvas/LSPA" un "Valmieru", tāpēc skaidrs ir viens – arī sieviešu virslīgas izslēgšanas spēlēs ies karsti!

Vīriešu virslīgas spēles pēc Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienām atsāksies 8. janvārī, bet sieviešu virslīgas komandas laukumā atkal dosies 9. janvārī.

Izmantotie resursi: floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-12-30 16:45, pirms 14 gadiem
Autoram:
FK Kurši neatrodas priekšpēdējā vietā un ir 9 puntkus priekšā Valmierai.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-30 17:20, pirms 14 gadiem
Kazhelis rakstīja: Autoram:
FK Kurši neatrodas priekšpēdējā vietā un ir 9 puntkus priekšā Valmierai.
Paldies, izlaboju.